Carregant web FCAC

Reconeixement als cellers cooperatius d’Espolla i Barberà de la Conca

La garnatxa empordanesa ‘Solera’ i el cava brut reserva ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

Un total de 424 vins de tot l’Estat han participat en el certamen, que té l’objectiu de promoure la qualitat dels vins i caves cooperatius

16/07/2014
Garnatxa 'Solera' del Celler Cooperatiu d'Espolla
Garnatxa 'Solera' del Celler Cooperatiu d'Espolla
Cava brut reserva ‘Castell de la Comanda’ de la cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca
Cava brut reserva ‘Castell de la Comanda’ de la cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca © Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca

El Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà) i la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca (Conca de Barberà) han estat distingits amb la Medalla d’Argent en les categories de vins dolços i caves, respectivament, dels Premis Manojo. Es tracta d’un certamen estatal que té la finalitat de donar a conèixer la qualitat dels vins i caves elaborats per les cooperatives, que representen fins a un 60% del total de vi produït a l’Estat espanyol.

Pel Celler Cooperatiu d’Espolla, el vi dolç que ha rebut el reconeixement és la Garnatxa d’Empordà “Solera”. Es tracta d’un vi de color àmbar intens amb reflexos verdosos i d’or vell. Té una aroma complexa i intensa, de fruita confitada i amb notes de fruits secs i confiteria. En boca, té una dolçor equilibrada; és intens al paladar i amb una llarga persistència que el converteix en un vi únic i exclusiu de la DO Empordà.

Quant a la Cooperativa Agrícola de Barberà, el jurat ha concedit la medalla d’argent al cava “Castell de la Comanda” Brut Reserva 2011, que passa per una llarga criança a les caves del celler cooperatiu abans de sortir al mercat i que està reconegut per la DO Cava.

En aquesta edició dels Premis Manojo hi han participat 424 vins de tot l’Estat espanyol, dels quals 64 van resultar finalistes. Es tracta d’un certamen que un gran prestigi pel rigor del jurat durant tot el procés de tast per a l’elecció dels vins de major qualitat.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya