Carregant web FCAC

La Fageda inverteix 650.000 euros en un nou obrador i renova la gamma de melmelades

Després de quatre anys elaborant melmelades, La Fageda inverteix 650.000 euros en un nou obrador, que li permet renovar la seva gamma de melmelades i treure’n al mercat una de figa, completant així 11 varietats

13/10/2017
Obrador de melmelades La Fageda
Obrador de melmelades La Fageda © La Fageda
Gamma de melmelades ideals per a formatges, foies i amanides
Gamma de melmelades ideals per a formatges, foies i amanides © La Fageda
Gamma de melmelades ideals per a carns i peixos
Gamma de melmelades ideals per a carns i peixos © La Fageda
Gamma de melmelades ideals per a esmorzars
Gamma de melmelades ideals per a esmorzars © La Fageda
Melmelada de figa La Fageda
Melmelada de figa La Fageda © La Fageda

Aquest 2017 els treballadors de la secció de melmelades de La Fageda han estrenat noves instal·lacions. És una altra bona notícia per a les 20 persones que van estar a punt de quedar-se sense feina quan La Fageda, degut a la crisi i al canvi de política forestal, va haver de tancar l’activitat de vivers forestals. En un primer moment es va decidir plantar horta i fruiterar i aprofitar l’antiga cuina del Mas per fer les primeres melmelades. En aquests gairebé 5 anys d’activitat de melmelades s’han pogut assegurar els 20 llocs de treball per a persones amb discapacitat o malaltia mental de la comarca de la Garrotxa.

La nova construcció de 350 m2 en una sola planta ha suposat una inversió de 652.000 euros en obra civil, instal·lacions i equipaments. Els diferents processos que intervenen en l’elaboració de les melmelades queden clarament diferenciats: preparació de les fruites i verdures, focs per a la cocció, envasadora automàtica, etiquetatge i encaixat, magatzem i neteja. Els espais s’han tancat amb grans finestrals que permeten a les nombroses visites que rep La Fageda observar “en viu i en directe” com es fan les melmelades.

Les melmelades de La Fageda presenten aquesta tardor destacades novetats: s’han renovat les varietats incorporant-hi la melmelada figa i s’ha redissenyat el packaging. La nova gamma conté 3 famílies de melmelades amb 11 gustos diferents concebuts i preparats per acompanyar amb:

  • Esmorzars (nectarina amb canyella, maduixa, pera i fruites del bosc)
  • Formatges, foies i amanides (figa, tomàquet, taronja amarga i pebrot vermell)
  • Carns i peixos (figa, ceba agredolça, chutney de tomàquet i samfaina).

El pack de 4 melmelades de 43 grams adopta un nou disseny que millora el seu emmagatzematge i optimitza l’espai ocupat als lineals. És a més un format idoni com a obsequi, per incorporar-lo en els lots de Nadal. D’altra banda, aquest octubre La Fageda començarà a comercialitzar la melmelada de figa. Un producte versàtil, ideal per combinar tant amb formatges, foies i amanides, com amb carns i peixos, motiu pel qual l’ha incorporat en ambdues famílies. Les melmelades de La Fageda es distribueixen en supermercats, botigues especialitzades i al canal de regals per empresa. L’any 2016 es van elaborar 24 tones de melmelada amb una facturació aproximada de 220.000€.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya