Carregant web FCAC

CEVIPE preveu una campanya de la verema d’excel·lent qualitat

Amb tot, a causa de la sequera dels últims mesos i les calamarsades, es preveu un descens d'entre el 15% i el 20% de la producció

19/08/2016

La cooperativa de La Granada va iniciar dimarts la verema donant el tret de sortida de la campanya 2016 a CEVIPE i ahir ho va fer la Cooperativa d'Albinyana. Les varietats que s'estan veremant en aquests moments són les primerenques Chardonnay i Pinot Noir que s'utilitzen per a l’elaboració de vins base Cava.

Pel que fa a la qualitat del raïm s'estima que serà excel·lent gràcies, en bona part, al bon estat sanitari dels ceps i del raïm, tot i que algunes zones s'han vist afectades per calamarsades i el míldiu.

Enguany, també ha augmentat el nombre de raïms que han sortit en cep, però en els controls de maduresa s'ha detectat una disminució del pes respecte anteriors campanyes. Això és degut principalment a la disminució de la pluja. Cal tenir en compte que de juliol a juliol la normalitat pluviomètrica estaria al voltant dels 500L/m2 i enguany fins el 31 de juliol ha estat de 345L/m2. Aquesta dada marcarà de forma important el pes dels raïms, i per tant, els resultats de la verema d'enguany. Tot i que aquestes condicions d’humitat, precipitacions i temperatura poden influir en l’equilibri d’àcids i sucres i en la maduresa química del raïm, s'espera que la qualitat serà molt bona.

Pel que fa al ritme de maduració s’està accelerant en les varietats primerenques i en tipus de sòls en situació d’estrès hídric, però s’espera que el raïm es pugui collir en el seu grau òptim de maduresa. En general, doncs, no s'espera un avançament de la verema respecte l’any passat.

Des de CEVIPE es preveu que durant la segona quinzena d'agost comenci la verema de forma generalitzada i que s'allargui fins a mitjans d'octubre a les zones més altes del Penedès i a la Conca de Barberà. Es preveu el punt àlgid d'entrada de raïm durant la primera quinzena de setembre.

Altres notícies
24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya