Comunicats de premsa

Dijous 25 de gener, a les 16 h, al Col·legi d’Economistes de Catalunya (Barcelona)

L’alimentació en un món d’oligopolis

17/01/2018

AGROFÒRUM analitza les estratègies de futur per a l’agricultura i els mercats de producció, buscant alternatives a la concentració

La plataforma AGROFÒRUM i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen la jornada “L’alimentació en un món d’oligopolis: estratègies de futur”. La sessió, que compta amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Cajamar, es farà -dijous 25 de gener- a la seu del Col·legi d’Economistes de Barcelona i es trametrà per videoconferència a les diferents seus territorials.

L’objectiu de la jornada és reflexionar i debatre sobre el futur de l’agricultura i els mercats de producció, buscant alternatives a les tendències que porten avui a l’eixamplament de la concentració, la desigualtat i la possible pèrdua del control sobre recursos bàsics. Igualment està previst tractar de l’equilibri en la cadena de valor, el paper de les cooperatives agràries i els diferents models productius d’ambdós costats de l’Atlàntic.

Per abordar aquestes qüestions, està prevista la intervenció de reconeguts experts en els àmbits econòmic, científic i cooperatiu. En concret, hi participarà la investigadora i consultora externa en l’àrea de protecció social de la Comissió Europea Júlia Montserrat; el vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes, Francesc Reguant; el director general del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, Josep Presseguer; el director de Innovació Agroalimentària de Cajamar, Roberto García Torrente; el director de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Jordi Vives; l’investigador de l’Institut d’Economia, Geografia i Demografia IEGD-CSIC, Tomás García Azcárate; la catedràtica de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica de la Universitat de Lleida, Montserrat Viladrich; la professora d’Economia de la Facultat de Veterinària, Maria José Milan, i la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarida Arboix.
 

PROGRAMA DE LA JORNADA

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives agràries es reuneixen amb la ministra Isabel García Tejerina
Les cooperatives agràries es reuneixen amb la ministra Isabel García Tejerina 21/02/2018 El representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya a l’organització estatal Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, Ramon Armengol, ha participat avui a migdia en la...
Room Escape al Celler Masroig
Room Escape al Celler Masroig 15/02/2018 El passat pont de desembre, Celler Masroig, juntament amb l’empresa Cuenta Atrás, va oferir la possibilitat de viure un videojoc d'aventures físic on els visitants eren tancats als antics...
La mel de bruc de Muria BIO, guanyadora del III Concurs Nacional de Mels
La mel de bruc de Muria BIO, guanyadora del III Concurs Nacional de Mels 07/02/2018 La mel de bruc de la gamma ecològica de Muria BIO, ha estat la guanyadora del primer premi de l'apartat de 'Mels fosques' del III Concurs Nacional de Mels, organitzat per la Associació...
Celler Masroig i Joan Reig troben el maridatge perfecte
Celler Masroig i Joan Reig troben el maridatge perfecte 02/02/2018 Celler Masroig patrocina i dóna una empenta important al projecte de Joan Reig, el primer disc i videoclip en solitari del bateria d’Els Pets. Després de 35 anys dedicant-se a la música, ara...
L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs
L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs 24/01/2018 La Cooperativa Agrícola de Valls acaba de treure al mercat el seu nou vi, "4 Calçots" (DO Tarragona) que es presenta coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc aquest...
La gamma Solà Fred renova imatge
La gamma Solà Fred renova imatge 03/01/2018 El Celler Masroig aposta per un canvi d’imatge en el seu producte més venut, el Solà Fred, amb un nou disseny en les seves etiquetes. El disseny és creació de l’Estudi de disseny...
La FCAC presenta les propostes de les cooperatives agràries als partits polítics
La FCAC presenta les propostes de les cooperatives agràries als partits polítics 18/12/2017 Amb vista a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, la Federació ha realitzat una ronda de trobades amb els partits polítics que hi concorren per plantejar les propostes que el...
Els vins i caves Adernats acaben l'any amb un nou reconeixement mundial
Els vins i caves Adernats acaben l'any amb un nou reconeixement mundial 14/12/2017 El celler Adernats - Vinícola de Nulles, que enguany ha celebrat el cent aniversari de la seva fundació, tanca l'any amb dos nous motius per brindar. Ja comença a ser usual que els vins i...
Llet Nostra dona 8 mil litres de llet al Banc d'Aliments
Llet Nostra dona 8 mil litres de llet al Banc d'Aliments 13/12/2017 Llet Nostra, la llet de cooperatives catalanes, ha donat 8 Mil litres de llet al Banc dels Aliments de Girona en motiu del Gran Recapte per tal que sigui distribuïda a les entitats benèfiques...
Llet Nostra entra al mercat ecològic amb iogurts
Llet Nostra entra al mercat ecològic amb iogurts 30/11/2017 Els nous iogurts ecològics de Llet Nostra són una nova proposta per al consumidor que busca la qualitat de Llet Nostra en un producte de recepta més artesanal, unes característiques...
Crítics amb la PAC davant la inexistència de mesures per a l’agrupació del sector
Crítics amb la PAC davant la inexistència de mesures per a l’agrupació del sector 29/11/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb la Comunicació que la Unió Europea ha fet pública aquest matí sobre els eixos en què es basarà la PAC...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x