El Programa Educatiu de la Càmara Arrossera del Montsià té l’objectiu de col·laborar amb els mestres de primària a guiar els alumnes sobre bons hàbits en l’alimentació. És un projecte original i amb esperit de diversió, i en cada nova edició compta amb la implicació de més escoles.
L’activitat lúdica i pedagògica, totalment gratuïta per a les escoles, pretén que els nens prenguin consciència de la importància de mantenir una alimentació equilibrada i saludable al temps que milloren el coneixement dels productes de la terra, com és el cas de l’arròs del Delta de l’Ebre.
Les sessions s’inicien amb la projecció d’un audiovisual produït per la Càmara Arrossera del Montsià on en “Monti”, un gra d’arròs animat, una mica trapella i eixerit, explica el procés de cultiu de l'arròs, la seva elaboració, les diferents varietats que n’hi ha, com es cuina i la seva importància dins de la piràmide alimentària.
A partir d’aquí, els alumnes elaboren una redacció inspirada en l'audiovisual i preparen la descripció d’una recepta típica de la seva llar que utilitzi l'arròs com a ingredient principal.
Un jurat professional selecciona 10 guanyadors d’entre els participants. El premi consisteix en una estada de cap de setmana a les terres del Delta de l'Ebre, per poder visitar la diversitat de paisatges meravellosos on es cultiva l'arròs Montsià.
En sis anys, més de 86.000 alumnes han participat en el programa i més de 60 famílies han gaudit d’un cap de setmana d’activitats al Delta de l’Ebre.
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h