Carregant web FCAC

Mel Muria inaugura les reformes de la botiga, nova màquina de vending de mel, l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i un mural sobre apicultura

15/03/2018
Màquina vending mel
Màquina vending mel © Mel Muria
Renovació de la botiga Mel Muria
Renovació de la botiga Mel Muria © Mel Muria

La seu de l’empresa Mel Muria va acollir ahir al vespre l’acte d’inauguració de les reformes de la botiga, d’una nova màquina de vending de mel, de l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i del nou mural sobre apicultura ubicat a l’aula didàctica.

L’encarregat de presidir aquesta inauguració va ser el Sr. Antonio Gómez Pajuelo, un referent mundial al món de l’apicultura i que també és el comissari de l’exposició sobre els fumadors.

A l’acte d’inauguració també hi van assistir l’alcalde del Perelló, Ferran Cid, així com diversos regidors del consistori perellonenc, altres representants institucionals i treballadors de Mel Muria.

Rafel Muria, president de Mel Muria, va destacar que “totes les millores que posem en marxa avui –la reforma de la botiga i l’aula apícola, la màquina de vending de mel i l’exposició- són una mostra més del nostre afany d’innovació, superació i creixement de l’empresa”. Muria va fer referència i agraïr “el treball incansable de tot l’equip Muria que fa possible el dinamisme de l’empresa”.

Per la seva part, Antonio Gómez Pajuelo va explicar l’exposició, destacant “el recorregut històric i visual que aporta amb les mostres dels diferents fumadors utilitzats pels apicultors al llarg dels temps”. Segons Gomez Pajuelo, “l’exposició ajuda a entendre perquè aquesta eina és fonamental pel treball amb les abelles”.

Al final de l’acte d’inauguració, el xef d’artMuria, Rafel Muria Franch, va fer un show cooking sobre cuina i mel. L’acte també va comptar amb l’actuació musical de la cantant perellonenca Andrea Martí i el pianista Miquel Esquinas, i també va servir per donar a conèixer la imatge de ‘La Paquita’, una nova gamma de mels que aviat arribarà als mercats, i que és un homenatge de l’empresa Mel Muria a qui durant molts anys ha estat aportant el seu talent i dedicació per l’apicultura.

Reforma de la botiga i nova màquina de vending de mel

Les reformes realitzades a la botiga de Mel Muria han consistit bàsicament en la seva adequació i modernització, posant a l’abast dels clients tot el ventall de productes relacionats amb la mel que elabora Mel Muria.

En aquest sentit, una de les novetats de la botiga és la nova màquina de vending que permet que, per primera vegada a El Perelló, poble de la mel, es pugui comprar mel i derivats les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Nou mural per l’aula apícola

L’aula apícola és un espai de Muria Centre d’Interpretació Apícola on, al llarg de l’any, nombrosos alumnes d’arreu del país desenvolupen diferents tallers relacionats amb el món de la mel.

El nou mural, anomenat “La primavera i l’apicultura”, és obra Miguel Bustos (La Sénia, 1984) dissenyador gràfic de formació i il·lustrador. Ha publicat, entre altres, “El Senyor Romaní” (EDT, 2013), "Catalunya Triomfant" (Roca editorial, 2016), "Mogollón" (Mosquito Books, 2017). Treballa al taller de gravat i serigrafia de l'escola Eina (Barcelona).

Segons Bustos, “aquest mural mostra una escena del món de l’apicultura: apicultors treballant en un entorn natural, amb una imatge divertida i atractiva als ulls dels xiquets i xiquetes”.

Exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles”

La humanitat va aprendre molt aviat a treballar amb fum les abelles. Els caçadors de mel de la prehistòria usaven el fum per treure la mel dels eixams silvestres.

Quan va aparèixer l'apicultura, l'art de posar a les abelles en un rusc i manejar-les, el fumador va ser l'eina que van utilitzar els apicultors per ajudar-se a amansir les abelles.

Les abelles són animals de climes temperat, que han evolucionat juntament amb els seus hàbitats, els boscos, i han après a defensar-se dels seus perills, entre altres, els incendis forestals. Quan les abelles detecten olor a fum, el seu instint de supervivència porta a moltes de la colònia a succionar tota la mel que poden transportar, per salvar aquestes reserves amb què sobreviure quan s'apagui l'incendi. Aquestes abelles plenes de mel perden gran part de la seva agressivitat, ja que passen a ser part de les reserves de la colònia. En aquest context apareixen els fumadors, que han tingut diferents formats al llarg de la història de l’apicultura.

L’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles”, ubicada a Muria Centre d’Interpretació Apícola, recull diferents mostres de fumadors i la seva utilització durant la història de l’apicultura. Així es poden contemplar des de fumadors de fang, de ferro, de cinc... a altres que, amb les noves aportacions tècniques, incorporen un ventilador que funciona amb piles.

L’exposició també mostra, en format vídeo, l’ús dels fumadors que fan els apicultors actualment.

Altres notícies
18.11.2024

Castell d’Or rellança la imatge de la seva marca Cossetània

18/11/2024

Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves Cossetània, inspirada en l’essència ancestral del poblat iber que...

12.11.2024

“Portell” celebra la 27a Festa del Vi Novell

12/11/2024

La Cooperativa Vinícola de Sarral organitza, el cap de setmana del 15 al 17 de novembre, la 27a Festa del Vi Novell a les instal·lacions del celler...

04.11.2024

La Cooperativa Agrícola del Prat al Gastronomic Forum Barcelona

04/11/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat consolida la seva presència a les més importants cites gastronòmiques del circuit i torna, per tercer any...

29.10.2024

Fitness i vi, la nova proposta d'enoturisme a Empordàlia

29/10/2024

El celler Empordàlia amplia la seva oferta d’enoturisme amb tot tipus de propostes. El 10 de novembre arriba el moment de l’esport amb Fitness...

08.10.2024

Els vins de cooperativa premiats a totes les categories dels Premis Vinari

08/10/2024

Els cellers cooperatius han obtingut un total de 32 medalles (2 Vinari Gran Or, 11 Vinari d'Or i 19 Vinari de Plata) i el Premi Vinari al Millor...

16.08.2024

Mousse de paraguaià

16/08/2024

Nova recepta fàcil i senzilla. Conquista el teu paladar i els teus convidats amb aquesta mousse de paraguaià. Comencem? Ingredients per a 4...

01.08.2024

Pastís de nectarines

01/08/2024

Tens un dinar amb els amics o la família i no saps que portar? Et proposem aquest pastís de nectarina i segur que triomfaràs....

20.06.2024

Dos vins joves de cooperativa, Gran Or als Premis Vinari

20/06/2024

La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya