Activitats formatives

Inversió empresarial

Data: 21/02/2018 al 09/06/2018
Preu: 410€ (315,83€ bonificables)
Durada: 150 hores (6 ECTS)
Àrea formativa: Organització i desenvolupament directiu
Termini d'inscripció: 22/01/2018
Inscriu-te

Idioma

Català, castellà

Objectius

  • Posar en perspectiva el paper de la direcció financera en la presa de decisions d'inversió.
  • Comprendre els mecanismes de gestió del circulant que ajuden en la gestió financera de l'empresa.
  • Desenvolupar la capacitat d'identificar els fluxos de fons rellevants que cal tenir en compte per a analitzar un nou projecte d'inversió.
  • Comprendre a fons el funcionament de les diferents eines d'anàlisi d'inversions.
  • Conèixer les principals eines d'anàlisi que incorporen el risc als projectes.

Programa

Mòdul 1

El primer mòdul centra l'atenció a conèixer bé el negoci i fer un bon diagnòstic de la seva situació actual. Una gran part d'aquest primer mòdul és un repàs de ràtios i tècniques apreses en altres assignatures. Les ràtios i els conceptes desenvolupats aquí són la base per a la planificació financera posterior dels projectes.

Mòdul 2

El mòdul 2 es fixa, sobretot, en l'anàlisi de les inversions en actius circulants. Aquesta anàlisi és un element molt important de qualsevol projecte d'inversió que sovint s'omet. En aquest mòdul s'introduiran algunes nocions bàsiques de gestió del circulant que ajudaran a millorar la situació financera de l'empresa i a reflexionar sobre qüestions com la liquiditat i el risc de la inversió en circulant. En aquest mòdul també s'estudia com les necessitats d'inversió en circulant poden variar tant en el cicle a curt termini com en el cicle a llarg termini, atenent les característiques de cada negoci.

Mòdul 3

En el mòdul 3 s'analitzen els conceptes bàsics que permetran definir quins fluxos són importants a l'hora d'avaluar una nova inversió. Les dades són igual d'importants, o més, que les eines d'anàlisi, per la qual cosa val la pena dedicar un mòdul sencer a analitzar quines dades són rellevants i quines dades no ho són. Indirectament, s'hauran d'abordar aspectes de pressupost i planificació a llarg termini.

Mòdul 4

El mòdul 4 entra de ple en l'anàlisi d'inversions per a ajudar en la presa de decisions. De moment es deixa de banda com s'ha d'incorporar l'efecte incertesa en aquesta anàlisi. S'hi estudien les principals eines disponibles per a analitzar i valorar un projecte d'inversió des del punt de vista financer.

Mòdul 5

En l'últim mòdul s'estudien diferents tècniques proposades per a introduir l'efecte del risc dins la nostra anàlisi.

Requisits tècnics

Per al seguiment d'aquesta assignatura és necessari disposar d'un ordinador de sobretaula o portàtil amb connexió a internet (per banda ampla, ADSL o cable) i un monitor amb una resolució mínima de 1.024 x 768 píxels. Per a poder consultar alguns materials també pot ser necessari un lector de DVD.

És recomanable que la CPU (sigui d'un ordinador de sobretaula o d'un portàtil) tingui com a mínim 2 GB de memòria RAM i 2 GHz de velocitat de processador.

És necessari un sistema operatiu Windows XP (o superior), Mac OS o Linux*. També es necessita tenir instal·lat un dels navegadors següents: Internet Explorer 9.0 (o superior), Mozilla Firefox o Chrome.

* A causa de la gran varietat de distribucions que hi ha, no especifiquem totes les versions possibles.

Cursos relacionats:

BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x