Comunicats de premsa

El DARP publica l’Ordre amb la primera convocatòria

FCAC, satisfeta amb el Pla per millorar la competitivitat de les cooperatives

01/08/2017

És un programa plurianual per consolidar la visió empresarial del sector potenciant l’orientació a mercat, la intercooperació i la innovació

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció per la publicació de la convocatòria d’enguany del Pla de millora de la competitivitat de les cooperatives agràries. Es tracta d’un ajut plurianual que està dotat amb 6,7 milions d’euros amb la finalitat de consolidar l’orientació empresarial del sector tot potenciant estratègies de comercialització, cooperació i innovació.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, explica que “es tracta d’una dotació pressupostària sensiblement superior a la prevista inicialment fruit de les negociacions de la Federació amb la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries. Un pressupost de 6,7 milions d’euros és el més elevat dels últims quatre anys i suposa un increment del 164% en relació amb l’ordre precedent de suport al cooperativisme”. En aquest sentit, Sarroca argumenta que “el nou Pla contempla eines útils i imprescindibles per a la consolidació empresarial de les cooperatives”.

Una de les novetats que inclou el Pla de millora de la competitivitat és l’orientació a mercat, que complementa l’estratègia de concentració de la producció i que es preveu fomentar mitjançant la creació de noves plataformes de comercialització i la participació en fires comercials.

També es continuaran incentivant els processos d’intercooperació i integració cooperativa apostant per una maduració més serena, reflexiva i planificada dels projectes, amb estudis preparatoris i donant més valor a l’impacte del projecte en el seu àmbit sectorial i territorial. Així mateix, es valorarà un major compromís dels consells rectors en el seu desenvolupament.

Altres eines que es consideren bàsiques són la formació -a fi d’augmentar l’eficiència dels recursos humans i potenciar la innovació- i la promoció de la competitivitat -amb indicadors com la reducció del cost unitari de producció.

Aquesta és la primera convocatòria del Pla de millora de la competitivitat, que sorgeix d’una reformulació del Pla de concentració, intercooperació i modernització de cooperatives i es basa en les conclusions del Pla Marc del cooperativisme agrari català. L’antic Pla de concentració va tenir una vigència de 15 anys, durant els quals es van assolir gran part dels reptes que s’havien plantejat.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x