Carregant web FCAC

L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs

En les properes setmanes començarà la comercialització el blanc "Kesse" i el negre criança "La Pera. El Bandoler", tots ells de la DO Tarragona

24/01/2018

La Cooperativa Agrícola de Valls acaba de treure al mercat el seu nou vi, "4 Calçots" (DO Tarragona) que es presenta coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc aquest cap de setmana a capital de l'Alt Camp. Aquest nou vi negre jove elaborat amb ull de llebre es pot aconseguir a l'agrobotiga de la cooperativa i també a l'estand que tindrà durant Gran Festa de la Calçotada. L'ull de llebre, per la seva frescor característica, es considera idònia per acompanyar els calçots i la seva salsa. Es tracta del primer vi de la nova gamma que es comercialitzarà en els propers mesos i que es completarà amb el vi blanc "Kesse" elaborat amb les varietats macabeu i moscatell i el negre criança "La Pera. El Bandoler".

La voluntat de l'Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, és treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins és obvi, ja que fa referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. L'altre vi reivindica i recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com "La Pera" gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi de criança, porta per nom "Kesse", el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins comercialitzats per l'Agrícola de Valls, com són les marques "Pont de Goi" i "Xat de Benaiges". La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la cooperativa va deixar d'elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d'1,5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la cooperativa Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s'ha buscat un disseny més modern i atrevit. L'objectiu és que la nova gamma de vins arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i, fins i tot, a l'àrea de Barcelona.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya