Comunicats de premsa

Mel Muria inaugura les reformes de la botiga, nova màquina de vending de mel, l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i un mural sobre apicultura

15/03/2018

La seu de l’empresa Mel Muria va acollir ahir al vespre l’acte d’inauguració de les reformes de la botiga, d’una nova màquina de vending de mel, de l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i del nou mural sobre apicultura ubicat a l’aula didàctica.

L’encarregat de presidir aquesta inauguració va ser el Sr. Antonio Gómez Pajuelo, un referent mundial al món de l’apicultura i que també és el comissari de l’exposició sobre els fumadors.

A l’acte d’inauguració també hi van assistir l’alcalde del Perelló, Ferran Cid, així com diversos regidors del consistori perellonenc, altres representants institucionals i treballadors de Mel Muria.

Rafel Muria, president de Mel Muria, va destacar que “totes les millores que posem en marxa avui –la reforma de la botiga i l’aula apícola, la màquina de vending de mel i l’exposició- són una mostra més del nostre afany d’innovació, superació i creixement de l’empresa”. Muria va fer referència i agraïr “el treball incansable de tot l’equip Muria que fa possible el dinamisme de l’empresa”.

Per la seva part, Antonio Gómez Pajuelo va explicar l’exposició, destacant “el recorregut històric i visual que aporta amb les mostres dels diferents fumadors utilitzats pels apicultors al llarg dels temps”. Segons Gomez Pajuelo, “l’exposició ajuda a entendre perquè aquesta eina és fonamental pel treball amb les abelles”.

Al final de l’acte d’inauguració, el xef d’artMuria, Rafel Muria Franch, va fer un show cooking sobre cuina i mel. L’acte també va comptar amb l’actuació musical de la cantant perellonenca Andrea Martí i el pianista Miquel Esquinas, i també va servir per donar a conèixer la imatge de ‘La Paquita’, una nova gamma de mels que aviat arribarà als mercats, i que és un homenatge de l’empresa Mel Muria a qui durant molts anys ha estat aportant el seu talent i dedicació per l’apicultura.

Reforma de la botiga i nova màquina de vending de mel

Les reformes realitzades a la botiga de Mel Muria han consistit bàsicament en la seva adequació i modernització, posant a l’abast dels clients tot el ventall de productes relacionats amb la mel que elabora Mel Muria.

En aquest sentit, una de les novetats de la botiga és la nova màquina de vending que permet que, per primera vegada a El Perelló, poble de la mel, es pugui comprar mel i derivats les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Nou mural per l’aula apícola

L’aula apícola és un espai de Muria Centre d’Interpretació Apícola on, al llarg de l’any, nombrosos alumnes d’arreu del país desenvolupen diferents tallers relacionats amb el món de la mel.

El nou mural, anomenat “La primavera i l’apicultura”, és obra Miguel Bustos (La Sénia, 1984) dissenyador gràfic de formació i il·lustrador. Ha publicat, entre altres, “El Senyor Romaní” (EDT, 2013), "Catalunya Triomfant" (Roca editorial, 2016), "Mogollón" (Mosquito Books, 2017). Treballa al taller de gravat i serigrafia de l'escola Eina (Barcelona).

Segons Bustos, “aquest mural mostra una escena del món de l’apicultura: apicultors treballant en un entorn natural, amb una imatge divertida i atractiva als ulls dels xiquets i xiquetes”.

Exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles”

La humanitat va aprendre molt aviat a treballar amb fum les abelles. Els caçadors de mel de la prehistòria usaven el fum per treure la mel dels eixams silvestres.

Quan va aparèixer l'apicultura, l'art de posar a les abelles en un rusc i manejar-les, el fumador va ser l'eina que van utilitzar els apicultors per ajudar-se a amansir les abelles.

Les abelles són animals de climes temperat, que han evolucionat juntament amb els seus hàbitats, els boscos, i han après a defensar-se dels seus perills, entre altres, els incendis forestals. Quan les abelles detecten olor a fum, el seu instint de supervivència porta a moltes de la colònia a succionar tota la mel que poden transportar, per salvar aquestes reserves amb què sobreviure quan s'apagui l'incendi. Aquestes abelles plenes de mel perden gran part de la seva agressivitat, ja que passen a ser part de les reserves de la colònia. En aquest context apareixen els fumadors, que han tingut diferents formats al llarg de la història de l’apicultura.

