Comunicats de premsa

Estimació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Augmenta un 26% la collita d’ametlla

10/05/2017

La superfície productiva de regadiu s’incrementa un 1,4% (principalment a Lleida), mentre creix l’abandonament del secà

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu una bona collita d’ametlla, amb un increment del 26% en relació amb la campanya anterior. La previsió és d’unes 4.579 tones en gra front les 3.635 de la collita 2016/17, i se situa un 30% per sobre de la mitjana dels últims sis anys.

Per comarques, a Lleida l’increment s’elevaria fins al 29%, arribant a les 2.392 tones en gra en front de les 1.855 tones de la campanya anterior. A Tarragona, es preveu un increment de la collita del 23% fins a les 2.187 tones en gra, per damunt de les 1.780 tones de l’any passat.

Roger Palau, responsable de fruita seca de la FCAC, argumenta que “a Catalunya, la primavera ha estat més benigna a nivell de precipitacions que a la restat de l’Estat. Les pluges abundants en el mes de març, unides al fet que no s’hagin produït gelades significatives i a les temperatures adequades de l’hivern i la primavera, expliquen les bones previsions”.

Pel que fa a la superfície productiva, la regressió del secà per abandonament s’està compensant amb la irrupció de noves plantacions en regadiu provocada per les bones perspectives de mercat davant la creixent demanda del consum a nivell mundial.

En concret, la superfície productiva d’ametlla se situa en 36.610 hectàrees, un 1,4% més que l’any anterior quan era de 36.106. Del total, 16.724 hectàrees corresponen a les comarques de Lleida (increment del 2,2%) i 19.886 hectàrees a les de Tarragona (increment del 0,8%). En el conjunt de Catalunya, la superfície de regadiu en ametller ja ocupa unes 5.500 hectàrees.

Malgrat tot, les noves plantacions de regadiu no són la causa principal de l’augment de producció aquesta campanya. Cal tenir en compte que la nova superfície -que tindrà uns rendiments sensiblement superiors- encara té poc pes en el conjunt perquè està en fase d’entrada en producció.

Pel que fa al conreu de la garrofa, s’estima una caiguda dràstica de la producció. Es preveu una collita d’11.000 tones front les 17.500 de la campanya anterior (un 37% menys). Els motius de la davallada es deriven d’un estiu molt sec i calorós que va provocar una floració tardana, a més de les condicions favorables a l’aparició de fongs durant l’hivern.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC reclama a la Comissió l’ampliació dels contingents del Reglament del Veto Rus
La FCAC reclama a la Comissió l’ampliació dels contingents del Reglament del Veto Rus 08/08/2017 Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya i la resta d’organitzacions del sector s'han dirigit al Comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural avui, per demanar la revisió del...
La Cooperativa Agrària de Miralcamp calcula pèrdues de fins al 30% de la collita de blat de moro
La Cooperativa Agrària de Miralcamp calcula pèrdues de fins al 30% de la collita de blat de moro 08/08/2017 La cooperativa Agrària de Miralcamp, amb una producció anual de 30.000 tones de blat de moro, està patint una plaga d’aranya que pot arribar a causar una disminució de fins el 30% de la...
FCAC, satisfeta amb el Pla per millorar la competitivitat de les cooperatives
FCAC, satisfeta amb el Pla per millorar la competitivitat de les cooperatives 01/08/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció per la publicació de la convocatòria d’enguany del Pla de millora de la competitivitat de les...
El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya visita la SAT Mel Muria
El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya visita la SAT Mel Muria 31/07/2017 El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, acompanyat pel vicepresident del consell rector, Jesús Ricou; el director de l’entitat, Jordi Vives,...
La Fageda obre la seva granja als menuts
La Fageda obre la seva granja als menuts 28/07/2017 Després d’una prova pilot feta l’any passat i de la bona acollida obtinguda, la cooperativa ha decidit incorporar una nova modalitat de visita al seu programa. Es tracta d’obrir la granja...
Ruralapps premiarà amb 3.000 euros les millors apps del sector agrari, alimentari i rural
Ruralapps premiarà amb 3.000 euros les millors apps del sector agrari, alimentari i rural 27/07/2017 El termini per inscriure’s als premis finalitza el proper 16 d’agost Els Premis Ruralapps, que reconeixen les millors aplicacions mòbils del sector agrari, alimentari i rural amb la...
Presentació Associació Economia Social Catalunya
Presentació Associació Economia Social Catalunya 05/07/2017 L’Associació Economia Social Catalunya agrupa les diferents famílies de l'economia social catalana en una única entitat representativa, amb la finalitat de visualitzar-la i sumar a...
FCAC, forta preocupació per la Xylella fastidiosa
FCAC, forta preocupació per la Xylella fastidiosa 30/06/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, per plantejar la preocupació de diferents sectors...
Unió Corporació Alimentària patrocina la capitalitat cultural de Reus
Unió Corporació Alimentària patrocina la capitalitat cultural de Reus 22/06/2017 Unió Corporació Alimentària ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Reus per col·laborar amb els actes de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 en qualitat de patrocinador....
La FCAC demana mesures per reestructurar el sector de fruita en un mercat col·lapsat
La FCAC demana mesures per reestructurar el sector de fruita en un mercat col·lapsat 15/06/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va participar, ahir, en la reunió del Grup de Contacte França - Itàlia - Espanya que es va fer a Roma. L’objectiu era analitzar la...
La Cooperativa Agrícola de Barberà presenta el vi escumós “Cabanal”, elaborat amb el mètode ancestral
La Cooperativa Agrícola de Barberà presenta el vi escumós “Cabanal”, elaborat amb el mètode ancestral 15/06/2017 En el marc de la 8a Festa del Trepat de Barberà de la Conca, la Cooperativa Agrícola de Barberà presenta -diumenge 18 de juny, a les 11h, al celler- el vi escumós “Cabanal”. A més, durant...
Nou reconeixement internacional a la qualitat de Mel Muria
Nou reconeixement internacional a la qualitat de Mel Muria 14/06/2017 La qualitat dels productes elaborats per Mel Muria continua rebent premis i reconeixements internacionals. La Mel de Romer Bio i la Mel de Bosc Bio amb all negre han aconseguit dues estrelles...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x