Comunicats de premsa

La FCAC presenta les propostes de les cooperatives agràries als partits polítics

18/12/2017

Ronda de reunions en els últims dies, amb el Pla de la competitivitat del sector i el pressupost d’Agricultura com a eixos estratègics

Amb vista a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, la Federació ha realitzat una ronda de trobades amb els partits polítics que hi concorren per plantejar les propostes que el cooperativisme agrari considera prioritàries de cara a la pròxima legislatura.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, defensa que “el cooperativisme ha d’esdevenir part de l’ADN de l’acció de govern de la pròxima legislatura” i argumenta que “cal consolidar el Pla de millora de competitivitat de les cooperatives, garantir el pressupost del PDR i reforçar els recursos destinats a sanitat vegetal i animal”.

Les demandes del sector s’estructuren en sis eixos: millorar la vertebració del sector agropecuari i enfortir l’agroindústria del territori; assegurar el bon funcionament de la cadena de valor en el mercat; promoure la producció agroalimentària catalana; millorar de la competitivitat de les explotacions; fomentar el desenvolupament rural, i dotar el sector d’una administració eficient en concordança amb la societat del segle XXI.

Durant les trobades, Ramon Sarroca ha subratllat el valor del sector agroalimentari català “com un dels principals clústers de la indústria europea i ha destacat el paper de les cooperatives com a productores d’aliments i també per la seva funció en pro de valors socials i democràtics que les distingeixen de la resta d’empreses”.

Per això, la Federació reclama “dotació pressupostària suficient al Departament d’Agricultura, perquè es puguin dur a terme les polítiques agràries” i insisteix en què “el pes de la Conselleria dins del govern ha de ser coherent amb el caràcter estratègic del sector agroalimentari per a la societat i això es concreta en recuperar la xifra orientativa del 2% del pressupost global en relació amb el conjunt de departaments, que durant els darrers anys ha estat clarament inferior”.

A més, la Federació ha mantingut reunions específiques amb els responsables en temes agroalimentaris de Tarragona o Terres de l’Ebre pel projecte de regadiu Xerta-Sénia. L’objectiu és el compromís polític i el pressupost necessari per al desenvolupament d’aquesta iniciativa, que porta encallada massa temps i que actualment s’està promovent per part del sector perquè resulta de gran importància per a les cooperatives del Baix Ebre i el Montsià.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe presenta el most de raïm ecològic
Cevipe presenta el most de raïm ecològic "Sol de Nit" 12/12/2018 La cooperativa de segon grau CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) ha presentat un nou producte de la família "Sol de Nit". Es tracta de most ecològic monovarietal de parellada (blanc) i...
El disseny com a motor de canvi social
El disseny com a motor de canvi social 05/12/2018 El Campus Olot de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i La Fageda Fundació han encetat una col·laboració en forma de projecte de cocreació. El nou...
5a Fira Oleotèxtil
5a Fira Oleotèxtil 03/12/2018 La cooperativa Agrària Espluguenca celebra l'arribada de l'oli nou amb la 5a edició de la Fira Oleotèxtil. Serà el pròxim dissabte 8 de desembre a l'Espluga Calba, on la...
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018 29/11/2018 Rafel Muria, xef de la marca de mel de luxe artMuria, ha estat present al Fòrum Gastronòmic de Girona 2018 com a ambaixador de la marca familiar i de la nova marca de mel artesanal Mel La Paquita,...
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals 28/11/2018 De la redolta al calçot És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni...
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país 27/11/2018 El proper divendres 14 de desembre al matí se celebrarà la segona edició de l’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018, l’acte tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya (Pl. de Salvador Seguí,...
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona 27/11/2018 Està previst que el proper 2019 finalitzin les obres d’ampliació que Castell d’Or té a Vila-rodona, un edifici amb 6500m2 que comptarà amb dues plantes subterrànies amb una capacitat per a 4...
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars 27/11/2018 La setmana passada es va signar el compromís per la certificació GLOBALG.A.P. entre un grup de socis i Cooperativa d’Ivars, i que suposarà la implantació definitiva d’aquest segell a un...
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018 26/11/2018 Mel Muria ha estat guardonada amb el Premi a la Internacionalització a la cinquena edició dels Premis Cambra, convocats per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa...
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa 22/11/2018 El 19 de febrer del 2019 farà cent anys que es va aprovar la construcció del Sindicato de Cooperación Agrícola de Gandesa, un projecte de l’arquitecte Cèsar Martinell que va ser possible...
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal 21/11/2018 Cellers Domenys -una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes- va rebre la visita de l’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura, consellera del...
Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb un producte d’excel·lent qualitat però amb un descens general de la collita
Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb un producte d’excel·lent qualitat però amb un descens general de la collita 21/11/2018 Els actes començaran a les 10 h amb la possibilitat de visitar el trull per veure com surt l’oli nou, el concert de la vallenca Susannes Cantautora Rural (11 h) i altres activitats...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x