Carregant web FCAC

Adernats XC “el millor cava del món” segons la revista 50 Great Cavas

El jurat de la prestigiosa revista ha otorgat la màxima puntuació i medalla d’or, amb 98 sobre 100, al cava Gran Reserva Adernats XC

26/11/2015

Per tercer any consecutiu, els caves Adernats es situen en les posicions més altes d'aquesta classificació dels 50 "great cavas", aconseguint, per primera vegada, la primera posició amb el Gran Reserva Brut Nature 100% Xarel·lo, Adernats XC. Un cava ja reconegut en altres edicions de la mateixa revista o guardons com el prestigiós Bacchus d'Or a nivell nacional. Un reconeixement a la 'feina ben feta' d'Adernats, al treball minuciós a la vinya i al celler. Un reconeixement a l'aposta per la qualitat des del pagès fins a l'enòleg. Un reconeixement, que no s'acaba amb aquest primer premi, sinó que fins a dos productes més aconsegueixen classificar-se entre els 50 millors caves. L'Adernats Gran Reserva Brut Nature i el Reserva Brut, que també amb medalla d'or i 95 i 94 punts respectivament, consoliden el total de la gama de caves Adernats com una de les de més qualitat del món dels vins escumosos.

Des de la seva creació l’any 2011, la innovadora publicació 50 Great Cavas -editat per Wine Pleasure- ha esdevingut un dels esdeveniments anuals més esperats del sector del vi. Abans de la seva edició, era difícil reunir en un únic volum informació i reconeixement dels vins escumosos d’arreu de l’Estat espanyol. Seleccionats per enòlegs experimentats i exigents, els 50 “great cavas” de 2016 tenen en comú l'altíssima qualitat dels productes.

Per assegurar que el procés de degustació ha estat just i honest, els vins escumosos es van classificar i tastar d’acord a la tipologia (sucres) i els mesos d’envelliment. La de 2016 és la sisena publicació anual de 50 Great Cavas, que ofereix als lectors no només una selecció dels millors escumosos, sinó també una visió exhaustiva dels productors i de les vinyes. Es tracta, en definitiva, d’un regal de col·lecció vàlid tant per als experts del vi com per als aficionats.

El Cava Adernats XC de la Vinícola de Nulles, és un cava Gran Reserva 100% Xarel.lo -varietat tradicional del Camp de Tarragona- amb un temps mínim d'envelliment de 30 mesos. Amb una bombolla fina amb tonalitats marfil i reflexos daurats, es diferència d'altres caves clàssics amb un subtil i atractiu torrat de fusta que li aporta un agradable frescor i una llarga persistència en boca. Creat per commemorar les 90 veremes del celler modernista de Nulles que el 2017 complirà les 100, i com no pot ser d'altre manera, ja prepara un altre cava commemoratiu per al centenari, que espera estar a l'alçada del premiat XC.

D'aquesta manera, Adernats es posiciona com un referent indiscutible, no només pels seus productes de qualitat, sinó també per l'innovador enoturisme que dur a terme, reconegut també en varis guardons. Aquestes dues vessants juntes, formen la personalitat i singularitat d'aquest celler que viu una etapa d'èxits i creixement continuat.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya