Comunicats de premsa

Cellers Domenys celebra l’Acte Institucional del Centenari amb mig miler de persones

14/06/2018

El periodista Xavier Graset va ser l’encarregat de conduir tota una vetllada plena de sorpreses i amb la que es va comptar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, amb la participació de la Sra. Sara Pérez i el Sr. Ramon Bastida

Dissabte 9 de juny, Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), va realitzar el gran “Acte Institucional del Centenari” al Centre de Convencions de PortAventura, a Vila-seca.

Mig miler de persones, entre socis i sòcies, treballadors, clients, personalitats destacades i amics de la Cooperativa, van voler estar presents en aquesta gran celebració que va estar conduïda, en tot moment, pel periodista Xavier Graset.

L’esdeveniment va començar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, que va comptar amb la participació de la Sra. Sara Pérez, reconeguda vitivinicultora del Priorat i enòloga; i el Sr. Ramon Bastida, professor de la UPF Barcelona School of Management, doctor en Administració d'Empreses i coautor del llibre "Manual de comptabilitat de cooperatives". En definitiva, un autèntic diàleg entre professionals referents que van reflexionar sobre els dos valors amb els quals s’ha construït Cellers Domenys: l’amor pel que ens dóna la terra i el compromís per un projecte comú. També el Sr. Cristóbal Colón, fundador i president de La Fageda va voler estar present, de manera virtual, en la celebració de tal efemèride.

A continuació, el Sr. Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, va dirigir unes paraules a tots els assistents. En primer lloc, va explicar, de manera resumida, la història de Cellers Domenys per apel·lar a la feina ben feta de les persones que en formen part. En aquest sentit, i com a exponent de la constant aposta per la qualitat de Cellers Domenys, va donar la notícia que, just el dia abans, l’empresa AENOR i IQNet els hi havien concedit el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat per l’activitat de “Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava”, més conegut com a ISO 9001:2015.

El Sr. Urgell també va agrair la participació de tots els assistents: “aquesta commemoració ens permet a tots els de Cellers Domenys —els de Sant Jaume, els de Pira, els de Rodonyà, els de La Bisbal, els de Banyeres, els de Rocafort i els de Blancafort— gaudir junts d’una vetllada on posarem en valor el sentit del que ens uneix: un gran projecte comú i cooperatiu que ens beneficia a tots per continuar fent el que ens agrada. Aquest és l’autèntic motiu de la celebració i per això, lògicament, sense la vostra companyia no tindria cap sentit. Moltes gràcies doncs a tots i a totes”, concloïa el president de Cellers Domenys.

El Sr. Urgell va donar pas al Sr. Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya. El Sr. Mòdol va parlar de la importància de l'aposta per la qualitat del cooperativisme agroalimentari català i com Cellers Domenys n’ha estat un exemple. També de com les cooperatives agroalimentàries catalanes han anat introduint les noves tecnologies a la seva producció fins al punt que la indústria cooperativa a Catalunya és una part substancial del seu teixit productiu.

Finalment, el torn dels parlaments el va cloure l’Il·lustríssim Sr. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, qui va destacar que Cellers Domenys, al llarg de la seva història, sempre ha sabut adaptar-se als seus diferents entorns, amb la integració de les 7 cooperatives com un clar exemple. El president de la Diputació també va ressaltar el gran actiu que són les cooperatives i els seus socis per als municipis ja que són gent dels pobles que fan coses per al poble: econòmicament, socialment, culturalment... Per últim, va donar la primícia que la Diputació de Tarragona tancarà un acord per poder acabar la rehabilitació de l’excel·lent Celler Modernista de Rocafort de Queralt.

