Carregant web FCAC

Adernats presenta el Xarel·lo Vermell, una varietat oblidada

Adernats retroba una varietat ancestral oblidada, coneguda com 'Cartoixà de Marina'

08/06/2016
Adernats Xarel·lo Vermell. Vinícola de Nulles
Adernats Xarel·lo Vermell. Vinícola de Nulles © Vinícola de Nulles - Adernats
Xarel·lo Vermell. Vinícola de Nulles
Xarel·lo Vermell. Vinícola de Nulles © Vinícola de Nulles - Adernats
Xarel·lo Vermell Adernats. Vinícola de Nulles
Xarel·lo Vermell Adernats. Vinícola de Nulles © Vinícola de Nulles - Adernats

En l'acte, van intervenir el gerent de Tarragona Turisme, Carles Sanz, el gerent d'Adernats, Joan Castellví, l'enòleg d'Adernats, Laurent Corrio, el responsable d'enoturisme, Francesc Boronat i els xefs dels restaurants Rincón de Diego i Can Bosch. En la presentació, a més, hi van assistir representant de la Denominació d'Origen Tarragona i propietaris de diversos restaurants de la ciutat.

Ahir, dimarts 7 de juny, es va presentar a la Casa Canals de Tarragona el nou vi d'Adernats. Un projecte singular que retroba una varietat de raïm oblidada, el Xarel·lo Vermell, altrament anomenat 'Cartoixà de Marina'. Una varietat rosada, autòctona del camp de Tarragona, que deriva en un vi d'un indescriptible color coure. Inclassificable, situat entre un blanc i un rosat, aspira a ser l'emblema d'Adernats i un referent de Tarragona, un vi per a paladars exigents. Un vi elaborat amb l'inestimable ajuda dels dos restaurants amb Estrella Michelin del Camp de Tarragona, Rincón de Diego i Can Bosch, els dos de Cambrils. Els xefs i sommeliers dels dos prestigiosos restaurants, han assessorat el procés d'elaboració d'aquest vi singular que serà servit en els seus menús gourmet.

El xarel·lo vermell és una varietat autòctona gairebé oblidada de Tarragona, expressa com cap la tipicitat de la costa mediterrània tarragonina. A Nulles encara es conserva una vinya vella, de més de 80 anys, que ara Adernats ha decidit conservar i recuperar. Podada, veremada i elaborada a l'antiga, la vinya es cuida com el millor tresor. Aquesta vinya vella ha donat una producció exclusiva de menys de dues mil ampolles que es podran trobar en els restaurants i les botigues més gourmet de Tarragona.

Així, Adernats segueix el seu ofici d'elaborar vins i caves de qualitat, representatius del Camp de Tarragona. Marcats per l'essència mediterrània d'una terra privilegiada amb una tradició vinícola mil·lenària.

Per aquests motius, Tarragona Turisme, Tarragona Convetion Bureau i la pròpia ciutat de Tarragona esdevenen socis col·laboradors d'Adernats, per la seva proximitat a la ciutat i per la qualitat i tipicitat dels seus productes que el fan el celler referència al Camp de Tarragona. Segueix així, la col·laboració entre celler i ciutat que precedeix entre d'altres, les Jornades de la Gamba roja de Tarragona o el més recent producte enoturístic ViTour Tarragona.

Avalat pels recents reconeixements tant en vi com en cava, catalogant com "el millor cava del món" segons la revista 50 Great Cavas, otorgant-li la Gran Medalla d'Or i premi Revelació del Jurat al Concurs Mundial de Brussel·les, o guanyat dos primers premis de la Denominació d'Origen Tarragona amb el blanc Seducció i el negre Instint, Adernats es reafirma com el celler referent del Camp de Tarragona. És per aquest motiu, que us anima a celebrar-ho amb ells el proper 9 de Juliol en l'anomenada Festa Major del Vi, la VINITFEST que per cinquè any, organitza Adernats a la Catedral del Vi de Nulles.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya