Activitats formatives

Manipulació d'aliments

Data: 15/05/2017 al 14/06/2017
Preu: 80€ (52,8€ bonificables)
Durada: 10 hores
Àrea formativa: Altres
Termini d'inscripció: 10/05/2017
Inscriu-te

Objectius

  • Assimilar la importància d’una correcta higiene alimentària en la manipulació de productes alimentaris, així com els termes utilitzats més freqüentment en l’àmbit de la higiene alimentària.
  • Conèixer les fons de contaminació dels aliments, els tipus de bactèries que poden produir i la prevenció de la contaminació creuada entre dos o més aliments..
  • Identificar les fases que recorre un microorganisme abans de produir una malaltia alimentària i els factors que influeixen en el seu creixement i desenvolupament.
  • Analitzar les característiques, tractament i símptomes de les malalties endocrines, metabòliques i les al·lèrgies alimentàries.
  • Fomentar unes adequades pràctiques higièniques en les instal·lacions i amb els utensilis de treball, a més  de mantenir una adequada neteja i higiene personal de totes les persones que entren en contacte amb els aliments.
  • Identificar les mesures que es necessiten adoptar per netejar i desinfectar correctament les instal·lacions, evitar l’aparició de plagues i mantenir les escombraries i deixalles en condiciones higièniques, separades de la zona de manipulació d’aliments.
  • Conèixer les etapes de recepció, emmagatzemant i descongelació del aliments.
  • Aprendre els mètodes principals de conservació dels aliments per prevenir l’aparició de toxiinfeccions i malalties infeccions d’origen alimentari.
  • Identificar els punts crítics que ha de controlar un Sistema APPCC i com ha de realitzar-se el seu registre, garantint la millora continua de tots els processos que comporten un perill amb els aliments.

Programa

  • Salut i alimentació
  • Fonts de contaminació dels aliments
  • Desenvolupament de microorganismes patògens
  • Malalties alimentàries
  • Pautes d’higiene alimentària
  • Control i tractament de deixalles i plagues
  • Mètodes de conservació dels aliments
  • Control d’APPCC

 

 

BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x