Activitats formatives

Programa Superior en seguretat alimentària i gestió de la innocuïtat

Data: 20/02/2020 al 20/08/2020
Preu: 800€ (742,50€ bonificables)
Durada: 90 hores
Àrea formativa: Gestió de qualitat
Termini d'inscripció: 27/01/2020
Inscriu-te

Idioma

Castellà

Objectius

  • Comprendre la importància de la gestió de la qualitat i de la seguretat alimentària a les empreses i industries que conformen la cadena alimentària.
  • Integrar la seguretat alimentària com un element més de l’activitat de la pròpia empresa
  • Conèixer els principis i el sistema d’anàlisi de perills i punts de control crític (HACCP).
  • Aprofundir en els pre-requisits del sistema HACCP a través dels plants generals d’higiene.
  • Conèixer les fonts reglamentàries més rellevants en relació a la seguretat alimentària.
  • Comprendre la necessitat d’adoptar un enfocament basat en processos per a gestionar la seguretat alimentària a una organització.
  • Associar el sistema de treball HACCP en un sistema de gestió de la qualitat a través de la norma ISO 22000:2018.
  • Aprofundir en el coneixement dels requisits de la norma ISO 22000:2018.
  • Comprendre la importància de la traçabilitat a la indústria alimentària.
  • Realitzar auditories internes de sistemes de gestió de la innocuïtat dels aliments ISO 22000 a empreses del sector alimentari.

Programa

Seguretat alimentària i sistema d’anàlisi de perills i punts de control crític (HACCP)

  • Desenvolupament microbià en aliments i les fonts de contaminació
  • Patògens que provoquen malalties de transmissió alimentària
  • Evolució del sistema HACCP i dels referents reglamentaris
  • Plans generals d’higiene
  • Activitats preliminars de sistema HACCP
  • Principis de l’HACCP

Sistema de gestió de la Seguretat Alimentària, Norma ISO 22000:2018

  • Evolució de la Norma ISO 22000, sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments
  • Context de l’organització i lideratge d’un SGIA
  • Planificació del sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments, SGIA
  • gestió dels recursos – Recolzament del SGIA
  • Requisits per a la realització de productes Inocuos – Operació
  • Avaluació de l’acompliment i millora del SGIA

Auditories segons ISO 22000

  • Principals aspectes que reuneixen les auditories d’un SGIA
  • Importància de l’acreditació d’organismes d’avaluació
  • Perfil d’un auditor d’un SGIA
  • Planificació i preparació d’una auditoria a un SGIA
  • Etapes del procés d’auditoria a un SGIA
  • Elaboració de l’informe d’auditoria d’un SGIA

Destinataris

Aquest programa està  dirigit a:

  • Professionals de la indústria alimentària que estiguin interessats en adquirir les competències per a exercir funcions de desenvolupament, implantació i millora d’un sistema de gestió de la innocuïtat alimentària.
  • Tècnics i titulats universitaris que vulguin complementar els seus coneixements en seguretat alimentària, anàlisi de perills i gestió de punts crítics de control amb base a la Norma ISO 22000 vigent des del juny de 2018.
  • Empreses agroalimentàries, proveïdors i empreses de processament d’aliments que vulguin certificar-se amb la Norma ISO 22000:2018 i que vulguin conèixer els requisits que són necessaris per a obtenir aquesta certificació,  tenint en compte les directius marcades per la ISO-TS 22003 així com la nova versió d’ISO 19011:2018.

Requisits tècnics

Requisits Bàsics:
És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
Per a poder visualitzar la Web hauràs de tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En caso de no tenir-los, es poden descarregar a través d’Internet.

Altres requisits tècnics mínims són:

  • Procesador Pentium 800 MHz o similar.
  • 512 Mb de memoria RAM recomendada.
  • Resolución de pantalla de 1024x768 a 32 bits

Cursos relacionats:

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x