Comunicats de premsa

Mel Muria inaugura les reformes de la botiga, nova màquina de vending de mel, l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i un mural sobre apicultura

15/03/2018

La seu de l’empresa Mel Muria va acollir ahir al vespre l’acte d’inauguració de les reformes de la botiga, d’una nova màquina de vending de mel, de l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i del nou mural sobre apicultura ubicat a l’aula didàctica.

L’encarregat de presidir aquesta inauguració va ser el Sr. Antonio Gómez Pajuelo, un referent mundial al món de l’apicultura i que també és el comissari de l’exposició sobre els fumadors.

A l’acte d’inauguració també hi van assistir l’alcalde del Perelló, Ferran Cid, així com diversos regidors del consistori perellonenc, altres representants institucionals i treballadors de Mel Muria.

Rafel Muria, president de Mel Muria, va destacar que “totes les millores que posem en marxa avui –la reforma de la botiga i l’aula apícola, la màquina de vending de mel i l’exposició- són una mostra més del nostre afany d’innovació, superació i creixement de l’empresa”. Muria va fer referència i agraïr “el treball incansable de tot l’equip Muria que fa possible el dinamisme de l’empresa”.

Per la seva part, Antonio Gómez Pajuelo va explicar l’exposició, destacant “el recorregut històric i visual que aporta amb les mostres dels diferents fumadors utilitzats pels apicultors al llarg dels temps”. Segons Gomez Pajuelo, “l’exposició ajuda a entendre perquè aquesta eina és fonamental pel treball amb les abelles”.

Al final de l’acte d’inauguració, el xef d’artMuria, Rafel Muria Franch, va fer un show cooking sobre cuina i mel. L’acte també va comptar amb l’actuació musical de la cantant perellonenca Andrea Martí i el pianista Miquel Esquinas, i també va servir per donar a conèixer la imatge de ‘La Paquita’, una nova gamma de mels que aviat arribarà als mercats, i que és un homenatge de l’empresa Mel Muria a qui durant molts anys ha estat aportant el seu talent i dedicació per l’apicultura.

Reforma de la botiga i nova màquina de vending de mel

Les reformes realitzades a la botiga de Mel Muria han consistit bàsicament en la seva adequació i modernització, posant a l’abast dels clients tot el ventall de productes relacionats amb la mel que elabora Mel Muria.

En aquest sentit, una de les novetats de la botiga és la nova màquina de vending que permet que, per primera vegada a El Perelló, poble de la mel, es pugui comprar mel i derivats les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Nou mural per l’aula apícola

L’aula apícola és un espai de Muria Centre d’Interpretació Apícola on, al llarg de l’any, nombrosos alumnes d’arreu del país desenvolupen diferents tallers relacionats amb el món de la mel.

El nou mural, anomenat “La primavera i l’apicultura”, és obra Miguel Bustos (La Sénia, 1984) dissenyador gràfic de formació i il·lustrador. Ha publicat, entre altres, “El Senyor Romaní” (EDT, 2013), "Catalunya Triomfant" (Roca editorial, 2016), "Mogollón" (Mosquito Books, 2017). Treballa al taller de gravat i serigrafia de l'escola Eina (Barcelona).

Segons Bustos, “aquest mural mostra una escena del món de l’apicultura: apicultors treballant en un entorn natural, amb una imatge divertida i atractiva als ulls dels xiquets i xiquetes”.

Exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles”

La humanitat va aprendre molt aviat a treballar amb fum les abelles. Els caçadors de mel de la prehistòria usaven el fum per treure la mel dels eixams silvestres.

Quan va aparèixer l'apicultura, l'art de posar a les abelles en un rusc i manejar-les, el fumador va ser l'eina que van utilitzar els apicultors per ajudar-se a amansir les abelles.

Les abelles són animals de climes temperat, que han evolucionat juntament amb els seus hàbitats, els boscos, i han après a defensar-se dels seus perills, entre altres, els incendis forestals. Quan les abelles detecten olor a fum, el seu instint de supervivència porta a moltes de la colònia a succionar tota la mel que poden transportar, per salvar aquestes reserves amb què sobreviure quan s'apagui l'incendi. Aquestes abelles plenes de mel perden gran part de la seva agressivitat, ja que passen a ser part de les reserves de la colònia. En aquest context apareixen els fumadors, que han tingut diferents formats al llarg de la història de l’apicultura.

L’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles”, ubicada a Muria Centre d’Interpretació Apícola, recull diferents mostres de fumadors i la seva utilització durant la història de l’apicultura. Així es poden contemplar des de fumadors de fang, de ferro, de cinc... a altres que, amb les noves aportacions tècniques, incorporen un ventilador que funciona amb piles.

L’exposició també mostra, en format vídeo, l’ús dels fumadors que fan els apicultors actualment.

Font: Mel Muria
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

COOPERATIVA D’IVARS: Primera fàbrica de pinsos certificada amb GLOBALG.A.P. a Catalunya
COOPERATIVA D’IVARS: Primera fàbrica de pinsos certificada amb GLOBALG.A.P. a Catalunya 18/09/2018 El passat 3 de setembre es va obtenir la certificació GLOBALG.A.P. a la fàbrica de pinsos de Torregrossa de Cooperativa d’Ivars. Aquesta certificació és un conjunt de normes reconegudes a...
FCAC reclama extremar els controls a senglars i reforçar el paper dels Agents Rurals
FCAC reclama extremar els controls a senglars i reforçar el paper dels Agents Rurals 14/09/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama a l’Administració que s’extremin les mesures de vigilància en el territori després que, a Bèlgica, s’hagin confirmat dos...
Un miler d’hectàrees d’arròs del Delta de l’Ebre, afectades per la pedregada d’anit
Un miler d’hectàrees d’arròs del Delta de l’Ebre, afectades per la pedregada d’anit 06/09/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que una superfície d’un miler d’hectàrees d’arròs del Delta de l’Ebre ha resultat afectada per la pedregada d’anit. Les...
El sector cooperatiu manté la vicepresidència de la DOP Cava
El sector cooperatiu manté la vicepresidència de la DOP Cava 29/08/2018 Per primera vegada a la història de la DOP Cava, el sector cooperatiu va optar a la presidència d'aquesta DO. Tot i que aquesta la va guanyar el sector elaborador, en el cas de la...
El sector productor presenta candidatura a la presidència de la DO Cava
El sector productor presenta candidatura a la presidència de la DO Cava 23/08/2018 Per primera vegada a la història de la DO Cava el sector productor optarà a la presidència juntament amb quatre candidats més, tots ells del sector elaborador. El magnífic resultat obtingut...
Canvis normatius a les Organitzacions de Productors de fruita
Canvis normatius a les Organitzacions de Productors de fruita 17/08/2018 Avui s’han publicat dos reglaments al Diari Oficial de la Unió Europea, que modifiquen, amplien i aclareixen alguns aspectes relacionats amb els ajuts que reben les Organitzacions de Productors....
La collita de poma i pera a Europa es recupera
La collita de poma i pera a Europa es recupera 10/08/2018 Ahir es van presentar a Varsòvia les previsions de collita de poma i pera per a la Unió Europea en el certamen de Prognosfruit. En aquesta ocasió l’Associació Mundial de Poma i Pera (WAPA)...
Un 85% dels vots avalen les candidatures de les cooperatives catalanes a la DO Cava
Un 85% dels vots avalen les candidatures de les cooperatives catalanes a la DO Cava 27/07/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció després que 1.200 electors (86% dels vots emesos) donessin suport a la candidatura de les cooperatives...
La FCAC presenta dues candidatures (censos A i C) al Consell Regulador del Cava
La FCAC presenta dues candidatures (censos A i C) al Consell Regulador del Cava 23/07/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat dues candidatures, amb el consens de les cooperatives i d’acord amb la patronal AVC, a les eleccions del Consell Regulador...
Lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS sobre el món del vi
Lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS sobre el món del vi 29/06/2018 El Celler Cooperatiu de Nulles farà el lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS en una gala inaugural en el marc de VINITFEST, la Festa Major del Vi. L’acte,...
La Cooperativa de Juncosa guardonada a França i a Xina per la qualitat del seu oli verge extra amb DOP Les Garrigues
La Cooperativa de Juncosa guardonada a França i a Xina per la qualitat del seu oli verge extra amb DOP Les Garrigues 27/06/2018 La Cooperativa de Juncosa ha presentat avui els premis rebuts a la qualitat del seu oli verge extra amb DOP Les Garrigues, amb què ha estat guardonada als concursos internacionals més prestigiosos...
Soldebre engega una nova web per vendre l’oli d’oliva on-line
Soldebre engega una nova web per vendre l’oli d’oliva on-line 27/06/2018 La cooperativa Soldebre ha posat en marxa una nova web www.olisoldebre.com per a comercialitzar on-line el seu producte estrella: l’oli d'oliva. Segons ha explicat el president de la...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x