Carregant web FCAC

Format per gairebé una vuitantena de receptes, entre confitures i melmelades de fruita dolça, licors de nectarina i cirera o patés

16 dones de la Cooperativa d’Alcarràs elaboren ‘Lo Rebost’

Un llibre que vol posar en valor els aliments fets amb fruita dolça i d'altres productes de la terra que omplen aquesta tradicional despensa

15/05/2015
Presentació del llibre de receptes 'Lo Rebost' de la Cooperativa del Camp d'Alcarràs
Presentació del llibre de receptes 'Lo Rebost' de la Cooperativa del Camp d'Alcarràs © Fruits de Ponent
Presentació del llibre de receptes 'Lo Rebost' de la Cooperativa del Camp d'Alcarràs
Presentació del llibre de receptes 'Lo Rebost' de la Cooperativa del Camp d'Alcarràs © Fruits de Ponent
Presentació del llibre de receptes 'Lo Rebost' de la Cooperativa del Camp d'Alcarràs
Presentació del llibre de receptes 'Lo Rebost' de la Cooperativa del Camp d'Alcarràs © Fruits de Ponent

La Biblioteca Municipal d’Alcarràs es va quedar petita ahir durant la presentació de ‘Lo Rebost. Receptes de Casa’, un llibre que han elaborat 16 dones pertanyents a la Cooperativa del Camp d’Alcarràs. Es tracta d’un recull de gairebé 80 receptes que tenen per objectiu ‘omplir’ un Rebost, aquesta dispensa tan típica i característica dels pobles agrícoles i que encara avui practiquen famílies pageses alcarrassines.

‘Lo Rebost’ es fruit de dos anys de treball per part de 16 dones de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs, que han anat recopilant informació, fotografies i dades de tot allò que conté un rebost ‘típic’. Així doncs, el llibre es divideix en un ‘Rebost Dolç’, on hi trobem receptes de melmelades, confitures i sucs de fruita... Un ‘Rebost Salat’, on hi trobem receptes per amb hortalisses, i també per fer patés casolans.. I, un ‘Rebost de Licors’, on hi podem trobar licors tan típics d’Alcarràs com el de Nectarina o el de Cirera.

Finalment, el llibre conté un apartat anomenat ‘Lo Rebostet’, per tal de simbolitzar un dels objectius pel qual aquestes 16 autores han fet el llibre: traspassar el seu coneixement a futures generacions i encomanar-los-hi el gust per a la cuina típica.

La directora del Museu de la Confitura de Girona, situat a Torrent, Georgina Regàs, va ser l’encarregada de fer la presentació d’aquest volum. Regàs va lloar la tasca d’aquestes dones i el seu esperit pedagògic. També, va remarcar el potencial d’Alcarràs pel que fa a la fruita dolça. ‘Alcarràs té una mina d’or que és la fruita, i també el mèrit de saber aprofitar-la, i aquest llibre n’és una prova’, va dir. L'acte va comptar també amb la presència del president de la Cooperativa del Camp i Fruits de Ponent Grup Cooperatiu, Sebastià Escarp, així com el director general, Josep Presseguer, i les autoritats locals encapçalades per l'alcalde, Miquel Serra.

El llibre està disponible a les llibreries Moliner i Serra Alcarràs, i a l’Agrobotiga d’Alcarràs de la cooperativa.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya