Carregant web FCAC

L’esdeveniment gastronòmic està organitzat per l’empresa perellonenca Mel Muria

Presentació de 1a Ruta de la Tapa amb Mel

22/03/2016

Un any més, l’empresa Mel Muria vol ser un dinamitzador de la economia local del Perelló i, més concretament, del sector hostaler. Amb aquesta intenció, volem promoure enguany, en col·laboració amb els diferents agents socials de la localitat, la primera edició de la Ruta de la Tapa amb Mel del Perelló.

L’objectiu és potenciar el consum de mel en els bars i restaurants, desenvolupant una carta de tapes que s’oferiran, durant el cap de setmana previ a Firabril.

L’activitat també inclou un concurs de tapes, de manera que cada restaurant participant haurà de presentar tres tapes preparades amb mel com a condiment principal.

En aquesta primera edició de la Ruta de la Tapa amb Mel hi participen 8 establiments: Bar El Canyis, Bar Puntaire, Cal Xic, Can Subirats, C’Moi, Fleca Ferré, L’Ambigu Gastrobar i Mos de Tros.

Els horaris per degustar les tapes seran:

• Divendres 8 d’abril: de 19 a 21.30h
• Dissabte, 9 d’abril: de 12 a 14h; i de 19 a 21.30h
• Diumenge, 10 d’abril: de 12 a 14h

A més dels cartells anunciadors de l’activitat, s’han editat uns tiquets amb cinc pestanyes. Tres de les pestanyes podran  ser lliurades al responsable de l’establiment a canvi d’una tapa, i les altres dos a canvi d’una Heineken o aigua.

A la part de darrera del tiquet hi ha la relació d’establiments participants amb una breu descripció de les tres tapes que proposen.

El preu del tiquet és de 6 euros i, a més de les tapes i beguda, també inclou una entrada gratuïta a Muria Centre d’Interpretació Apícola, on es podrà lliurar la butlleta per poder participar en el sorteig de dues cistelles de productes apícoles, obsequi de Mel Muria.

El tiquets per la 1a Ruta de la Tapa amb Mel es poden adquirir als establiments participants a la ruta i a la botiga de Mel Muria. A més, els alumnes de 4t d’ESO de l'Institut Blanca d'Anjou del Perelló també vendran tiquets per recaptar fons pel seu viatge fi de curs.

Entre les tapes presentades es farà un concurs per escollir les tres millors tapes d’aquesta edició. La tapa guanyadora, a més del trofeu corresponent, serà la imatge del cartell de la propera edició.

La votació per escollir la millor tapa de la 1a Ruta de la Tapa amb Mel la farà un jurat escollit per Mel Muria. A més, tothom podrà participar en la votació per la millor tapa a través de facebook de Mel Muria. La forma de participació serà fer m’agrada (me gusta) i compartir la tapa al facebook. Això es pot fer des de la publicació de les imatges de les diferents tapes fins el diumenge al vespre. El resultat dels vots de facebook comptarà com un membre més del jurat i entre tots els votants es sortejarà una cistella de productes apícoles.

Els premis es lliuraran durant Firabril, a l’estand de Mel Muria. Concretament, l’acte de lliurament dels premis als establiments participants i de les cistelles de productes apícoles dels sortejos es farà el dissabte dia 16 d’abril, a les 17.30 h.

La 1a edició de la Ruta de la Tapa amb Mel és una iniciativa de Muria Centre d’Interpretació Apícola i compta amb la col·laboració dels establiments participants i el suport de Heineken i Colomines Distribucions.

 

Altres activitats organitzades per Mel Muria

Muria Centre d'Interpretació Apícola porta al Perelló l'exposió "Un món sense abelles", una producció del Museu Valencià de la Mel

Muria Centre d’Interpretació Apícola del Perelló acollirà, de l'1 al 24 d'abril, l’exposició "Un món sense abelles", una producció del Museu Valencià de la Mel de Montroi.

En aquesta mostra i a partir de la pregunta “si desapareguessin les abelles, quin ús tindrien els ruscos?”, tretze artistes valencians transformen un rusc ‘Layens’ en art.

L’exposició ‘Un món sense abelles’ serà inaugurada oficialment el divendres 1 d’abril, a les 19h,  pel director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé.

La 3a Festa de la Crestada de la Mel es trasllada al 12 d'octubre

Crestar és una de les moltes activitats que desenvolupa l’apicultor al llarg de l’any. Aquesta activitat consisteix en treure de les arnes les bresques amb la mel deixant-hi les necessàries perquè les abelles es puguin alimentar. L’acció de crestar és una de les activitats més espectaculars del món de l’apicultura, que ha evolucionat amb el pas del temps.

I aquesta activitat protagonitza la festa de la crestada: els assistents, vestits d’apicultor, participen activament en la crestada de la mel de romer.

A més, la festa inclou una visita a Muria Centre d’Interpretació Apícola; el trasllat en autocar fins al bosc, on hi ha l’Espai Natural Muria, per veure les arnes i participar en la crestada; la visualització del procés d’elaboració de la mel, un tast de mel a les instal·lacions de Mel Muria, i una petita mostra de la tradicional jota de les Terres de l’Ebre.

La tercera edició d’aquesta festa es trasllada a la data del 12 d’octubre i també inclourà la col·laboració dels diferents restaurants del Perelló que vulguin participar-hi.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya