Comunicats de premsa

Estimació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Augmenta un 26% la collita d’ametlla

10/05/2017

La superfície productiva de regadiu s’incrementa un 1,4% (principalment a Lleida), mentre creix l’abandonament del secà

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu una bona collita d’ametlla, amb un increment del 26% en relació amb la campanya anterior. La previsió és d’unes 4.579 tones en gra front les 3.635 de la collita 2016/17, i se situa un 30% per sobre de la mitjana dels últims sis anys.

Per comarques, a Lleida l’increment s’elevaria fins al 29%, arribant a les 2.392 tones en gra en front de les 1.855 tones de la campanya anterior. A Tarragona, es preveu un increment de la collita del 23% fins a les 2.187 tones en gra, per damunt de les 1.780 tones de l’any passat.

Roger Palau, responsable de fruita seca de la FCAC, argumenta que “a Catalunya, la primavera ha estat més benigna a nivell de precipitacions que a la restat de l’Estat. Les pluges abundants en el mes de març, unides al fet que no s’hagin produït gelades significatives i a les temperatures adequades de l’hivern i la primavera, expliquen les bones previsions”.

Pel que fa a la superfície productiva, la regressió del secà per abandonament s’està compensant amb la irrupció de noves plantacions en regadiu provocada per les bones perspectives de mercat davant la creixent demanda del consum a nivell mundial.

En concret, la superfície productiva d’ametlla se situa en 36.610 hectàrees, un 1,4% més que l’any anterior quan era de 36.106. Del total, 16.724 hectàrees corresponen a les comarques de Lleida (increment del 2,2%) i 19.886 hectàrees a les de Tarragona (increment del 0,8%). En el conjunt de Catalunya, la superfície de regadiu en ametller ja ocupa unes 5.500 hectàrees.

Malgrat tot, les noves plantacions de regadiu no són la causa principal de l’augment de producció aquesta campanya. Cal tenir en compte que la nova superfície -que tindrà uns rendiments sensiblement superiors- encara té poc pes en el conjunt perquè està en fase d’entrada en producció.

Pel que fa al conreu de la garrofa, s’estima una caiguda dràstica de la producció. Es preveu una collita d’11.000 tones front les 17.500 de la campanya anterior (un 37% menys). Els motius de la davallada es deriven d’un estiu molt sec i calorós que va provocar una floració tardana, a més de les condicions favorables a l’aparició de fongs durant l’hivern.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives agràries es reuneixen amb la ministra Isabel García Tejerina
Les cooperatives agràries es reuneixen amb la ministra Isabel García Tejerina 21/02/2018 El representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya a l’organització estatal Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, Ramon Armengol, ha participat avui a migdia en la...
Room Escape al Celler Masroig
Room Escape al Celler Masroig 15/02/2018 El passat pont de desembre, Celler Masroig, juntament amb l’empresa Cuenta Atrás, va oferir la possibilitat de viure un videojoc d'aventures físic on els visitants eren tancats als antics...
La mel de bruc de Muria BIO, guanyadora del III Concurs Nacional de Mels
La mel de bruc de Muria BIO, guanyadora del III Concurs Nacional de Mels 07/02/2018 La mel de bruc de la gamma ecològica de Muria BIO, ha estat la guanyadora del primer premi de l'apartat de 'Mels fosques' del III Concurs Nacional de Mels, organitzat per la Associació...
Celler Masroig i Joan Reig troben el maridatge perfecte
Celler Masroig i Joan Reig troben el maridatge perfecte 02/02/2018 Celler Masroig patrocina i dóna una empenta important al projecte de Joan Reig, el primer disc i videoclip en solitari del bateria d’Els Pets. Després de 35 anys dedicant-se a la música, ara...
L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs
L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs 24/01/2018 La Cooperativa Agrícola de Valls acaba de treure al mercat el seu nou vi, "4 Calçots" (DO Tarragona) que es presenta coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc aquest...
L’alimentació en un món d’oligopolis
L’alimentació en un món d’oligopolis 17/01/2018 La plataforma AGROFÒRUM i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen la jornada “L’alimentació en un món d’oligopolis: estratègies de futur”. La sessió, que compta amb la...
La gamma Solà Fred renova imatge
La gamma Solà Fred renova imatge 03/01/2018 El Celler Masroig aposta per un canvi d’imatge en el seu producte més venut, el Solà Fred, amb un nou disseny en les seves etiquetes. El disseny és creació de l’Estudi de disseny...
La FCAC presenta les propostes de les cooperatives agràries als partits polítics
La FCAC presenta les propostes de les cooperatives agràries als partits polítics 18/12/2017 Amb vista a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, la Federació ha realitzat una ronda de trobades amb els partits polítics que hi concorren per plantejar les propostes que el...
Els vins i caves Adernats acaben l'any amb un nou reconeixement mundial
Els vins i caves Adernats acaben l'any amb un nou reconeixement mundial 14/12/2017 El celler Adernats - Vinícola de Nulles, que enguany ha celebrat el cent aniversari de la seva fundació, tanca l'any amb dos nous motius per brindar. Ja comença a ser usual que els vins i...
Llet Nostra dona 8 mil litres de llet al Banc d'Aliments
Llet Nostra dona 8 mil litres de llet al Banc d'Aliments 13/12/2017 Llet Nostra, la llet de cooperatives catalanes, ha donat 8 Mil litres de llet al Banc dels Aliments de Girona en motiu del Gran Recapte per tal que sigui distribuïda a les entitats benèfiques...
Llet Nostra entra al mercat ecològic amb iogurts
Llet Nostra entra al mercat ecològic amb iogurts 30/11/2017 Els nous iogurts ecològics de Llet Nostra són una nova proposta per al consumidor que busca la qualitat de Llet Nostra en un producte de recepta més artesanal, unes característiques...
Crítics amb la PAC davant la inexistència de mesures per a l’agrupació del sector
Crítics amb la PAC davant la inexistència de mesures per a l’agrupació del sector 29/11/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb la Comunicació que la Unió Europea ha fet pública aquest matí sobre els eixos en què es basarà la PAC...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x