Reconeixements als socis en actiu més antic i més joves de Cellers Domenys Posteriorment als parlaments i per donar per tancada la part més institucional d’aquesta vetllada, Cellers Domenys va voler retre homenatge al present i al futur de la Cooperativa. És per això que van atorgar un reconeixement en forma de placa commemorativa al soci en actiu més gran de Sant Jaume dels Domenys i als socis en actius més joves de cada poble que conforma Cellers Domenys:

  • Soci més gran en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Josep Grimau Cañas
  • Soci més jove en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Mouatamid Ahlalouch
  • Soci més jove en actiu de Banyeres del Penedès: Joan Josep Benach Esteve
  • Soci més jove en actiu de La Bisbal del Penedès: Josep Rustullet Mañé
  • Soci més jove en actiu de Rocafort de Queralt: Roger Miró Roselló
  • Soci més jove en actiu de Blancafort: Francesc Farré Rofes
  • Soci més jove en actiu de Rodonyà: Ferran Coll Martínez
  • Soci més jove en actiu de Pira: Eduard Escolà Ferran

Acte social: aperitiu amenitzat, sopar de gala, premis i… la Lloll Bertran. L’esdeveniment va comptar també amb una part més social. És per això, que un cop finalitzat l’acte institucional va tenir lloc un aperitiu a la fresca amenitzat amb música jazz en directe i tot seguit el sopar de gala que va comptar amb un brindis per part del Sr. Urgell i el Sr. Graset amb el Cava Brut Nature Edició especial Centenari que Cellers Domenys ha produït per a l’ocasió i que se’n va regalar una ampolla a cada assistent.

A continuació, i com a fi de festa, es van realitzar diferents sortejos amb atractius premis per al públic i va tenir lloc l’actuació de la reconeguda humorista catalana, Lloll Bertran.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe presenta el most de raïm ecològic
Cevipe presenta el most de raïm ecològic "Sol de Nit" 12/12/2018 La cooperativa de segon grau CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) ha presentat un nou producte de la família "Sol de Nit". Es tracta de most ecològic monovarietal de parellada (blanc) i...
El disseny com a motor de canvi social
El disseny com a motor de canvi social 05/12/2018 El Campus Olot de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i La Fageda Fundació han encetat una col·laboració en forma de projecte de cocreació. El nou...
5a Fira Oleotèxtil
5a Fira Oleotèxtil 03/12/2018 La cooperativa Agrària Espluguenca celebra l'arribada de l'oli nou amb la 5a edició de la Fira Oleotèxtil. Serà el pròxim dissabte 8 de desembre a l'Espluga Calba, on la...
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018 29/11/2018 Rafel Muria, xef de la marca de mel de luxe artMuria, ha estat present al Fòrum Gastronòmic de Girona 2018 com a ambaixador de la marca familiar i de la nova marca de mel artesanal Mel La Paquita,...
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals 28/11/2018 De la redolta al calçot És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni...
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país 27/11/2018 El proper divendres 14 de desembre al matí se celebrarà la segona edició de l’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018, l’acte tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya (Pl. de Salvador Seguí,...
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona 27/11/2018 Està previst que el proper 2019 finalitzin les obres d’ampliació que Castell d’Or té a Vila-rodona, un edifici amb 6500m2 que comptarà amb dues plantes subterrànies amb una capacitat per a 4...
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars 27/11/2018 La setmana passada es va signar el compromís per la certificació GLOBALG.A.P. entre un grup de socis i Cooperativa d’Ivars, i que suposarà la implantació definitiva d’aquest segell a un...
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018 26/11/2018 Mel Muria ha estat guardonada amb el Premi a la Internacionalització a la cinquena edició dels Premis Cambra, convocats per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa...
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa 22/11/2018 El 19 de febrer del 2019 farà cent anys que es va aprovar la construcció del Sindicato de Cooperación Agrícola de Gandesa, un projecte de l’arquitecte Cèsar Martinell que va ser possible...
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal 21/11/2018 Cellers Domenys -una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes- va rebre la visita de l’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura, consellera del...
Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb un producte d’excel·lent qualitat però amb un descens general de la collita
Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb un producte d’excel·lent qualitat però amb un descens general de la collita 21/11/2018 Els actes començaran a les 10 h amb la possibilitat de visitar el trull per veure com surt l’oli nou, el concert de la vallenca Susannes Cantautora Rural (11 h) i altres activitats...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x