Comunicats de premsa

L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs

24/01/2018

En les properes setmanes començarà la comercialització el blanc "Kesse" i el negre criança "La Pera. El Bandoler", tots ells de la DO Tarragona

La Cooperativa Agrícola de Valls acaba de treure al mercat el seu nou vi, "4 Calçots" (DO Tarragona) que es presenta coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc aquest cap de setmana a capital de l'Alt Camp. Aquest nou vi negre jove elaborat amb ull de llebre es pot aconseguir a l'agrobotiga de la cooperativa i també a l'estand que tindrà durant Gran Festa de la Calçotada. L'ull de llebre, per la seva frescor característica, es considera idònia per acompanyar els calçots i la seva salsa. Es tracta del primer vi de la nova gamma que es comercialitzarà en els propers mesos i que es completarà amb el vi blanc "Kesse" elaborat amb les varietats macabeu i moscatell i el negre criança "La Pera. El Bandoler".

La voluntat de l'Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, és treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins és obvi, ja que fa referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. L'altre vi reivindica i recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com "La Pera" gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi de criança, porta per nom "Kesse", el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins comercialitzats per l'Agrícola de Valls, com són les marques "Pont de Goi" i "Xat de Benaiges". La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la cooperativa va deixar d'elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d'1,5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la cooperativa Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s'ha buscat un disseny més modern i atrevit. L'objectiu és que la nova gamma de vins arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i, fins i tot, a l'àrea de Barcelona.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cellers Domenys organitza la “Vesprada de música, lletres i vi”
Cellers Domenys organitza la “Vesprada de música, lletres i vi” 19/04/2018 Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès,...
Sant Josep Vins aconsegueix 6 medalles a Grenaches du Monde
Sant Josep Vins aconsegueix 6 medalles a Grenaches du Monde 17/04/2018 Entre els vins guardonats hi ha Laqvarta 2017 DO Terra Alta, blanc 100% garnatxa blanca que sortirà al mercat aquest setembre Repeteixen reconeixement Clot d’encís blanc, que ja acumula tres...
"L'art de la cuina amb mel" 16/04/2018 Una vintena de cooperatives agràries exposen novetats a Alimentaria La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza un showcooking amb productes cooperatius en el marc...
La Societat Agrícola de Valls completa la seva nova gamma de vins amb el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’
La Societat Agrícola de Valls completa la seva nova gamma de vins amb el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’ 13/04/2018 La Societat Agrícola de Valls ha completat la nova gamma de vins iniciada a principis d’any amb el vi negre, ‘4 calçots’ (DO Tarragona), amb dues noves proposes, el rosat ‘Kesse’ i el...
Masroig Food Trucks arriba a la seva quarta edició
Masroig Food Trucks arriba a la seva quarta edició 11/04/2018 El proper 5 de maig Celler Masroig organitza la 4a trobada de Masroig Food Trucks. La festa començarà a les 12h fins les 20h del vespre aproximadament. La plaça del Celler s’omplirà, un cop...
Les millors imatges del món cooperatiu agrari
Les millors imatges del món cooperatiu agrari 10/04/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya organitza, en col·laboració amb la cooperativa Fent País, la I edició del Concurs de Fotografia “Som terra, som força, som cooperativa”...
Mel Muria inaugura les reformes de la botiga, nova màquina de vending de mel, l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i un mural sobre apicultura
Mel Muria inaugura les reformes de la botiga, nova màquina de vending de mel, l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i un mural sobre apicultura 15/03/2018 La seu de l’empresa Mel Muria va acollir ahir al vespre l’acte d’inauguració de les reformes de la botiga, d’una nova màquina de vending de mel, de l’exposició “El fumador, eina de...
La FCAC organitza una jornada per promoure l’apoderament de les dones a les cooperatives
La FCAC organitza una jornada per promoure l’apoderament de les dones a les cooperatives 14/03/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una jornada per promoure la igualtat d’oportunitats de les sòcies i les dones vinculades al sector. Amb el títol “Les...
Nespresso dona 115 tones d’arròs obtingut del reciclatge de les seves càpsules a bancs d’aliments de tot el país
Nespresso dona 115 tones d’arròs obtingut del reciclatge de les seves càpsules a bancs d’aliments de tot el país 13/03/2018 Nespresso, marca pionera y líder en cafè en càpsules de la més alta qualitat, ha realitzat aquesta setmana la ja tradicional entrega a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) de...
Aquesta Setmana Santa descobreix el Celler Masroig
Aquesta Setmana Santa descobreix el Celler Masroig 09/03/2018 Celler Masroig inicia la temporada enoturística organitzant diverses activitats durant les dues últimes setmanes d’aquest mes de març. Del 22 al 25, la setmana prèvia a Setmana Santa, Celler...
La Cooperativa Agrícola de Vilassar celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de Vilassar celebra el Centenari 09/03/2018 La cooperativa Agrícola de Vilassar de Mar celebra, demà 10 de març, l’acte central del centenari de la seva fundació, el 14 de gener de 1918, amb un reconeixement a tots els presidents de la...
La FCAC promou la participació de les dones en els òrgans de govern
La FCAC promou la participació de les dones en els òrgans de govern 07/03/2018 Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) anuncia la voluntat de promoure la igualtat d’oportunitats en el cooperativisme agrari, que...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x