Carregant web FCAC

Programa Educatiu de la Càmara Arrossera del Montsià

VI edició del Concurs de l’Arròs Montsià

En sis anys, més de 86.000 alumnes han participat en el programa i 60 famílies han gaudit d’una estada al Parc Natural del Delta de l’Ebre

23/06/2015

El Programa Educatiu de la Càmara Arrossera del Montsià té l’objectiu de col·laborar amb els mestres de primària a guiar els alumnes sobre bons hàbits en l’alimentació. És un projecte original i amb esperit de diversió, i en cada nova edició compta amb la implicació de més escoles.

L’activitat lúdica i pedagògica, totalment gratuïta per a les escoles, pretén que els nens prenguin consciència de la importància de mantenir una alimentació equilibrada i saludable al temps que milloren el coneixement dels productes de la terra, com és el cas de l’arròs del Delta de l’Ebre.

Les sessions s’inicien amb la projecció d’un audiovisual produït per la Càmara Arrossera del Montsià on en “Monti”, un gra d’arròs animat, una mica trapella i eixerit, explica el procés de cultiu de l'arròs, la seva elaboració, les diferents varietats que n’hi ha, com es cuina i la seva importància dins de la piràmide alimentària.

A partir d’aquí, els alumnes elaboren una redacció inspirada en l'audiovisual i preparen la descripció d’una recepta típica de la seva llar que utilitzi l'arròs com a ingredient principal.

Un jurat professional selecciona 10 guanyadors d’entre els participants. El premi consisteix en una estada de cap de setmana a les terres del Delta de l'Ebre, per poder visitar la diversitat de paisatges meravellosos on es cultiva l'arròs Montsià.

En sis anys, més de 86.000 alumnes han participat en el programa i més de 60 famílies han gaudit d’un cap de setmana d’activitats al Delta de l’Ebre. 

Altres notícies
27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

27.02.2024

L'OOVE ecològic 'Baronia de Cabacés' entre els TOP 10 dels Premis Iber Oleum

27/02/2024

L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...

19.02.2024

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...

19.02.2024

Celler Capçanes "Millor cooperativa de l'any" segons Tim Atkins

19/02/2024

El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...

08.02.2024

Castell d'Or rellança la gamma de vins de la seva marca insígnia

08/02/2024

Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...

24.01.2024

Barcelona Wine Week comptarà amb 16 cellers cooperatius catalans

24/01/2024

El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya