Comunicats de premsa

La Fageda obre la seva granja als menuts

28/07/2017

La Fageda inicia una nova oferta de visites adreçades a mainada de 3 a 8 anys que els permet acompanyar les vaques i els vedells durant prop de 2 hores en les diferents feines de la granja

Després d’una prova pilot feta l’any passat i de la bona acollida obtinguda, la cooperativa ha decidit incorporar una nova modalitat de visita al seu programa. Es tracta d’obrir la granja de La Fageda als més menuts, nens i nenes de 3 a 8 anys, perquè acompanyin els vedells i les vaques durant prop de dues hores.

“Petits grangers”, aquest és el nom de l’activitat, es realitza tres dissabtes al mes de 3 a 5 de la tarda per a grups tancats i amb un màxim de 10 infants. Aquests disposen de carretons, pales i tota mena d’estris de granja fets a la seva mida. Els “petits grangers” acompanyen el vaquer en les diferents tasques de la granja i assisteixen a la munyida de la tarda, al mateix temps que també poden donar el biberó als vedells. En tot moment, la mainada va acompanyada dels pares.

En realitzar-se a la tarda, la granja és tancada al públic i per tant les instal·lacions només s’obren per als “petits grangers” i a les seves famílies. El preu per persona és de 7 euros i inclou una completa degustació de productes. De fet, els infants també es preparen el seu berenar saludable amb productes de La Fageda.

La Comissió Europea està impulsant ara mateix un programa per introduir hàbits alimentaris saludables dins la dieta dels escolars i considera important el consum de fruita, llet i els seus derivats. Entre altres mesures, vol apropar els infants a l’agricultura. Ja fa prop de 20 anys que La Fageda obre la granja als visitants, però mai s’havia concebut la visita amb aquesta càrrega pedagògica, oferint a la mainada una implicació i unes feines concretes en el dia a dia de la granja. Una activitat, per tant, que suposa un aprenentatge important en el seu desenvolupament.

La Fageda es va crear a Olot ara fa 35 anys. 5 anys més tard es traslladar a la finca actual on hi comença a desenvolupar activitats agropecuàries. A banda d’una granja de vaques de llet, La Fageda porta el manteniment del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, cultiva fruites i hortalisses que transforma en melmelades, elabora gelats i és el segon fabricant de iogurt a Catalunya. Per la seva banda, el Servei d’Atenció al Visitant de La Fageda atén cada any unes 42.000 persones. Cal remarcar que el 60% de la plantilla de la fundació presenta una discapacitat psíquica o un malaltia mental crònica.

 

Més informació

Mariona Martí - Tel. 972 681 011
Fotos de l’activitat

 

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC dona suport a la reivindicació del sector
La FCAC dona suport a la reivindicació del sector 17/08/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) mostra el seu suport a la concentració que es farà divendres 18 d’agost a Soses conjuntament amb els productors de Catalunya i...
La FCAC reclama a la Comissió l’ampliació dels contingents del Reglament del Veto Rus
La FCAC reclama a la Comissió l’ampliació dels contingents del Reglament del Veto Rus 08/08/2017 Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya i la resta d’organitzacions del sector s'han dirigit al Comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural avui, per demanar la revisió del...
La Cooperativa Agrària de Miralcamp calcula pèrdues de fins al 30% de la collita de blat de moro
La Cooperativa Agrària de Miralcamp calcula pèrdues de fins al 30% de la collita de blat de moro 08/08/2017 La cooperativa Agrària de Miralcamp, amb una producció anual de 30.000 tones de blat de moro, està patint una plaga d’aranya que pot arribar a causar una disminució de fins el 30% de la...
FCAC, satisfeta amb el Pla per millorar la competitivitat de les cooperatives
FCAC, satisfeta amb el Pla per millorar la competitivitat de les cooperatives 01/08/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció per la publicació de la convocatòria d’enguany del Pla de millora de la competitivitat de les...
El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya visita la SAT Mel Muria
El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya visita la SAT Mel Muria 31/07/2017 El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, acompanyat pel vicepresident del consell rector, Jesús Ricou; el director de l’entitat, Jordi Vives,...
Ruralapps premiarà amb 3.000 euros les millors apps del sector agrari, alimentari i rural
Ruralapps premiarà amb 3.000 euros les millors apps del sector agrari, alimentari i rural 27/07/2017 El termini per inscriure’s als premis finalitza el proper 16 d’agost Els Premis Ruralapps, que reconeixen les millors aplicacions mòbils del sector agrari, alimentari i rural amb la...
Presentació Associació Economia Social Catalunya
Presentació Associació Economia Social Catalunya 05/07/2017 L’Associació Economia Social Catalunya agrupa les diferents famílies de l'economia social catalana en una única entitat representativa, amb la finalitat de visualitzar-la i sumar a...
FCAC, forta preocupació per la Xylella fastidiosa
FCAC, forta preocupació per la Xylella fastidiosa 30/06/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, per plantejar la preocupació de diferents sectors...
Unió Corporació Alimentària patrocina la capitalitat cultural de Reus
Unió Corporació Alimentària patrocina la capitalitat cultural de Reus 22/06/2017 Unió Corporació Alimentària ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Reus per col·laborar amb els actes de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 en qualitat de patrocinador....
La FCAC demana mesures per reestructurar el sector de fruita en un mercat col·lapsat
La FCAC demana mesures per reestructurar el sector de fruita en un mercat col·lapsat 15/06/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va participar, ahir, en la reunió del Grup de Contacte França - Itàlia - Espanya que es va fer a Roma. L’objectiu era analitzar la...
La Cooperativa Agrícola de Barberà presenta el vi escumós “Cabanal”, elaborat amb el mètode ancestral
La Cooperativa Agrícola de Barberà presenta el vi escumós “Cabanal”, elaborat amb el mètode ancestral 15/06/2017 En el marc de la 8a Festa del Trepat de Barberà de la Conca, la Cooperativa Agrícola de Barberà presenta -diumenge 18 de juny, a les 11h, al celler- el vi escumós “Cabanal”. A més, durant...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x