Amb motiu del centenari del Sindicat Agrícola Vinícola de Gratallops (1917-2017), la cooperativa està organitzant diversos actes commemoratius. El “Mural del Centenari”, de la il·lustradora catalana Marina Capdevila, dóna el tret de sortida amb un homenatge als pagesos i pageses que han treballat aquelles terres i escrit la història del celler.
El mural està situat en una de les parets de l’edifici històric de Vinícola del Priorat, on tradicionalment es lligaven les mules abans d’entrar les càrregues de raïm al celler. Encara avui en dia, les argolles penjades a la paret són testimoni d’aquest passat que l’artista originària de Falset, Marina Capdevila, ha representat amb el seu peculiar estil d’exageració i ironia combinat amb una poderosa carta de colors i ombrejat suau.
Vinícola del Priorat és una cooperativa comarcal resultat de la fusió de les cooperatives de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, i en l’actualitat compta amb 140 socis productors. Elabora unes 320.000 ampolles de vi emparades dins la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que s’exporten a més de 25 països de tot el món. També elabora oli d’oliva verge extra emparat en la Denominació d’Origen Protegida Siurana.
El 10 de juny, el celler acollirà l’acte central del centenari, que esdevindrà punt de trobada de tots els socis i persones relacionades amb la llarga història de la cooperativa.
Altres accions previstes són l’elaboració del “vi del centenari”, incentivar la plantació de varietats autòctones, fer millores a les instal·lacions del celler i introduir novetats en les activitats enoturístiques i l’entorn digital.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h