Activitats formatives

Gestió d'al·lèrgens en el sector alimentari

Data: 05/10/2018 al 29/12/2018
Preu: 410€ (316,80€ bonificables)
Durada: 60 hores
Àrea formativa: Altres
Termini d'inscripció: 18/09/2018
Inscriu-te

Idioma

Castellà

Objectius

  • Conèixer i reconèixer les reaccions al·lèrgiques i les intoleràncies alimentàries.
  • Associar els al·lèrgens alimentaris a les mateixes primes de les que provenen.
  • Conèixer el marc legislatiu que sustenta la gestió d’al·lèrgens.
  • Comprendre, adaptar i aplicar els aspectes fonamentals del control d’al·lèrgens en establiments d’hostaleria i restauració.

Programa

Anàlisi d’al·lèrgies i d’intoleràncies alimentàries

  • Al·lèrgies alimentàries i la seva repercussió
  • Termes i definicions sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
  • Mecanismes de la reacció al·lèrgica
  • Reaccions adverses produïdes pels aliments
  • Símptomes i diagnòstic de la reacció al·lèrgica
  • Prevenció i tractament de l’al·lèrgia

Identificació d’al·lèrgens alimentaris

  • Al·lèrgens alimentaris
  • Al·lèrgens d’origen animal
  • al·lèrgens d’origen vegetal
  • Al·lèrgens amb origen del processat d’aliments
  • Al·lèrgens recombinats

Marc normatiu en la gestió d’al·lèrgens alimentaris

  • Legislació alimentària
  • Reglament (UE) núm. 1169/2011
  • Legislació de productes sense gluten
  • Els al·lèrgens segons el marc normatiu de gestió de la seguretat alimentària
  • Legislació en matèria d’al·lèrgens en altres països

Gestió d’al·lèrgens a la restauració

  • La responsabilitat de les empreses operadores
  • Formació del personal
  • Matèries primes
  • Formulació
  • Instal·lacions, equips i utensilis. Neteja i higiene
  • Comunicació
  • Documentació i registre

Requisits tècnics

Requisits Bàsics:
És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
Per a poder visualitzar la Web hauràs de tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En caso de no tenir-los, es poden descarregar a través d’Internet.

Altres requisits tècnics mínims són:

  • Procesador Pentium 800 MHz o similar.
  • 512 Mb de memoria RAM recomendada.
  • Resolución de pantalla de 1024x768 a 32 bits.

Cursos relacionats:

BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x