L’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles”, ubicada a Muria Centre d’Interpretació Apícola, recull diferents mostres de fumadors i la seva utilització durant la història de l’apicultura. Així es poden contemplar des de fumadors de fang, de ferro, de cinc... a altres que, amb les noves aportacions tècniques, incorporen un ventilador que funciona amb piles.

L’exposició també mostra, en format vídeo, l’ús dels fumadors que fan els apicultors actualment.

Font: Mel Muria
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS sobre el món del vi
Lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS sobre el món del vi 29/06/2018 El Celler Cooperatiu de Nulles farà el lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS en una gala inaugural en el marc de VINITFEST, la Festa Major del Vi. L’acte,...
La Cooperativa de Juncosa guardonada a França i a Xina per la qualitat del seu oli verge extra amb DOP Les Garrigues
La Cooperativa de Juncosa guardonada a França i a Xina per la qualitat del seu oli verge extra amb DOP Les Garrigues 27/06/2018 La Cooperativa de Juncosa ha presentat avui els premis rebuts a la qualitat del seu oli verge extra amb DOP Les Garrigues, amb què ha estat guardonada als concursos internacionals més prestigiosos...
Soldebre engega una nova web per vendre l’oli d’oliva on-line
Soldebre engega una nova web per vendre l’oli d’oliva on-line 27/06/2018 La cooperativa Soldebre ha posat en marxa una nova web www.olisoldebre.com per a comercialitzar on-line el seu producte estrella: l’oli d'oliva. Segons ha explicat el president de la...
‘Sol i Serena’ de la Cooperativa Falset Marçà
‘Sol i Serena’ de la Cooperativa Falset Marçà 26/06/2018 La Cooperativa de Falset Marçà presenta alguns dels seus vins més exclusius en el marc de la iniciativa ‘Sol i Serena’. Es tracta d’una proposta que es duu a terme tots els caps de setmana...
Primera bilateral entre la FCAC i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà
Primera bilateral entre la FCAC i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà 20/06/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix avui amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el seu equip. Es tracta de la primera...
Cellers Domenys celebra l’Acte Institucional del Centenari amb mig miler de persones
Cellers Domenys celebra l’Acte Institucional del Centenari amb mig miler de persones 14/06/2018 Dissabte 9 de juny, Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La...
L'actor Toni Gomila representarà l’”Acorar” al celler de la Cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès
L'actor Toni Gomila representarà l’”Acorar” al celler de la Cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès 13/06/2018 Llorenç del Penedès repetirà per segon any com a un dels escenaris del Festival En Veu Alta (EVA) 2018. Aquest any el celler de l'Agrícola esdevindrà un espai cultural on es representarà...
La VINITFEST celebrarà la primera gala del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS
La VINITFEST celebrarà la primera gala del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS 12/06/2018 El Celler Cooperatiu de Nulles farà el lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS en una gala inaugural en el marc de VINITFEST, la Festa Major del Vi. L’acte,...
Llet Nostra aporta 6.000 litres de llet a la gran recollida «Cap nen sense bigoti»
Llet Nostra aporta 6.000 litres de llet a la gran recollida «Cap nen sense bigoti» 11/06/2018 Llet Nostra s’ha sumat a la gran recollida de llet impulsada per l'Obra Social ”la Caixa”. Amb una aportació de 6.000 litres de llet a la campanya solidària «Cap nen sense bigoti»,...
El Celler Cooperatiu de Gandesa esdevé un restaurant estrella Michelin
El Celler Cooperatiu de Gandesa esdevé un restaurant estrella Michelin 07/06/2018 El Celler Cooperatiu de Gandesa es converteix en un restaurant amb estrella Michelin amb motiu de la presentació dels vins "Puresa". L'activitat "Sopar amb estrella" tindrà...
Ramon Sarroca, reelegit president de la FCAC
Ramon Sarroca, reelegit president de la FCAC 07/06/2018 El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha reelegit com a president de l’entitat al lleidatà Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar Fruits. El nomenament es...
Vinícola del Priorat presenta 4 nous vins de vila a la Cartoixa d’Escaladei
Vinícola del Priorat presenta 4 nous vins de vila a la Cartoixa d’Escaladei 05/06/2018 Vinícola del Priorat presenta el proper dissabte 9 de juny quatre nous vins de vila en un acte al refetor de la Cartoixa d’Escaladei que s’emmarca dins dels actes del 10è aniversari de la...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x