Comunicats de premsa

Nespresso dona 115 tones d’arròs obtingut del reciclatge de les seves càpsules a bancs d’aliments de tot el país

13/03/2018

L’arròs s’obté dels camps del Delta de l’Ebre que s’han fertilitzat amb un compost obtingut de les càpsules de cafè usades reciclades pels consumidors

Nespresso, marca pionera y líder en cafè en càpsules de la més alta qualitat, ha realitzat aquesta setmana la ja tradicional entrega a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) de l’‘Arròs Solidari’ obtingut a través del seu projecte local de reciclatge. Com a resultat de l’esforç dels consumidors, en aquesta setena collita s’han obtingut més de 115 tones d’arròs, que seran destinades íntegrament als diferents Bancs d’Aliments de tota Espanya gestionats per FESBAL.

Aquest arròs solidari s’obté dels camps del Delta de l’Ebre (Tarragona), que prèviament han estat abonats amb un compost molt especial: un compost orgànic elaborat com el pòsit del cafè de les càpsules de Nespresso, que es recupera a través d’un sistema de reciclatge propi. Un viatge circular que permet que les càpsules reciclades acabin generant tones d’arròs destinat a aquells que més ho necessiten. Un cicle d’anada i tornada, de la societat per a la societat, que forma part de l’estratègia global de sostenibilitat de Nespresso.

En tot aquest procés circular de reciclatge és important destacar el paper que juga l’alumini, el material amb el qual estan fabricades les nostres càpsules, ja que des de Nespresso sempre hem cregut en la importància que té poder aprofitar tot el valor que ens ofereix. Al ser un material infinitament reciclable, l’alumini ens permet recol·lectar i reciclar les nostres càpsules usades i seguir creant valor amb iniciatives com aquest projecte Arròs Solidari, que vam posar en marxa fa ja set anys. En aquest sentit, estem molt agraïts al compromís dels nostres clients, ja que la seva col·laboració i implicació en el nostre sistema de reciclatge, han permès que aquesta iniciativa arribi a més i més persones cada any. Esperem que el projecte segueixi creixent, de la mateixa manera que ho fan els nostres esforços per seguir facilitant els punts de recollida de càpsules al consumidor”, ha comentat Thomas Reuter, director general de Nespresso Espanya.

Els consumidors poden localitzar els punts de recollida de les càpsules a través de la pàgina web de Nespresso o mitjançant l’app de Nespresso.

Convertint el cafè en arròs solidari

El projecte Arròs Solidari es nodreix del sistema propi de recol·lecció i reciclatge de càpsules usades de Nespresso, pioner en el mercat. Present a Espanya des de 2009, aquest sistema de reciclatge propi te com a objectiu facilitar al màxim que els consumidors puguin tornar les seves càpsules usades per al seu posterior reciclatge i forma part de “The Positive Cup”, l’estratègia de sostenibilitat global de la marca que inclou diferents projectes i iniciatives a tot el món.

El recorregut de l’arròs solidari comença quan el consumidor decideix reciclar la seva càpsula de cafè en algun dels prop de 1.400 punts de recollida de càpsules usades repartides per tota Espanya. Des d’allí, les càpsules es traslladen a la planta de compostatge de Tradebe, una de les companyies líders en gestió de residus.

L’equip de Trabede separa l’alumini de les càpsules del seu pòsit de cafè, utilitzant una màquina dissenyada especialment per a Nespresso amb aquesta finalitat.

Utilitzant una tecnologia pròpia, el cafè es separa de l’alumini, un material infinitament reciclable, es trasllada a una altra planta on es torna a fondre i reutilitzar per a nous usos. D’altra banda, les restes de cafè es tracten per convertir-se en un compost orgànic que, posteriorment, s’utilitza per cultivar els camps d’arròs del Delta de l’Ebre. La implicació dels consumidors amb el reciclatge és allò que ens permet tancar aquest cercle solidari. La decisió de reciclar la càpsula de cafè ja usada és el fet clau que afavoreix aquest procés d’economia circular i a més solidari, així podem ajudar a les persones que més ho necessiten. Una iniciativa solidaria i innovadora que de la qual Tradebe forma part des dels seus inicis, al 2011”, ha afirmat Adriana Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe.

Al Delta de l’Ebre, una àrea de 33 hectàrees, la Càmara Arrossera del Montsià s’encarrega d’adobar la terra i sembrar els camps arrossers. “El compost obtingut a partir de les càpsules reciclades ens permet cultivar un arròs de molta qualitat. És un plaer poder col·laborar en un projecte tan positiu per la comunitat i sense dubte, seguirem sumant els nostres esforços al de Nespresso i, sobretot, al dels seus consumidors” declarava Marcel Matamoros, president de la Càmara Arrossera del Montsià. Amb paciència i dedicació, d’aquests camps s’obté arròs d’alta qualitat que, quan arriba el moment adequat, es recol·lecta i s’empaqueta per fer la donació als Bancs d’Aliments d’Espanya gestionats per FESBAL.

Miguel Fernández, director de Relacions Externes de FESBAL ha destacat que “la iniciativa Arròs Solidari ens demostra que solidaritat i reciclatge poden ser compatibles en un projecte que beneficia a milers i milers de famílies. Estem encantats, un any més, de poder repartir tones d’arròs entre els 56 Bancs d’Aliments de tota Espanya integrats a FESBAL i seguir demostrant que, amb un gest tan petit com reciclar una càpsula, es pot desencadenar un impacte positiu real i tangible en la societat i el medi ambient.

‘Una nova vida’ per las càpsules Nespresso

Només en els últims tres anys, Nespresso ha invertit més de 3,5 milions d’euros en facilitar i promoure el reciclatge de càpsules, especialment mitjançant la implementació de nous punts de recollida pels consumidors. “La sostenibilitat ha sigut i seguirà essent una part imprescindible de tot allò que fem a Nespresso. Iniciatives com el Projecte Arròs Solidari ens marquen el camí a seguir i, per això, seguirem destinant recursos i treballant en iniciatives que els permetin tenir un impacte positiu i real en la societat, tassa a tassa”, afirma Reuter. “Per aconseguir-ho és clau seguir comptant també amb la col·laboració de les institucions i dels nostres clients”, afegeix.

Des que comencés el projecte el 2011, Nespresso no només treballa per fer-ho possible, sinó també per donar-lo a conèixer perquè la implicació segueixi creixent. Un exemple d’això és ‘Una nova vida’, el curtmetratge de ficció dirigit per Marina Seresesky y protagonitzat per l’actriu Marta Etura, inspirat en el projecte d’‘Arròs Solidari’. A través d’aquesta peça audiovisual, la marca torna a fer una crida als seus clients i Socis del Club, ja que la seva ajuda i compromís a l’hora de reciclar les càpsules dels seus cafès preferits és clau, ja que no només ajuden en aquesta iniciativa local, sinó que faciliten el procés de reciclatge de l’alumini, ajudant a la vegada a preservar el medi ambient.

L’alumini és una elecció conscient de la marca per la qualitat i sostenibilitat, elegit per Nespresso per ser el millor per preservar tots els aromes i qualitat característica dels seus cafès, té usos infinits si es processa adequadament, cosa que dóna peu a milers de “noves vides” de productes presents en els nostre dia a dia, com les tasses de cafè perfectes que ofereix Nespresso. 

Font: Nespresso
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros 24/01/2020 Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General anual de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total del grup de 80 milions d’euros,...
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial 22/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insisteix en la gravetat dels danys soferts per una part dels conreus i les cooperatives del litoral català. La situació és especialment...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x