Activitats formatives

Control pressupostari i de gestió

Data: 21/02/2018 al 09/06/2018
Preu: 410€ (315,83€ bonificables)
Durada: 150 hores (6 ECTS)
Àrea formativa: Economia i finances
Termini d'inscripció: 22/01/2018
Inscriu-te

Idioma

Català, castellà

Objectius

 • Exposar el problema bàsic de les organitzacions: repartir la feina entre les diverses persones (o grups de persones), i controlar i avaluar després el grau de compliment d'aquesta feina.
 • Introduir els esquemes bàsics per a analitzar els problemes de control. Presentar el problema del disseny del sistema d'informació i control des d'un punt de vista d'anàlisi cost-benefici.
 • Presentar l'estructura del sistema de control: esquema de centres de responsabilitat i de classes de centres. Plantejar el procés de control dins del marc general de planificació i control en el si de les organitzacions.
 • Proporcionar una visió coherent del sistema d'informació intern que les empreses més avançades fan servir basant-se en la planificació i el control pressupostaris.
 • Analitzar l'avaluació dels centres de costos i les mesures d'eficàcia i eficiència d'aquests centres.
 • Analitzar l'avaluació dels centres de beneficis i les mesures d'eficàcia i eficiència d'aquests centres.
 • Explicar les interaccions entre diferents centres. Presentar el problema dels preus de transferència. Veure els diferents mètodes que hi ha per a resoldre'l i determinar quan són adequats.
 • Introduir-se en el debat actual sobre el paper que la comptabilitat de costos ha d'acomplir davant les profundes transformacions que l'empresa viu en la seva organització i el seu procés productiu.
 • Portar a terme la implantació i el seguiment d'un sistema de control de gestió per mitjà d'una simulació basada en el cas d'una empresa, amb l'objectiu d'aproximar-se a la metodologia i els continguts que es demanen per a accedir a la professió.

Programa

 • Control de costos i control de gestió: En aquest mòdul s'estudia el problema de com es controlen i es gestionen els costos anticipant-s'hi. En primer lloc, s'analitzen les idees fonamentals que justifiquen la implantació d'un sistema de costos estàndard i les seves aplicacions en el control pressupostari mitjançant el càlcul i les interpretacions de les desviacions. En segon lloc, es presenten les formulacions dels diferents tipus de pressupostos. En tercer lloc, s'al·ludeix al control de gestió mitjançant indicadors i quadres de comandament. Es tracta d'un mòdul una mica dens quant al contingut teòric i relativament difícil d'assimilar, especialment pel que fa al significat i la formulació de les desviacions en costos indirectes.
 • Els sistemes de control de gestió: Aquest mòdul presenta el concepte de control de gestió i també els elements que formen part d'un sistema de control de gestió i que s'aplicaran en els mòduls posteriors.
 • Els centres de responsabilitat (I): centres de costos: Aquest mòdul inicia en l'estudi de les organitzacions sobre la base del repartiment de tasques entre les diferents persones, el seu control i l'assumpció de responsabilitats quan la variable econòmica que està sota la responsabilitat del centre és el cost.
 • Els centres de responsabilitat (II): centres de beneficis: Com en el mòdul anterior, s'analitzen les organitzacions sobre la base del repartiment de tasques entre les diferents persones, el seu control i l'assumpció de responsabilitats quan, a causa de la seva descentralització, la variable que està sota la responsabilitat del centre és el benefici.

Requisits tècnics

Per al seguiment d'aquesta assignatura és necessari disposar d'un ordinador de sobretaula o portàtil amb connexió a internet (per banda ampla, ADSL o cable) i un monitor amb una resolució mínima de 1.024 x 768 píxels. Per a poder consultar alguns materials també pot ser necessari un lector de DVD.

És recomanable que la CPU (sigui d'un ordinador de sobretaula o d'un portàtil) tingui com a mínim 2 GB de memòria RAM i 2 GHz de velocitat de processador.

És necessari un sistema operatiu Windows XP (o superior), Mac OS o Linux*. També es necessita tenir instal·lat un dels navegadors següents: Internet Explorer 9.0 (o superior), Mozilla Firefox o Chrome.

* A causa de la gran varietat de distribucions que hi ha, no especifiquem totes les versions possibles.

BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x