Data: 20/02/2020 al 20/03/2020
Preu: 90€ (52,8€ bonificables)
Durada: 8 hores
Àrea formativa: Altres
Termini d'inscripció: 27/01/2020
Inscriu-te
Idioma
Castellà
Objectius
- Assimilar la importància d’una correcta higiene alimentària en la manipulació d’aliments, tant pel consum com pels termes més utilitzats en l’àmbit de la higiene alimentària.
- Conèixer les fonts de contaminació dels aliments, els tipus de bactèries que poden produir i la prevenció de la contaminació creuada entre dos o més aliments.
- Identificar les fases que recorre un microorganisme abans de produir una malaltia alimentària i els factores que influeixen en el seu creixement i desenvolupament.
- Analitzar les característiques, el tractament i els símptomes de les malalties endocrines, metabòliques i de les al·lèrgies alimentàries.
- Fomentar unes adequades pràctiques higièniques, mantenint a la vegada una adequada neteja personal de totes les persones que entren en contacte amb els aliments.
- Identificar les mesures que són necessàries per a netejar i desinfectar correctament les instal·lacions, per evitar l’aparició de plagues i per mantenir la brossa en condiciones higièniques i separada de la zona de manipulació dels aliments.
- Conèixer les etapes de la recepció, emmagatzematge i descongelació dels aliments.
- Aprendre els mètodes principals de conservació dels aliments per a prevenir l’aparició de toxiinfeccions i malalties infeccioses d’origen alimentari.
- Identificar els punts crítics que ha de controlar un Sistema d’APPCC i com s’ha de realitzar el seu registre a la fulla de punts crítics, garantint la millora contínua de tots els processos que puguin posar en perill els aliments.
Programa
- Salut i alimentació
- Fonts de contaminació dels aliments
- Desenvolupament de microorganismes patògenes
- Malalties alimentàries
- Pautes d’higiene alimentària
- Control i tractament de brossa i plagues
- Mètodes de conservació dels aliments
- Control d’APPC.
Destinataris
Aquest curs va dirigit a:
- Professionals en contacte directe amb els alimentós durant la seva elaboració.
- Persones en contacte amb els alimentós durant el seu procés de fabricació i transformació.
- Personal en contacto amb els aliments en el seu procés d’envasat.
- Persones encarregades del transport, distribució i subministre dels aliments.
- Persones encarregades de l’emmagatzematge dels aliments que es reben al seu establiment.
- Professionals en contacte amb aliments en processos de venda servei dels mateixos.
Requisits tècnics
Requisits Bàsics:
És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
Per a poder visualitzar la Web hauràs de tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En caso de no tenir-los, es poden descarregar a través d’Internet.
Altres requisits tècnics mínims són:
- Procesador Pentium 800 MHz o similar.
- 512 Mb de memoria RAM recomendada.
- Resolución de pantalla de 1024x768 a 32 bits.