El cap de l’Executiu, Carles Puigdemont, ha rebut les cinc denominacions d’origen protegides (DOP) d’oli catalanes amb la finalitat de reconèixer el seu paper en la promoció de l’oli de qualitat i de proximitat. Els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli també han participat a l’acte, fet avui a la tarda al Palau de la Generalitat.
Els Premis DOP Catalanes d’Oli els convoquen les denominacions d’origen Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà, i es lliuren a professionals, investigadors, cuiners i institucions que destaquen en la tasca de difusió de l’oli d’oliva. Aquests premis són una acció dins la campanya de promoció conjunta “Tasta’ls olis d’oliva verge extra amb DOP de Catalunya” que es va iniciar cap a l’any 2011.
El jurat dels premis el conformen els presidents de les cinc DOP. En aquesta edició, s’ha guardonat Jeroni Castell, cap de cuina del restaurant Les Moles; Dr. Eduard Escrich i els supermercats del Grup Bonpreu.
Jeroni Castell ha estat distingit per la seva aposta per l’ús de productes de qualitat i proximitat com a tret distintiu i en concret, per la consideració de l’oli verge extra com un imprescindible a la seva cuina. El Dr. Eduard Escrich per l’àmplia tasca que desenvolupa a la Universitat Autònoma de Barcelona en la recerca i difusió dels efectes beneficiosos del consum d’oli d’oliva. Finalment, el Grup Bonpreu destaca per la defensa dels productes del territori i en concret del verge extra en la seva política d’empresa.
A Catalunya, hi ha 5 denominacions d’origen d’oli: Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Aglutinen 92 empreses (que majoritàriament són cooperatives oleícoles) i 17.200 productors. Repartides en 16 comarques, es conreen 45.000 hectàrees d’olivera acollides a DOP i s’elaboren unes 12.000 tones anuals d’oli certificat.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h