El celler Adernats - Vinícola de Nulles, que enguany ha celebrat el cent aniversari de la seva fundació, tanca l'any amb dos nous motius per brindar. Ja comença a ser usual que els vins i caves de Nulles, així com també les seves activitats d'enoturisme, estiguin presents als escalons més alts dels principals concursos i guies d'arreu.
L'any passat saltava la notícia que la principal classificació de caves, realitzada per la revista americana 50 Great Cavas, coronava el cava Gran Reserva Adernats XC com el millor del món. Aquest any doncs, l'ha qualificat amb 96 punts i medalla d'or, tornant-lo a situar al podi dels tres primers. A més, n'ha inclòs fins a 4 més amb medalla de plata entres els 50 millors caves del món. Concretament, els Grans Reserves Brut i Brut Nature, el Reserva Brut i l'edició especial elaborada per commemorar els cents anys, el cava Adernats Centenari, un singular reserva brut nature mono varietal de Macabeu.
Per altra banda, la prestigiosa Guia de Vins de Catalunya que premia vins i caves singulars i elaborats amb varietats tradicionals, ha qualificat fins a tres productes Adernats amb més de 9 punts sobre 10. En aquest cas, l'èxit el trobem amb l'últim vi que ha elaborat l'equip enològic format per Jordi Casabona i Laurent Corrio, el singular Xarel·lo Vermell. Un vi elaborat amb una varietat oblidada típica de la costa de Tarragona que s'ha endut 9.40 punts. També d'estaca l'aromàtic Seducció amb 9.22 punts i de nou, el cava Reserva Brut Nature amb 9.25 punts.
De nou, èxit rotund de la marca de Nulles que de ben segur, brindarà aquest Nadal pels reconeixements aconseguits en l'any del seu centenari.
Resum dels reconeixements
50 Great Cavas
*MEDALLA D'OR*
Adernats XC - 96 punts
*MEDALLA DE PLATA*
Adernats Reserva Brut - 94 punts
Adernats Gran Reserva Brut - 94 punts
Adernats Gran Reserva Brut Nature - 93 punts
Adernats Centenari - 92 punts
Guia de Vins de Catalunya
Xarel.lo Vermell - 9.40
Blanc Seducció - 9.22
Brut Nature - 9.25
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h