Carregant web FCAC

Dijous 25 de gener, a les 16 h, al Col·legi d’Economistes de Catalunya (Barcelona)

L’alimentació en un món d’oligopolis

AGROFÒRUM analitza les estratègies de futur per a l’agricultura i els mercats de producció, buscant alternatives a la concentració

17/01/2018

La plataforma AGROFÒRUM i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen la jornada “L’alimentació en un món d’oligopolis: estratègies de futur”. La sessió, que compta amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Cajamar, es farà -dijous 25 de gener- a la seu del Col·legi d’Economistes de Barcelona i es trametrà per videoconferència a les diferents seus territorials.

L’objectiu de la jornada és reflexionar i debatre sobre el futur de l’agricultura i els mercats de producció, buscant alternatives a les tendències que porten avui a l’eixamplament de la concentració, la desigualtat i la possible pèrdua del control sobre recursos bàsics. Igualment està previst tractar de l’equilibri en la cadena de valor, el paper de les cooperatives agràries i els diferents models productius d’ambdós costats de l’Atlàntic.

Per abordar aquestes qüestions, està prevista la intervenció de reconeguts experts en els àmbits econòmic, científic i cooperatiu. En concret, hi participarà la investigadora i consultora externa en l’àrea de protecció social de la Comissió Europea Júlia Montserrat; el vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes, Francesc Reguant; el director general del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, Josep Presseguer; el director de Innovació Agroalimentària de Cajamar, Roberto García Torrente; el director de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Jordi Vives; l’investigador de l’Institut d’Economia, Geografia i Demografia IEGD-CSIC, Tomás García Azcárate; la catedràtica de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica de la Universitat de Lleida, Montserrat Viladrich; la professora d’Economia de la Facultat de Veterinària, Maria José Milan, i la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarida Arboix.
 

PROGRAMA DE LA JORNADA

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya