Carregant web FCAC

Demà 9 de maig, al matí, a la Fuliola (Urgell)

Les cooperatives ramaderes presenten un projecte per millorar la gestió conjunta dels purins

FCAC i IRTA impulsen aquest projecte mediambiental que pretén valoritzar els purins i millorar la fertilització agrària

08/05/2018
Explotació porcina
Explotació porcina © Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Les principals cooperatives ramaderes catalanes participen en un projecte d’innovació que pretén aconseguir una fertilització més acurada, basada en una millora la gestió de les dejeccions ramaderes mitjançant l’aplicació de tecnologia específica en els equips d’aplicació de purins. La iniciativa es presenta demà, 9 de maig, a La Fuliola.

Ramon Armengol, responsable de ramaderia de la FCAC, explica que “part del projecte es basa en desenvolupar eines que permetin una eficient aplicació del purí com a esmena orgànica amb els beneficis mediambientals que això suposa”.

Per desenvolupar el projecte, tècnics de les cooperatives d’Ivars, Linyola i Bellcaire han col·laborat estretament amb l’IRTA Mas Badia comprovant la viabilitat d’aplicar tecnologia en el procés de fertilització mitjançant aplicadors de mànegues o tubs penjants, així com aparells que permeten estimar la riquesa dels purins i ajustar les dosis que el conreu necessita. Així s’aconsegueixen minimitzar les pèrdues per volatilització, evitar males olors i realitzar aplicacions uniformes.

Igualment, l’ús de tecnologia permet ajustar les aplicacions a les necessitats nitrogenades del conreu, tancant així el cicle del nitrogen i millorant la gestió de les dejeccions ramaderes a tots els nivells: en granja, transport i aplicació a camp.

Aquesta jornada s’emmarca en les activitats previstes en el Grup Operatiu “Desenvolupament d’eines per a l’optimització de la gestió conjunta de les dejeccions ramaderes i per a la millora de la fertilització agrària, de la qualitat del cultiu i de la producció del medi”. Les cooperatives ramaderes estan treballant conjuntament amb l’IRTA-GIRO, la Fundació Mas Badia i la Federació de Cooperatives en el disseny d’aquest  pla pilot.

Pròximament, està previst presentar el projecte a Sallent (Bages), en una jornada liderada per la cooperativa Agrocat.

 

Més informació

Consulta el programa

 

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya