La cooperativa Unió Corporació Alimentària ha estat distingida amb el “Premi a la Innovació”, concedit per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya en el marc de la seva assemblea anual feta avui al matí a Madrid. Aquest guardó suposa un reconeixement a l’aposta d’Unió per la sostenibilitat, l’economia circular, la introducció de millores agronòmiques en els conreus i el desenvolupament de nous productes.
El jurat dels premis ha destacat la participació d’Unió Corporació Alimentària en diversos projectes d’R+D+I que li han permès desenvolupar 4 patents en els últims anys i valoritzar subproductes com la pell de l’ametlla i l’avellana i també la polpa de la garrofa.
La pell de l’ametlla i l’avellana que s’obtenen durant el procés industrial de repelat tenen un elevat percentatge de fibra i són una font natural d’antioxidants bioactius i biodisponibles; en concret, s’ha comprovat que la pell de l’avellana millora factors de risc associats amb malalties cardiovasculars i càncer de colon. Pel que fa a la polpa de la garrofa, presenta una complexa varietat de components que es podrien utilitzar per obtenir nous ingredients funcionals i tecnològics en la indústria agroalimentària.
En paral·lel, Unió també està realitzant millores genètiques en els conreus que li han de permetre obtenir una nova varietat d’ametlla tipus marcona, optimitzada des del punt de vista agronòmic, sensorial i industrial. La finalitat és obtenir una varietat més resistent i productiva que contribueixi a potenciar l’oferta d’un producte amb un elevat valor afegit en els mercats internacionals.
Constituïda al 1942, Unió Corporació Alimentària aglutina unes 180 cooperatives agràries que representen uns 22.000 socis. Té presència a les comarques de Tarragona i també a Lleida, Castelló, València, Alacant, Terol i Mallorca. Dóna ocupació a 138 treballadors i les exportacions suposen un 52% de les vendes.
Unió té la seu central a Reus i tres centres de producció que sumen un total de 32.300 m2.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h