Carregant web FCAC

El cava "Les Tres Naus" de Cellers Domenys rep diversos premis al XXVI concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà

15/07/2016
Cava Les Tres Naus Trepat 2014
Cava Les Tres Naus Trepat 2014
Cava Les Tres Naus Reserva 2012
Cava Les Tres Naus Reserva 2012
Cava Les Tres Naus Brut 2013
Cava Les Tres Naus Brut 2013

Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), ha estat guardonat amb diversos premis al XXVI Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà. El lliurament dels reconeixements va tenir lloc el passat 1 de juliol.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà ha premiat a Cellers Domenys en les següents categories:

  • Categoria CAVA ROSAT: 1r classificat amb Les Tres Naus Trepat 2014.
  • Categoria CAVA BRUT NATURE: 2n classificat amb Les Treus Naus Reserva 2012.
  • Categoria CAVA BRUT: 3r classificat amb Les Tres Naus Brut 2013.

El tast del concurs es va realitzar el 25 de maig al claustre de Sant Francesc de Montblanc. Un total de 15 tastadors repartits en tres panells van ser els encarregats de tastar a cegues les referències de les 11 categories: tres de cava, dues de vi blanc, una de rosat i la resta de vins negres (on també s'inclou el trepat). Aquest any és la vegada que més mostres s'han presentat (91 mostres en total).

Cava Les Tres Naus Trepat 2014

Elaborat amb la varietat autòctona de raïm de la Conca de Barberà, única al món: el Trepat. Una matèria primera excepcional per a la creació d'un cava rosat amb caràcter. Viu, fresc, afruitat, característic: un obsequi molt personal per al paladar. Amb el color propi que li dóna la varietat Trepat: vermell cirera trencant a rosa gerd.

És un cava fresc, amb aromes de fruites vermelles. Amb una bombolla molt integrada i amb un pas per boca agradable: deixant un record golós i afruitat. Criança, 15 mesos.

Cava Les Tres Naus Reserva 2012

A 566 metres d'altitud, a Rocafort de Queralt, durant mesos de repòs. Així neix el Brut Nature Reserva Les Tres Naus: un cava, de fermentació i criança especials, elaborat segons el mètode tradicional amb les varietats: Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Destaca per la seva maduresa i per una gran estructura.

De color palla, amb reflexos verdosos i amb formació de fines bombolles. Amb aroma de brioixeria i notes torrades de fruits secs. Bombolla integrada, elegant, fresca, amb lleugeres notes cítriques: amb un final sedós i persistent.

Cava Les Tres Naus Brut 2013

Elaborat amb les varietats tradicionals de raïm, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, el cava Brut Les Tres Naus és un escumós creat a la cava modernista de Rocafort de Queralt.

Un cava reposat, natural i amb una suau nota de dolçor. Agradable, molt lleuger i suggeridor. Aroma afruitat, fresc i molt intens. En boca combina la vivesa, l’elegància i la complexitat: amb un final cremós.

Altres notícies
09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya