Comunicats de premsa

L'actriu Aina Clotet apadrina el Vi Novell 2017 de Celler Masroig

09/11/2017

El celler de la DO Montsant celebra la setena edició de la festa de l’arribada del primer vi l’any del Centenari

Celler Masroig celebrarà el diumenge 12 de novembre la setena edició de la Festa del Vi Novell 2017, en una jornada que vol posar en valor la tradició de la festa, tot coincidint amb el Centenari del Celler. Aquesta és la tercera edició en què tots els actes del Vi Novell es concentren al Masroig, al Priorat, amb la idea que la cita sigui una referència al calendari anual del vi i contribueixi a fomentar l’enoturisme a la regió.
 
L’actriu catalana Aina Clotet serà la padrina de la setena edició de la festa del Vi Novell. Malgrat la seva joventut, Clotet té una llarga trajectòria en el món de la interpretació, tant al teatre com a la televisió i al cinema. Ha obtingut premis de l’alçada de la Biznaga de Plata, el Gaudí o el Premi Sant Jordi. L’any passat, va debutar també com a directora amb el curtmetratge “Tiger”, amb el qual va rebre 6 premis i un Gaudí. Actualment forma part del repartiment de la sèrie televisiva “Velvet Colección” i en breu començarà a rodar a les ordres de la cineasta catalana Mar Coll per a la sèrie de Movistar+ “Matar al padre”. És, sens dubte, una de les actrius catalanes més reconegudes i la seva participació a la festa ha de contribuir a estrènyer vincles entre dos mons creatius i culturals com són el cinema, la televisió i el vi. El seu compte de twitter i instagram és @ainaclotet.
 
El Vi Novell 2017 és un vi jove, fresc, franc i suau, de maceració carbònica, cupatge de garnatxa i carinyena. L’etiqueta, que és creació de l’Estudi de disseny Atipus, es descobrirà el mateix dia de la presentació. Lligant amb la idea de recuperar la tradició amb motiu de l’any del Centenari, en el disseny del Vi Novell s’ha volgut ressaltar aquest mateix aspecte, de manera que tornarà a estar relacionat amb la dita “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”. L’esperit de la matança hi serà present des d’una perspectiva innovadora i gastronòmica i s’identificarà clarament tant amb la il·lustració com amb el color seleccionats.
 
  • Vi bandarra i popular, molt afruitat, amic de la gresca i la tradició.
  • Combina amb tot tipus de menjar relacionat amb el porc.
  • Servir amb copa, got o porró.
  • Consumir fresquet.

D’acord amb l’estètica de l’etiqueta, Celler Masroig canviarà la seva fesomia el diumenge 12 de novembre, apostant per un escenari relacionat amb la festa de la matança del porc, en què els objectes i les eines pròpies de la granja i la ruralitat tindran un protagonisme especial. 

La festa començarà a les 11h amb l’actuació de Bandarra Street Orkestra, un col·lectiu de músics residents al Camp de Tarragona i un dels projectes més ambiciosos de la província que fusionen brass band, percussió brasilera i humor en les seves actuacions. Al migdia, la padrina Aina Clotet farà el tradicional pregó i tot seguit espinjolarà la bóta del Vi Novell 2017. A quarts d’una, tots els assistents podran degustar el vi i, amb motiu del Centenari, s’elaboraran unes tapes gastronòmiques especials a preus populars. Seguidament, hi haurà l’actuació de Repu & Gerins. La festa l’amenitzaran també els Bandarra Street Orkestra i continuarà amb un DJ pels qui encara vulguin gaudir de la jornada durant les primeres hores de la tarda.

Últim trimestre del Centenari

El Celler Masroig va iniciar a principis d’any els actes de commemoració del Centenari amb l’elaboració d’una edició limitada d’un vi monovarietal de carinyena i el monument representatiu als 100 anys que es va alçar davant del Celler. Fundat l’any 1917, Celler Masroig és un dels referents de la DO Montsant. Produeix 2,5 milions de quilos anuals, principalment de les dues varietats autòctones del Priorat: carinyena i garnatxa. Tota l’actualitat generada al llarg de l’any es pot seguir a través de les etiquetes #ViNovell2017 #Masroig100 #Celler Masroig a les xarxes socials.
 

Més informació i programa

Festa del Vi Novell 2017
Dissabte, 11 de novembre
11h Celler El Masroig (Priorat)
 
11h Bandarra Street Orkestra
12h Presentació del Vi Novell 2017
12.30h Espinjolada de la bóta de vi
13.30h Actuació Repu & Gerins
13.45h Cloenda amb Bandarra Street Orkestra
15h DJ

 

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe presenta el most de raïm ecològic
Cevipe presenta el most de raïm ecològic "Sol de Nit" 12/12/2018 La cooperativa de segon grau CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) ha presentat un nou producte de la família "Sol de Nit". Es tracta de most ecològic monovarietal de parellada (blanc) i...
El disseny com a motor de canvi social
El disseny com a motor de canvi social 05/12/2018 El Campus Olot de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i La Fageda Fundació han encetat una col·laboració en forma de projecte de cocreació. El nou...
5a Fira Oleotèxtil
5a Fira Oleotèxtil 03/12/2018 La cooperativa Agrària Espluguenca celebra l'arribada de l'oli nou amb la 5a edició de la Fira Oleotèxtil. Serà el pròxim dissabte 8 de desembre a l'Espluga Calba, on la...
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018 29/11/2018 Rafel Muria, xef de la marca de mel de luxe artMuria, ha estat present al Fòrum Gastronòmic de Girona 2018 com a ambaixador de la marca familiar i de la nova marca de mel artesanal Mel La Paquita,...
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals 28/11/2018 De la redolta al calçot És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni...
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país 27/11/2018 El proper divendres 14 de desembre al matí se celebrarà la segona edició de l’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018, l’acte tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya (Pl. de Salvador Seguí,...
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona 27/11/2018 Està previst que el proper 2019 finalitzin les obres d’ampliació que Castell d’Or té a Vila-rodona, un edifici amb 6500m2 que comptarà amb dues plantes subterrànies amb una capacitat per a 4...
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars 27/11/2018 La setmana passada es va signar el compromís per la certificació GLOBALG.A.P. entre un grup de socis i Cooperativa d’Ivars, i que suposarà la implantació definitiva d’aquest segell a un...
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018 26/11/2018 Mel Muria ha estat guardonada amb el Premi a la Internacionalització a la cinquena edició dels Premis Cambra, convocats per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa...
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa 22/11/2018 El 19 de febrer del 2019 farà cent anys que es va aprovar la construcció del Sindicato de Cooperación Agrícola de Gandesa, un projecte de l’arquitecte Cèsar Martinell que va ser possible...
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal 21/11/2018 Cellers Domenys -una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes- va rebre la visita de l’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura, consellera del...
Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb un producte d’excel·lent qualitat però amb un descens general de la collita
Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb un producte d’excel·lent qualitat però amb un descens general de la collita 21/11/2018 Els actes començaran a les 10 h amb la possibilitat de visitar el trull per veure com surt l’oli nou, el concert de la vallenca Susannes Cantautora Rural (11 h) i altres activitats...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x