Carregant web FCAC

Dissabte 24 d’octubre, a Cervià de les Garrigues

4a Festa de la Rosa del Safrà

La Cooperativa Safrà les Garrigues triplica la producció en la segona collita, i se situa en més de 12 kg i una seixantena de socis

22/10/2015
Flor del safrà
Flor del safrà © Cooperativa safrà de les Garrigues

La Cooperativa Safrà les Garrigues organitza la 4a Festa de la Rosa del Safrà el pròxim dissabte, 24 d’octubre, a Cervià de les Garrigues. Aquesta celebració coincideix amb la segona collita, que preveu triplicar la producció i superar els 12 quilos, front els 4,5 quilos de la campanya passada.

Aquest salt productiu s’explica perquè enguany s’han plantat més de 8.000 quilos de bulbs –uns 3.000 més que l’any passat- i les plantacions ja han entrat en plena productivitat. A més, junt amb l’interès de bona part dels socis d’augmentar la superfície de plantació, un total de 24 socis nous han entrat a la cooperativa, que ja supera la seixantena de socis de diferents punts de Catalunya.

En paral·lel, la Cooperativa Safrà les Garrigues ha arribat a un acord amb el Gremi de Pastissers de Lleida per innovar tot introduint safrà en els productes del forn, i en la festa de dissabte, es presentaran novetats com panellets, coca de recapte, coca tradicional i pa elaborats amb safrà.

També com a iniciativa d’aquest any, es farà una fira itinerant pels pobles d’on són els productors amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte amb tallers i demostracions de com se selecciona la planta i el seu ús gastronòmic.

El cultiu del safrà va iniciar una potent recuperació fa uns tres anys, després d’haver gairebé desaparegut, amb l’objectiu de diversificar la producció agrària a les zones de secà, on són tradicionals els conreus de fruita seca i olivera. El safrà és un producte altament valorat que es comercialitza a uns 8.000 euros el quilo.

Després de triplicar la producció i superar la seixantena de socis, la Cooperativa Safrà les Garrigues té noves perspectives de creixement amb l’ampliació de socis en la pròxima junta rectora, així com la incorporació de dues dones al consell rector de la cooperativa.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya