Activitats formatives

Enologia

Data: A escollir per la cooperativa / empresa
Lloc: A escollir per la cooperativa / empresa
Preu: Subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya
Durada: 40 hores
Àrea formativa: Producció
Inscriu-te

Objectius

  • Conèixer els principals conceptes relacionats amb l'enologia i la producció del vi.
  • Capacitar als participants per escollir amb criteri els vins.
  • Iniciar-se en la cultura del vi, sistemes d’elaboració, varietats, zones amb denominació d’origen.

Programa

El raïm com a matèria primera

  • Varietats bàsiques d'Espanya
  • Varietats bàsiques de la resta del món

Diferents tipus de vi i etiquetatge

  • Coneixement del vi i els sues maridatges
  • Un vi per a cada plat
  • Elaboració de vins joves
  • Elaboració de vins blancs
  • Elaboració de vins rosats
  • Elaboració de vins negres
  • Maceració carbònica, joves, joves amb fusta
  • Criances i reserves
  • Elaboració de vins especials
  • Denominació d’origen
  • Denominació d'origen d'Espanya
  • Grans zones vinícoles de la resta del món

Composició del vi

  • Composició del vi
  • Qualitats gustatives

El cultiu de la vinya, anatomia i cicle de vida

Influències del sòl i del clima en la vinya i el seu fruit

Les diferents criances i les seves particularitats

La compra del vi

  • La compra del vi
  • La seva conservació
  • El seu servei

Tast de vi

  • Etapes del tast
  • El tast del vi

Cursos relacionats:

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x