Carregant web FCAC

Acord de les respectives assemblees generals

La Cooperativa del Camp de Santa Bàrbara fusiona la de Freginals

La nova cooperativa suma una producció mitjana superior als 2 milions de quilos d’oli d’oliva

23/06/2015

Les cooperatives agrícoles Camp de Santa Bàrbara i Freginals han acordat la fusió, segons han aprovat les respectives assemblees generals celebrades aquest diumenge. L’objectiu és racionalitzar les inversions fetes a Santa Bàrbara tot garantint la continuïtat de l’activitat agrícola de Freginals, reduir costos per a l’elaboració de l’oli i, en definitiva, millorar la capacitat comercial.

Arran de la fusió, la cooperativa de Santa Bàrbara sumarà un total de 1.400 socis i una producció mitjana de 2 milions de quilos d’oli d’oliva anuals. Les marques que comercialitzarà són “Iberolei” i “Cooperativa Freginals” per a l’oli verge extra i “Grusco” per al verge. Tots els olis s’elaboren amb les varietats Morruda, Sevillenca i Farga, que són les tradicionals de les comarques del Montsià i el Baix Ebre.

La cooperativa també compta amb una producció d’uns 500.000 quilos anuals de garrofa i una part m és residual de conreu de fruita seca. Per a la comercialització dels seus productes, té oberta una agrobotiga en el mateix municipi de Santa Bàrbara.

La fusió de les seccions de crèdit de les dues cooperatives significarà un volum de dipòsits d’uns 13 milions d’euros.

Encara que l’activitat principal de la cooperativa se centralitzarà a Santa Bàrbara, es continuaran utilitzant les instal·lacions de la localitat de Freginals, on es mantindrà el centre de recollida d’olives i es prestaran els serveis de la secció de crèdit i la venda de subministres.

Fins arribar a aquesta integració, les cooperatives ja havien anat treballant conjuntament a través de Montebre, cooperativa de segon grau que des de l’any 2003 s’encarrega de la comercialització de l’oli envasat de les cooperatives de Santa Bàrbara, Freginals i La Sénia. 

Altres notícies
24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya