Comunicats de premsa

Nespresso dona 115 tones d’arròs obtingut del reciclatge de les seves càpsules a bancs d’aliments de tot el país

13/03/2018

L’arròs s’obté dels camps del Delta de l’Ebre que s’han fertilitzat amb un compost obtingut de les càpsules de cafè usades reciclades pels consumidors

Nespresso, marca pionera y líder en cafè en càpsules de la més alta qualitat, ha realitzat aquesta setmana la ja tradicional entrega a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) de l’‘Arròs Solidari’ obtingut a través del seu projecte local de reciclatge. Com a resultat de l’esforç dels consumidors, en aquesta setena collita s’han obtingut més de 115 tones d’arròs, que seran destinades íntegrament als diferents Bancs d’Aliments de tota Espanya gestionats per FESBAL.

Aquest arròs solidari s’obté dels camps del Delta de l’Ebre (Tarragona), que prèviament han estat abonats amb un compost molt especial: un compost orgànic elaborat com el pòsit del cafè de les càpsules de Nespresso, que es recupera a través d’un sistema de reciclatge propi. Un viatge circular que permet que les càpsules reciclades acabin generant tones d’arròs destinat a aquells que més ho necessiten. Un cicle d’anada i tornada, de la societat per a la societat, que forma part de l’estratègia global de sostenibilitat de Nespresso.

En tot aquest procés circular de reciclatge és important destacar el paper que juga l’alumini, el material amb el qual estan fabricades les nostres càpsules, ja que des de Nespresso sempre hem cregut en la importància que té poder aprofitar tot el valor que ens ofereix. Al ser un material infinitament reciclable, l’alumini ens permet recol·lectar i reciclar les nostres càpsules usades i seguir creant valor amb iniciatives com aquest projecte Arròs Solidari, que vam posar en marxa fa ja set anys. En aquest sentit, estem molt agraïts al compromís dels nostres clients, ja que la seva col·laboració i implicació en el nostre sistema de reciclatge, han permès que aquesta iniciativa arribi a més i més persones cada any. Esperem que el projecte segueixi creixent, de la mateixa manera que ho fan els nostres esforços per seguir facilitant els punts de recollida de càpsules al consumidor”, ha comentat Thomas Reuter, director general de Nespresso Espanya.

Els consumidors poden localitzar els punts de recollida de les càpsules a través de la pàgina web de Nespresso o mitjançant l’app de Nespresso.

Convertint el cafè en arròs solidari

El projecte Arròs Solidari es nodreix del sistema propi de recol·lecció i reciclatge de càpsules usades de Nespresso, pioner en el mercat. Present a Espanya des de 2009, aquest sistema de reciclatge propi te com a objectiu facilitar al màxim que els consumidors puguin tornar les seves càpsules usades per al seu posterior reciclatge i forma part de “The Positive Cup”, l’estratègia de sostenibilitat global de la marca que inclou diferents projectes i iniciatives a tot el món.

El recorregut de l’arròs solidari comença quan el consumidor decideix reciclar la seva càpsula de cafè en algun dels prop de 1.400 punts de recollida de càpsules usades repartides per tota Espanya. Des d’allí, les càpsules es traslladen a la planta de compostatge de Tradebe, una de les companyies líders en gestió de residus.

L’equip de Trabede separa l’alumini de les càpsules del seu pòsit de cafè, utilitzant una màquina dissenyada especialment per a Nespresso amb aquesta finalitat.

Utilitzant una tecnologia pròpia, el cafè es separa de l’alumini, un material infinitament reciclable, es trasllada a una altra planta on es torna a fondre i reutilitzar per a nous usos. D’altra banda, les restes de cafè es tracten per convertir-se en un compost orgànic que, posteriorment, s’utilitza per cultivar els camps d’arròs del Delta de l’Ebre. La implicació dels consumidors amb el reciclatge és allò que ens permet tancar aquest cercle solidari. La decisió de reciclar la càpsula de cafè ja usada és el fet clau que afavoreix aquest procés d’economia circular i a més solidari, així podem ajudar a les persones que més ho necessiten. Una iniciativa solidaria i innovadora que de la qual Tradebe forma part des dels seus inicis, al 2011”, ha afirmat Adriana Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe.

Al Delta de l’Ebre, una àrea de 33 hectàrees, la Càmara Arrossera del Montsià s’encarrega d’adobar la terra i sembrar els camps arrossers. “El compost obtingut a partir de les càpsules reciclades ens permet cultivar un arròs de molta qualitat. És un plaer poder col·laborar en un projecte tan positiu per la comunitat i sense dubte, seguirem sumant els nostres esforços al de Nespresso i, sobretot, al dels seus consumidors” declarava Marcel Matamoros, president de la Càmara Arrossera del Montsià. Amb paciència i dedicació, d’aquests camps s’obté arròs d’alta qualitat que, quan arriba el moment adequat, es recol·lecta i s’empaqueta per fer la donació als Bancs d’Aliments d’Espanya gestionats per FESBAL.

Miguel Fernández, director de Relacions Externes de FESBAL ha destacat que “la iniciativa Arròs Solidari ens demostra que solidaritat i reciclatge poden ser compatibles en un projecte que beneficia a milers i milers de famílies. Estem encantats, un any més, de poder repartir tones d’arròs entre els 56 Bancs d’Aliments de tota Espanya integrats a FESBAL i seguir demostrant que, amb un gest tan petit com reciclar una càpsula, es pot desencadenar un impacte positiu real i tangible en la societat i el medi ambient.

‘Una nova vida’ per las càpsules Nespresso

Només en els últims tres anys, Nespresso ha invertit més de 3,5 milions d’euros en facilitar i promoure el reciclatge de càpsules, especialment mitjançant la implementació de nous punts de recollida pels consumidors. “La sostenibilitat ha sigut i seguirà essent una part imprescindible de tot allò que fem a Nespresso. Iniciatives com el Projecte Arròs Solidari ens marquen el camí a seguir i, per això, seguirem destinant recursos i treballant en iniciatives que els permetin tenir un impacte positiu i real en la societat, tassa a tassa”, afirma Reuter. “Per aconseguir-ho és clau seguir comptant també amb la col·laboració de les institucions i dels nostres clients”, afegeix.

Des que comencés el projecte el 2011, Nespresso no només treballa per fer-ho possible, sinó també per donar-lo a conèixer perquè la implicació segueixi creixent. Un exemple d’això és ‘Una nova vida’, el curtmetratge de ficció dirigit per Marina Seresesky y protagonitzat per l’actriu Marta Etura, inspirat en el projecte d’‘Arròs Solidari’. A través d’aquesta peça audiovisual, la marca torna a fer una crida als seus clients i Socis del Club, ja que la seva ajuda i compromís a l’hora de reciclar les càpsules dels seus cafès preferits és clau, ja que no només ajuden en aquesta iniciativa local, sinó que faciliten el procés de reciclatge de l’alumini, ajudant a la vegada a preservar el medi ambient.

L’alumini és una elecció conscient de la marca per la qualitat i sostenibilitat, elegit per Nespresso per ser el millor per preservar tots els aromes i qualitat característica dels seus cafès, té usos infinits si es processa adequadament, cosa que dóna peu a milers de “noves vides” de productes presents en els nostre dia a dia, com les tasses de cafè perfectes que ofereix Nespresso. 

Font: Nespresso
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

COOPERATIVA D’IVARS: Primera fàbrica de pinsos certificada amb GLOBALG.A.P. a Catalunya
COOPERATIVA D’IVARS: Primera fàbrica de pinsos certificada amb GLOBALG.A.P. a Catalunya 18/09/2018 El passat 3 de setembre es va obtenir la certificació GLOBALG.A.P. a la fàbrica de pinsos de Torregrossa de Cooperativa d’Ivars. Aquesta certificació és un conjunt de normes reconegudes a...
FCAC reclama extremar els controls a senglars i reforçar el paper dels Agents Rurals
FCAC reclama extremar els controls a senglars i reforçar el paper dels Agents Rurals 14/09/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama a l’Administració que s’extremin les mesures de vigilància en el territori després que, a Bèlgica, s’hagin confirmat dos...
Un miler d’hectàrees d’arròs del Delta de l’Ebre, afectades per la pedregada d’anit
Un miler d’hectàrees d’arròs del Delta de l’Ebre, afectades per la pedregada d’anit 06/09/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que una superfície d’un miler d’hectàrees d’arròs del Delta de l’Ebre ha resultat afectada per la pedregada d’anit. Les...
El sector cooperatiu manté la vicepresidència de la DOP Cava
El sector cooperatiu manté la vicepresidència de la DOP Cava 29/08/2018 Per primera vegada a la història de la DOP Cava, el sector cooperatiu va optar a la presidència d'aquesta DO. Tot i que aquesta la va guanyar el sector elaborador, en el cas de la...
El sector productor presenta candidatura a la presidència de la DO Cava
El sector productor presenta candidatura a la presidència de la DO Cava 23/08/2018 Per primera vegada a la història de la DO Cava el sector productor optarà a la presidència juntament amb quatre candidats més, tots ells del sector elaborador. El magnífic resultat obtingut...
Canvis normatius a les Organitzacions de Productors de fruita
Canvis normatius a les Organitzacions de Productors de fruita 17/08/2018 Avui s’han publicat dos reglaments al Diari Oficial de la Unió Europea, que modifiquen, amplien i aclareixen alguns aspectes relacionats amb els ajuts que reben les Organitzacions de Productors....
La collita de poma i pera a Europa es recupera
La collita de poma i pera a Europa es recupera 10/08/2018 Ahir es van presentar a Varsòvia les previsions de collita de poma i pera per a la Unió Europea en el certamen de Prognosfruit. En aquesta ocasió l’Associació Mundial de Poma i Pera (WAPA)...
Un 85% dels vots avalen les candidatures de les cooperatives catalanes a la DO Cava
Un 85% dels vots avalen les candidatures de les cooperatives catalanes a la DO Cava 27/07/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció després que 1.200 electors (86% dels vots emesos) donessin suport a la candidatura de les cooperatives...
La FCAC presenta dues candidatures (censos A i C) al Consell Regulador del Cava
La FCAC presenta dues candidatures (censos A i C) al Consell Regulador del Cava 23/07/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat dues candidatures, amb el consens de les cooperatives i d’acord amb la patronal AVC, a les eleccions del Consell Regulador...
Lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS sobre el món del vi
Lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS sobre el món del vi 29/06/2018 El Celler Cooperatiu de Nulles farà el lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS en una gala inaugural en el marc de VINITFEST, la Festa Major del Vi. L’acte,...
La Cooperativa de Juncosa guardonada a França i a Xina per la qualitat del seu oli verge extra amb DOP Les Garrigues
La Cooperativa de Juncosa guardonada a França i a Xina per la qualitat del seu oli verge extra amb DOP Les Garrigues 27/06/2018 La Cooperativa de Juncosa ha presentat avui els premis rebuts a la qualitat del seu oli verge extra amb DOP Les Garrigues, amb què ha estat guardonada als concursos internacionals més prestigiosos...
Soldebre engega una nova web per vendre l’oli d’oliva on-line
Soldebre engega una nova web per vendre l’oli d’oliva on-line 27/06/2018 La cooperativa Soldebre ha posat en marxa una nova web www.olisoldebre.com per a comercialitzar on-line el seu producte estrella: l’oli d'oliva. Segons ha explicat el president de la...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x