Activitats formatives

Auditor Intern en Seguretat Alimentària ISO 22000:2018 i Auditories segons l’Estàndard IFS (Versió 6.1) i BRC (Versió 8)

Preu: 700€ (633,60€ bonificables)
Durada: 135 hores
Àrea formativa: Gestió de qualitat
Inscriu-te

Idioma

Castellà

Objectius

  • Familiaritzar-se amb les definicions de la norma ISO 22000:2018.
  • Conèixer els principis en els què es basa la gestió de la innocuïtat alimentària i identificar-los.
  • Conèixer la legislació aplicada a la seguretat alimentària a nivell europeu.
  • Participar en la implantació i gestió d’un sistema de gestió de la innocuïtat alimentària conforme a la ISO 22000:2018.
  • Realitzar auditories de sistemes de gestió de innocuïtat alimentària a qualsevol empresa del sector agroalimentari, seguint les pautes de la norma d’auditoria ISO 19011:2018, publicada al juny del 2018.
  • Aprofundir en el coneixement dels requisits dels estàndards IFS Food i BRC Food (versió 8), publicada a l’agost del 2018.
  • Reconèixer les característiques i els problemes més habituals que es poden trobar en les auditories IFS i BRC.
  • Redactar un informe amb el programa AuditXpress conforme l’estàndard IFS Food, a empreses del sector alimentari.

Programa

SEGURETAT ALIMENTÀRIA. NORMA ISO 22000

Sistema de gestió de la seguretat alimentària, norma ISO 22000

  • Evolució de la norma ISO 22000, sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments
  • Contextos de l’organització i lideratge d’un SGIA
  • Planificació del sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments
  • Gestió dels recursos – recolzament del SGIA
  • Requisits per a la realització de productes Innocus – operació
  • Avaluació de l’acompliment i millora del SGIA

Auditories segons ISO 22000

  • Principals aspectes que reuneixen les auditories d’un SGIA
  • Normalització internacional i la seguretat industrial
  • Perfil d’un auditor d’un SGIA
  • Planificació i preparació d’una auditoria a un SGIA
  • Etapes del procés d’auditoria a un SGIA
  • Elaboració de l’informe d’auditoria d’un SGIA

CURS SUPERIOR ESPECIALIZAT  EN AUDITORIES SEGONS L’ESTÀNDARD IFS VERSIÓ 6.1

  • Procés de certificació segons l’estàndard IFS Food
  • Evolució de International Featured Standards (IFS): IFS Food Standard
  • Legislació europea en seguretat alimentària i agroalimentària
  • Elements d’un sistema de gestió conforme a IFS
  • Procés de certificació d’una organització conforme IFS
  • Preparació d’un informe d’auditoria en una certificació IFS

Requisits pels auditors IFS

  • Requisits de l’estàndard IFS Food
  • Anàlisi de la responsabilitat de la direcció segons IFS
  • Requisits d’un sistema de gestió de la qualitat i seguretat alimentària segons IFS
  • Interpretació de la gestió dels recursos segons IFS
  • Requisits relatius al procés productiu segons IFS (I)
  • Requisits del procés productiu segons IFS (II)
  • Requisits de mesura, anàlisi, millora i Food Defense segons IFS

CURS SUPERIOR ESPECIALITZAT EN AUDITORIES SEGONS L’ESTÀNDARD BRC VERSIÓ 8

  • Procés de certificació BRC
  • Evolució de l’estàndard BRC: Global Standard for Food Safety
  • Interpretació de la legislació europea en seguretat alimentària i agroalimentària
  • Elements d’un sistema de gestió conforme BRC
  • Preparació del procés de certificació d’una organització conforme BRC
  • Preparació d’un informe d’auditoria  en una certificació BRC
  • Identificació dels requisits per als auditors BRC

Requisits de l’estàndard BRC

  • Anàlisi del compromís de la direcció i millora continua segons BRC
  • Pla de seguretat alimentària - APPCC segons BRC
  • Identificació dels elements d’uns sistema de gestió de la qualitat i seguretat alimentària segons BRC
  • Interpretació de les normes relatives a les instal·lacions segons BRC
  • Examen del control del producte i procés segons BRC
  • Gestió del personal, zones d’alt risc i requisits aplicables a productes de mercat segons BRC.

Destinataris

Aquesta formació va dirigida a:

  • Professionals de la indústria alimentària relacionats amb el sector de la seguretat alimentària
  • Directius, comandaments intermedis o tècnics que estiguin interessats a adquirir les competències necessàries per a exercir funcions d’avaluació de mecanismes de seguretat alimentària o d’actualitzar els continguts de les últimes versions publicades de les normes.
  • Persones que, per la seva àrea professional, estiguin interessades en portar a terme auditories internes de sistemes de gestió de la innocuïtat dels aliments, Titulats universitaris que vulguin ampliar la seva formació en matèria d’auditories de sistemes de gestió aplicables al sector agroalimentari.

Requisits tècnics

Requisits Bàsics:
És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
Per a poder visualitzar la Web hauràs de tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En caso de no tenir-los, es poden descarregar a través d’Internet.

Altres requisits tècnics mínims són:

  • Procesador Pentium 800 MHz o similar.
  • 512 Mb de memoria RAM recomendada.
  • Resolución de pantalla de 1024x768 a 32 bits.

Cursos relacionats:

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x