La cooperativa Conca de la Tordera ha guanyat el Premi al Millor Proveïdor de Productes de Proximitat en la V edició de Premios Conecta, que atorga la revista Mercados i reuneix les empreses més importants del sector de la distribució agroalimentària a nivell estatal amb productors i comercialitzadors. En la concessió del guardó, la gran distribució ha destacat la “qualitat i frescor” dels productes de l’horta de la cooperativa de Palafolls.
La concessió del Premi Millor Proveïdor a la Conca de la Tordera ha estat una decisió de Caprabo, que precisament l’any passat va ser el guanyador del Premi a la Màxima Qualitat i Frescor en aquest certamen. El gerent de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot, ha destacat “la importància que un client et proposi com a proveïdor model; és una injecció d’optimisme tant per als socis que conreen el producte com per als treballadors de la cooperativa que el manipulen”.
La Conca de la Tordera es dedica a la comercialització dels productes de l’horta que conrea la seva cinquantena de socis, repartits entre municipis del Maresme i la Selva. Té una facturació pròxima als vuit milions d’euros anuals.
El producte estrella és el tomacó de sucar pa, del qual se’n comercialitzen 1.300 tones cada any. A més, es cultiven tot tipus de verdures de temporada, des de les diferents varietats de tomàquet a cogombre, carbassó, enciams, calçots, coliflor i col. El 80% del producte es destina a les grans cadenes de distribució catalanes; i la resta, a petites cadenes de distribució i botigues de la zona.
El gerent de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot, destaca que “tenim un espai privilegiat, al final del riu Tordera. Els nostres socis estan situats en tot l’arc del delta, en unes terres de decantació, vora del mar i amb la muntanya al darrera. Es crea una climatologia especial. A més, tenim l’avantatge de la proximitat amb el mercat, que afavoreix que el nostre producte es pugui consumir molt poc temps després de ser collit. Aquestes circumstàncies ens aporten la diferenciació del producte”.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h