Carregant web FCAC

L'actriu Aina Clotet apadrina el Vi Novell 2017 de Celler Masroig

El celler de la DO Montsant celebra la setena edició de la festa de l’arribada del primer vi l’any del Centenari

09/11/2017
Aina Clotet
Aina Clotet
Vi Novell 2017 de Celler Masroig
Vi Novell 2017 de Celler Masroig
Nota de tast Vi Novell 2017 de Celler Masroig
Nota de tast Vi Novell 2017 de Celler Masroig

Celler Masroig celebrarà el diumenge 12 de novembre la setena edició de la Festa del Vi Novell 2017, en una jornada que vol posar en valor la tradició de la festa, tot coincidint amb el Centenari del Celler. Aquesta és la tercera edició en què tots els actes del Vi Novell es concentren al Masroig, al Priorat, amb la idea que la cita sigui una referència al calendari anual del vi i contribueixi a fomentar l’enoturisme a la regió.
 
L’actriu catalana Aina Clotet serà la padrina de la setena edició de la festa del Vi Novell. Malgrat la seva joventut, Clotet té una llarga trajectòria en el món de la interpretació, tant al teatre com a la televisió i al cinema. Ha obtingut premis de l’alçada de la Biznaga de Plata, el Gaudí o el Premi Sant Jordi. L’any passat, va debutar també com a directora amb el curtmetratge “Tiger”, amb el qual va rebre 6 premis i un Gaudí. Actualment forma part del repartiment de la sèrie televisiva “Velvet Colección” i en breu començarà a rodar a les ordres de la cineasta catalana Mar Coll per a la sèrie de Movistar+ “Matar al padre”. És, sens dubte, una de les actrius catalanes més reconegudes i la seva participació a la festa ha de contribuir a estrènyer vincles entre dos mons creatius i culturals com són el cinema, la televisió i el vi. El seu compte de twitter i instagram és @ainaclotet.
 
El Vi Novell 2017 és un vi jove, fresc, franc i suau, de maceració carbònica, cupatge de garnatxa i carinyena. L’etiqueta, que és creació de l’Estudi de disseny Atipus, es descobrirà el mateix dia de la presentació. Lligant amb la idea de recuperar la tradició amb motiu de l’any del Centenari, en el disseny del Vi Novell s’ha volgut ressaltar aquest mateix aspecte, de manera que tornarà a estar relacionat amb la dita “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”. L’esperit de la matança hi serà present des d’una perspectiva innovadora i gastronòmica i s’identificarà clarament tant amb la il·lustració com amb el color seleccionats.
 
  • Vi bandarra i popular, molt afruitat, amic de la gresca i la tradició.
  • Combina amb tot tipus de menjar relacionat amb el porc.
  • Servir amb copa, got o porró.
  • Consumir fresquet.

D’acord amb l’estètica de l’etiqueta, Celler Masroig canviarà la seva fesomia el diumenge 12 de novembre, apostant per un escenari relacionat amb la festa de la matança del porc, en què els objectes i les eines pròpies de la granja i la ruralitat tindran un protagonisme especial. 

La festa començarà a les 11h amb l’actuació de Bandarra Street Orkestra, un col·lectiu de músics residents al Camp de Tarragona i un dels projectes més ambiciosos de la província que fusionen brass band, percussió brasilera i humor en les seves actuacions. Al migdia, la padrina Aina Clotet farà el tradicional pregó i tot seguit espinjolarà la bóta del Vi Novell 2017. A quarts d’una, tots els assistents podran degustar el vi i, amb motiu del Centenari, s’elaboraran unes tapes gastronòmiques especials a preus populars. Seguidament, hi haurà l’actuació de Repu & Gerins. La festa l’amenitzaran també els Bandarra Street Orkestra i continuarà amb un DJ pels qui encara vulguin gaudir de la jornada durant les primeres hores de la tarda.

Últim trimestre del Centenari

El Celler Masroig va iniciar a principis d’any els actes de commemoració del Centenari amb l’elaboració d’una edició limitada d’un vi monovarietal de carinyena i el monument representatiu als 100 anys que es va alçar davant del Celler. Fundat l’any 1917, Celler Masroig és un dels referents de la DO Montsant. Produeix 2,5 milions de quilos anuals, principalment de les dues varietats autòctones del Priorat: carinyena i garnatxa. Tota l’actualitat generada al llarg de l’any es pot seguir a través de les etiquetes #ViNovell2017 #Masroig100 #Celler Masroig a les xarxes socials.
 

Més informació i programa

Festa del Vi Novell 2017
Dissabte, 11 de novembre
11h Celler El Masroig (Priorat)
 
11h Bandarra Street Orkestra
12h Presentació del Vi Novell 2017
12.30h Espinjolada de la bóta de vi
13.30h Actuació Repu & Gerins
13.45h Cloenda amb Bandarra Street Orkestra
15h DJ

 

Altres notícies
26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

10.06.2025

Els olis d’oliva de cooperatives catalanes reben 6 medalles al concurs internacional London IOOC

10/06/2025

Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya