La Cooperativa Agrària Sant Roc d’Albesa celebra el pròxim dissabte, 6 de juny, el cinquantenari de la seva fundació. En l’actualitat, suma gairebé 200 socis productors que fan uns 10 milions de quilos de fruita -principalment de pinyol- i més de 5 milions de quilos de cereals.
Dels 10 milions de quilos de fruita que es produeixen, un 70% són préssec i nectarina, el 25% són pera i el 5% restant, poma. La comercialització es fa a través de la cooperativa de segon grau ActelGrup, a la qual està associada la cooperativa d’Albesa.
De cereals, se’n fan uns 5,2 milions de quilos anuals. D’aquests, uns 3 milions de quilos són de blat de moro, uns 2 milions d’ordi i els 200.000 quilos restants són de blat. La cooperativa disposa d’un molí propi en el qual elabora farina per a pinsos amb una part de la seva producció de cereals. A més, forma part de la cooperativa de segon grau Cotecnica, especialitzada en alimentació animal.
El president de la cooperativa d’Albesa, Josep Maria Codina, explica que “el nostre objectiu és mantindre i augmentar la producció per tal de garantir uns volums mínims a la cooperativa i treballar perquè els nostres socis tinguin un rendiment mitjà de l’explotació que sigui competitiu”.
Els actes commemoratius de l’aniversari inclouen la descoberta d’una placa commemorativa i un dinar de germanor amb socis i familiars, al qual està prevista l’assistència de més de 400 persones. El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, presidirà la celebració.
Més informació
DATA: Dissabte, 6 de juny
HORA: 12.45 h (atenció a la premsa)
LLOC: Cooperativa Sant Roc d’Albesa (Camí del Riu, s/n - ALBESA)
PROGRAMA
12.45 h – Atenció a la premsa
13.00 h – Visita a les instal·lacions i descoberta placa commemorativa del 50è aniversari i parlament de les autoritats
14.00 h – Dinar de germanor
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h