Les dues cooperatives de Puigverd de Lleida (Segrià) –Cooperativa Agrària Sant Jordi i Cooperativa Agrària Pi-Verd– s’han fusionat en la nova cooperativa Fruitera de Puigverd amb la finalitat de fer front als reptes del sector millorant la competitivitat.
La Fruitera de Puigverd aglutina una seixantena de socis que produeixen 4 milions de quilos de fruita anuals. D’aquests, un milió i mig es corresponen a producció de pera (principalment Conference, i també Alejandrina i Blanquilla) i un altre milió i mig a producció de poma (Golden i Gala). El 20% restant de la producció és fruita d’os (nectarina, paraguaià i préssec).
La nova cooperativa continuarà utilitzant les instal·lacions de les dues antigues cooperatives, ja que ambdues tenen càmeres frigorífiques i el volum de producció és prou elevat per utilitzat totes les infraestructures. Les oficines, en canvi, sí que s’unificaran en una mateixa seu. La comercialització es continuarà fent a través de la cooperativa de segon grau GrupActel.
El president de la cooperativa Fruitera de Puigverd, Lluís Bosch, explica que “la fusió de les dues cooperatives en una té l’objectiu de rendibilitzar els nostres costos i així poder augmentar la competitivitat, tenint en compte que falta relleu generacional i que érem dues cooperatives molt similars treballant el mateix producte en un mateix municipi”.
Encara que la fusió no s’ha materialitzat fins enguany, les dues cooperatives ja van treballar conjuntament la campanya passada.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h