Les cooperatives agrícoles Camp de Santa Bàrbara i Freginals han acordat la fusió, segons han aprovat les respectives assemblees generals celebrades aquest diumenge. L’objectiu és racionalitzar les inversions fetes a Santa Bàrbara tot garantint la continuïtat de l’activitat agrícola de Freginals, reduir costos per a l’elaboració de l’oli i, en definitiva, millorar la capacitat comercial.
Arran de la fusió, la cooperativa de Santa Bàrbara sumarà un total de 1.400 socis i una producció mitjana de 2 milions de quilos d’oli d’oliva anuals. Les marques que comercialitzarà són “Iberolei” i “Cooperativa Freginals” per a l’oli verge extra i “Grusco” per al verge. Tots els olis s’elaboren amb les varietats Morruda, Sevillenca i Farga, que són les tradicionals de les comarques del Montsià i el Baix Ebre.
La cooperativa també compta amb una producció d’uns 500.000 quilos anuals de garrofa i una part m és residual de conreu de fruita seca. Per a la comercialització dels seus productes, té oberta una agrobotiga en el mateix municipi de Santa Bàrbara.
La fusió de les seccions de crèdit de les dues cooperatives significarà un volum de dipòsits d’uns 13 milions d’euros.
Encara que l’activitat principal de la cooperativa se centralitzarà a Santa Bàrbara, es continuaran utilitzant les instal·lacions de la localitat de Freginals, on es mantindrà el centre de recollida d’olives i es prestaran els serveis de la secció de crèdit i la venda de subministres.
Fins arribar a aquesta integració, les cooperatives ja havien anat treballant conjuntament a través de Montebre, cooperativa de segon grau que des de l’any 2003 s’encarrega de la comercialització de l’oli envasat de les cooperatives de Santa Bàrbara, Freginals i La Sénia.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h