La cooperativa Conca de la Tordera (Palafolls) participa en el projecte europeu TRADITOM, que té com a finalitat estudiar les varietats tradicionals de tomàquet i entendre les preferències dels consumidors amb l’objectiu de dissenyar com hauria de ser el tomàquet del futur. En aquest context i sota el títol “Realment eren més bons els tomàquets abans?”, s’està realitzant un estudi de consumidors –ahir i avui, 19 i 20 de juliol- a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (Castelldefels).
La Conca de la Tordera ha aportat producte per a la realització del tast, que té l’objectiu d’avaluar quins paràmetres determinen l’acceptació dels consumidors i recollir informació per desxifrar les característiques que converteixen determinades varietats tradicionals en úniques i apreciades. Els investigadors esperen recollir les opinions d’un mínim de 120 persones.
Aquest “tast de tomàquets” forma part de la segona fase del projecte TRADICOM. Durant el primer any, es va crear un banc de llavors amb 1.500 varietats tradicionals europees de tomàquet de les quals s’han extret abundants dades genòmiques. La col·lecció completa s’ha plantat en 12 camps experimentals.
A Catalunya, els assajos es realitzen en els municipis de Palafolls i Viladecans i s’han inclòs varietats com Penjar, Montserrat, Palosanto-Pometa i Pera de Girona. El tomàquet de Penjar és un referent a nivell europeu en relació a la post-collita i s’estudiarà l’impacte de la dosi de reg sobre la seva conservació.
El projecte TRADITOM, finançat per la Unió Europea i coordinat per la Universitat Politècnica de València, està desenvolupat a Catalunya per la Fundació Miquel Agustí de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona. Hi participen investigadors de diferents àrees de coneixement i centres de recerca de 7 països europeus de la conca mediterrània, com França i Itàlia. L’estudi tindrà una durada total de 3 anys.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h