Comunicats de premsa

La Societat Agrícola de Valls completa la seva nova gamma de vins amb el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’

13/04/2018

Es podran tastar per primer cop aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que tindrà lloc a la Plaça del Pati de Valls

La Societat Agrícola de Valls ha completat la nova gamma de vins iniciada a principis d’any amb el vi negre, ‘4 calçots’ (DO Tarragona), amb dues noves proposes, el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’, també DO Tarragona, dos vins que es presentaran oficialment aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que se celebrarà dissabte 14 d’abril a la Plaça del Pati de Valls.

La nova gamma de vins de la Societat Agrícola de Valls la conformen el vi rosat ‘Kesse’ elaborat a partir de la varietat autòctona del Camp de Tarragona ull de llebre el vi blanc “La Pera. El Bandoler” elaborat amb les varietats autòctones macabeu i cartoixà. L’ull de llebre, per la seva frescor característica, s’ha considerat que és un vi idoni per aquest rosat, ideal per acompanyar els plats de la cuina mediterrània com ara amanides, coques o pastes. El vi blanc s’ha elaborat amb un cupatge de diverses varietats tradicionals com ara el macabeu i el cartoixà. S’ha buscat un vi més potent però al mateix fresc que pugui acompanyar fins i tot guisats o plats de la cuina catalana més elaborats, com ara les faves o els plats que s’elaboren amb elles.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, ha estat treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat de Valls i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins era obvi ja que feia referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. Ara, els dos nous vins reivindiquen dos motius molt vallencs. El primer recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com La Pera gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi rosat, porta per nom Kesse, el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la Cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins que s’han comercialitzat per part de l’Agrícola de Valls, com són les marques Pont de Goi i Xat de Benaiges. La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la Societat va deixar d’elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d’1’5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la Cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s’ha buscat un disseny més modern i atrevit. Per aquest motiu, la nova gamma de vins també s’intentarà que arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i fins i tot a l’àrea de Barcelona. La presentació de la gamma completa coincidint amb la nova proposta d la Favatada serà la posada en societat dels dos darrers vins, ja que el primer va sortir al mercat coincidint amb la Festa de la Calçotada el passat mes de gener.

Favatada Popular de presentació

La fava serà protagonista gastronòmica de l’abril vallenc. La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la primera jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. El punt àlgid d’aquest abril de faves serà el dissabte dia 14 amb la celebració de la primera edició de la Favatada Popular, una celebració en la que s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu popular de 2 euros.

La festa començarà a les 11h amb música, inflables i animació infantil i, també els gegantons infantils el Lladrefaves i la gegantona. Aquests dos gegantons infantils ens recordaran durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves. Durant la mateixa celebració es presentaran i se serviran els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat “Kesse” i el blanc “La Pera”.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cellers Domenys celebra l’Acte Institucional del Centenari amb mig miler de persones
Cellers Domenys celebra l’Acte Institucional del Centenari amb mig miler de persones 14/06/2018 Dissabte 9 de juny, Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La...
L'actor Toni Gomila representarà l’”Acorar” al celler de la Cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès
L'actor Toni Gomila representarà l’”Acorar” al celler de la Cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès 13/06/2018 Llorenç del Penedès repetirà per segon any com a un dels escenaris del Festival En Veu Alta (EVA) 2018. Aquest any el celler de l'Agrícola esdevindrà un espai cultural on es representarà...
La VINITFEST celebrarà la primera gala del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS
La VINITFEST celebrarà la primera gala del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS 12/06/2018 El Celler Cooperatiu de Nulles farà el lliurament de premis de la I edició del Concurs Audiovisual ADERNATS SE7GRAUS en una gala inaugural en el marc de VINITFEST, la Festa Major del Vi. L’acte,...
Llet Nostra aporta 6.000 litres de llet a la gran recollida «Cap nen sense bigoti»
Llet Nostra aporta 6.000 litres de llet a la gran recollida «Cap nen sense bigoti» 11/06/2018 Llet Nostra s’ha sumat a la gran recollida de llet impulsada per l'Obra Social ”la Caixa”. Amb una aportació de 6.000 litres de llet a la campanya solidària «Cap nen sense bigoti»,...
El Celler Cooperatiu de Gandesa esdevé un restaurant estrella Michelin
El Celler Cooperatiu de Gandesa esdevé un restaurant estrella Michelin 07/06/2018 El Celler Cooperatiu de Gandesa es converteix en un restaurant amb estrella Michelin amb motiu de la presentació dels vins "Puresa". L'activitat "Sopar amb estrella" tindrà...
Ramon Sarroca, reelegit president de la FCAC
Ramon Sarroca, reelegit president de la FCAC 07/06/2018 El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha reelegit com a president de l’entitat al lleidatà Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar Fruits. El nomenament es...
Vinícola del Priorat presenta 4 nous vins de vila a la Cartoixa d’Escaladei
Vinícola del Priorat presenta 4 nous vins de vila a la Cartoixa d’Escaladei 05/06/2018 Vinícola del Priorat presenta el proper dissabte 9 de juny quatre nous vins de vila en un acte al refetor de la Cartoixa d’Escaladei que s’emmarca dins dels actes del 10è aniversari de la...
Celler Masroig, a la VIII Fira del Vi Solidari
Celler Masroig, a la VIII Fira del Vi Solidari 01/06/2018 La vuitena edició d’El Masroig Vi Solidari se celebrarà aquest dissabte, 2 de juny. Els cellers participants oferiran 2.600 ampolles de vi, que es vendran a 10 euros la unitat durant la...
Gran festa del vi “Sense Límits”, de la cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, solidari amb l’Associació Jeroni de Moragas
Gran festa del vi “Sense Límits”, de la cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, solidari amb l’Associació Jeroni de Moragas 31/05/2018 La cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre impulsa la segona edició del Vi Solidari “Sense Límits”, a favor de l’Associació Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre, en el marc de la gran festa...
L’Adernats XC s’emporta la única Gran Medalla d’Or de Catalunya al Concurs Mundial de Brussel·les
L’Adernats XC s’emporta la única Gran Medalla d’Or de Catalunya al Concurs Mundial de Brussel·les 30/05/2018 Un any després de celebrar el seu centenari (1917-2017), el celler Adernats – Vinícola de Nulles manté i consolida l’aposta per la qualitat tan a nivell d’enoturisme com de vins i caves....
Joan Reig, de concert al Celler Masroig
Joan Reig, de concert al Celler Masroig 29/05/2018 Tal i com es va anunciar fa un temps, Celler Masroig patrocina i dóna una empenta important al projecte de Joan Reig, el primer disc i videoclip en solitari del bateria d'Els Pets. El vi...
La FCAC renova el consell rector
La FCAC renova el consell rector 25/05/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) afronta el nou mandat amb una renovació important del consell rector, que s’ha ratificat avui en la XXXV Assemblea General feta a...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x