Carregant web FCAC

8a Festa del Trepat, aquest cap de setmana, a Barberà de la Conca

La Cooperativa Agrícola de Barberà presenta el vi escumós “Cabanal”, elaborat amb el mètode ancestral

La iniciativa Food Trucks & Trepat permetrà gaudir d’una oferta de restauració maridada amb vins i caves de trepat de la cooperativa

15/06/2017

En el marc de la 8a Festa del Trepat de Barberà de la Conca, la Cooperativa Agrícola de Barberà presenta -diumenge 18 de juny, a les 11h, al celler- el vi escumós “Cabanal”. A més, durant tot el cap de setmana es duran a terme diversos actes amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà, que produeix vins i caves de gran qualitat, molt aromàtics i frescos.

“Cabanal” és un vi escumós elaborat amb mètode ancestral que la cooperativa de Barberà produeix de forma pionera a la Conca de Barberà. De fet, es tracta del primer celler de Catalunya que empra la varietat trepat per a l’elaboració d’un escumós amb mètode ancestral.

Es tracta d’un mètode diferent al tradicional que s’utilitza per a l’elaboració de cava. Es caracteritza perquè s’obtenen escumosos molt frescos i afruitats, ja que el vi s’embotella abans de finalitzar la fermentació, la qual cosa fa que la presa d’escuma resultant es produeix a partir de la transformació dels sucres naturals del propi vi per part dels llevats, sense afegir-ne més.

També diumenge, la Cooperativa Agrícola de Barberà té previst organitzar una trobada de col·leccionistes de plaques -on presentarà la nova placa del vi escumós “Cabanal”- i un esmorzar popular a base de productes de la terra i vi rosat trepat.

Prèviament, dissabte 17 de juny, de 13h a 16h, hi haurà una zona de Food Trucks al voltant del celler cooperatiu, que oferirà la possibilitat de complementar aquesta oferta de restauració en caravanes amb vins i caves de trepat.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya