Carregant web FCAC

Dissabte, 6 de juny, a les 13h

La cooperativa Sant Roc d’Albesa celebra el 50è aniversari

La producció anual dels gairebé 200 socis se situa en 10 M kg de fruita i més de 5 M kg de cereals

03/06/2015
Instal·lacions Cooperativa Sant Roc d'Albesa
Instal·lacions Cooperativa Sant Roc d'Albesa © Cooperativa Sant Roc d'Albesa

La Cooperativa Agrària Sant Roc d’Albesa celebra el pròxim dissabte, 6 de juny, el cinquantenari de la seva fundació. En l’actualitat, suma gairebé 200 socis productors que fan uns 10 milions de quilos de fruita -principalment de pinyol- i més de 5 milions de quilos de cereals.

Dels 10 milions de quilos de fruita que es produeixen, un 70% són préssec i nectarina, el 25% són pera i el 5% restant, poma. La comercialització es fa a través de la cooperativa de segon grau ActelGrup, a la qual està associada la cooperativa d’Albesa.

De cereals, se’n fan uns 5,2 milions de quilos anuals. D’aquests, uns 3 milions de quilos són de blat de moro, uns 2 milions d’ordi i els 200.000 quilos restants són de blat. La cooperativa disposa d’un molí propi en el qual elabora farina per a pinsos amb una part de la seva producció de cereals. A més, forma part de la cooperativa de segon grau Cotecnica, especialitzada en alimentació animal.

El president de la cooperativa d’Albesa, Josep Maria Codina, explica que “el nostre objectiu és mantindre i augmentar la producció per tal de garantir uns volums mínims a la cooperativa i treballar perquè els nostres socis tinguin un rendiment mitjà de l’explotació que sigui competitiu”.

Els actes commemoratius de l’aniversari inclouen la descoberta d’una placa commemorativa i un dinar de germanor amb socis i familiars, al qual està prevista l’assistència de més de 400 persones. El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, presidirà la celebració.
 

Més informació

DATA: Dissabte, 6 de juny
HORA: 12.45 h  (atenció a la premsa)
LLOC: Cooperativa Sant Roc d’Albesa  (Camí del Riu, s/n - ALBESA)

PROGRAMA

12.45 h – Atenció a la premsa
13.00 h – Visita a les instal·lacions i descoberta placa commemorativa del 50è aniversari i parlament de les autoritats
14.00 h – Dinar de germanor

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya