La Biblioteca Municipal d’Alcarràs es va quedar petita ahir durant la presentació de ‘Lo Rebost. Receptes de Casa’, un llibre que han elaborat 16 dones pertanyents a la Cooperativa del Camp d’Alcarràs. Es tracta d’un recull de gairebé 80 receptes que tenen per objectiu ‘omplir’ un Rebost, aquesta dispensa tan típica i característica dels pobles agrícoles i que encara avui practiquen famílies pageses alcarrassines.
‘Lo Rebost’ es fruit de dos anys de treball per part de 16 dones de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs, que han anat recopilant informació, fotografies i dades de tot allò que conté un rebost ‘típic’. Així doncs, el llibre es divideix en un ‘Rebost Dolç’, on hi trobem receptes de melmelades, confitures i sucs de fruita... Un ‘Rebost Salat’, on hi trobem receptes per amb hortalisses, i també per fer patés casolans.. I, un ‘Rebost de Licors’, on hi podem trobar licors tan típics d’Alcarràs com el de Nectarina o el de Cirera.
Finalment, el llibre conté un apartat anomenat ‘Lo Rebostet’, per tal de simbolitzar un dels objectius pel qual aquestes 16 autores han fet el llibre: traspassar el seu coneixement a futures generacions i encomanar-los-hi el gust per a la cuina típica.
La directora del Museu de la Confitura de Girona, situat a Torrent, Georgina Regàs, va ser l’encarregada de fer la presentació d’aquest volum. Regàs va lloar la tasca d’aquestes dones i el seu esperit pedagògic. També, va remarcar el potencial d’Alcarràs pel que fa a la fruita dolça. ‘Alcarràs té una mina d’or que és la fruita, i també el mèrit de saber aprofitar-la, i aquest llibre n’és una prova’, va dir. L'acte va comptar també amb la presència del president de la Cooperativa del Camp i Fruits de Ponent Grup Cooperatiu, Sebastià Escarp, així com el director general, Josep Presseguer, i les autoritats locals encapçalades per l'alcalde, Miquel Serra.
El llibre està disponible a les llibreries Moliner i Serra Alcarràs, i a l’Agrobotiga d’Alcarràs de la cooperativa.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h