La cooperativa Vinícola del Priorat celebra, demà dissabte 10 de juny, el centenari del Sindicat Agrícola Vinícola de Gratallops (1917-2017). Està prevista l’assistència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, juntament amb els socis i sòcies de la cooperativa i altres convidats.
Un dels actes a destacar és la presentació del Vi del Centenari, d’edició limitada, que pretén commemorar l’aniversari amb una representació de l’essència de la cooperativa: fresca i llaminera, però amb cos i una llarga vida.
L’etiqueta d’aquest vi recrea el mural que la il·lustradora catalana Marina Capdevila ha pintat en una de les parets de l’edifici històric de Vinícola del Priorat, on tradicionalment es lligaven les mules abans d’entrar les càrregues de raïm al celler. La cooperativa lliurarà una ampolla de Vi del Centenari com a record per a cada soci i les restants, es posaran a la venda a les agrobotigues de la Vinícola fins a exhaurir-ne les existències.
En el marc dels actes commemoratius d’aquest dissabte, també s’inclouen la jornada de portes obertes a l’antic edifici de la cooperativa que ha remodelat recentment, un cercavila pels carrers del poble, dinar i actuació musical.
En aquest sentit, el president de Vinícola del Priorat, Ramon Grau, avança que “la festa del centenari pretén ser un dia de germanor i esperit cooperatiu entre els socis i sòcies de l’entitat, així com un homenatge a les dones i els homes que han ajudat a construir la Cooperativa durant els seus cent anys d’història”.
Vinícola del Priorat és una cooperativa comarcal resultat de la fusió de les cooperatives de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, i en l’actualitat compta amb 140 socis productors. Elabora unes 320.000 ampolles de vi emparades dins la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que s’exporten a més de 25 països de tot el món. També elabora oli d’oliva verge extra emparat en la Denominació d’Origen Protegida Siurana.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h