Comunicats de premsa

Cellers Domenys celebra l’Acte Institucional del Centenari amb mig miler de persones

14/06/2018

El periodista Xavier Graset va ser l’encarregat de conduir tota una vetllada plena de sorpreses i amb la que es va comptar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, amb la participació de la Sra. Sara Pérez i el Sr. Ramon Bastida

Dissabte 9 de juny, Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), va realitzar el gran “Acte Institucional del Centenari” al Centre de Convencions de PortAventura, a Vila-seca.

Mig miler de persones, entre socis i sòcies, treballadors, clients, personalitats destacades i amics de la Cooperativa, van voler estar presents en aquesta gran celebració que va estar conduïda, en tot moment, pel periodista Xavier Graset.

L’esdeveniment va començar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, que va comptar amb la participació de la Sra. Sara Pérez, reconeguda vitivinicultora del Priorat i enòloga; i el Sr. Ramon Bastida, professor de la UPF Barcelona School of Management, doctor en Administració d'Empreses i coautor del llibre "Manual de comptabilitat de cooperatives". En definitiva, un autèntic diàleg entre professionals referents que van reflexionar sobre els dos valors amb els quals s’ha construït Cellers Domenys: l’amor pel que ens dóna la terra i el compromís per un projecte comú. També el Sr. Cristóbal Colón, fundador i president de La Fageda va voler estar present, de manera virtual, en la celebració de tal efemèride.

A continuació, el Sr. Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, va dirigir unes paraules a tots els assistents. En primer lloc, va explicar, de manera resumida, la història de Cellers Domenys per apel·lar a la feina ben feta de les persones que en formen part. En aquest sentit, i com a exponent de la constant aposta per la qualitat de Cellers Domenys, va donar la notícia que, just el dia abans, l’empresa AENOR i IQNet els hi havien concedit el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat per l’activitat de “Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava”, més conegut com a ISO 9001:2015.

El Sr. Urgell també va agrair la participació de tots els assistents: “aquesta commemoració ens permet a tots els de Cellers Domenys —els de Sant Jaume, els de Pira, els de Rodonyà, els de La Bisbal, els de Banyeres, els de Rocafort i els de Blancafort— gaudir junts d’una vetllada on posarem en valor el sentit del que ens uneix: un gran projecte comú i cooperatiu que ens beneficia a tots per continuar fent el que ens agrada. Aquest és l’autèntic motiu de la celebració i per això, lògicament, sense la vostra companyia no tindria cap sentit. Moltes gràcies doncs a tots i a totes”, concloïa el president de Cellers Domenys.

El Sr. Urgell va donar pas al Sr. Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya. El Sr. Mòdol va parlar de la importància de l'aposta per la qualitat del cooperativisme agroalimentari català i com Cellers Domenys n’ha estat un exemple. També de com les cooperatives agroalimentàries catalanes han anat introduint les noves tecnologies a la seva producció fins al punt que la indústria cooperativa a Catalunya és una part substancial del seu teixit productiu.

Finalment, el torn dels parlaments el va cloure l’Il·lustríssim Sr. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, qui va destacar que Cellers Domenys, al llarg de la seva història, sempre ha sabut adaptar-se als seus diferents entorns, amb la integració de les 7 cooperatives com un clar exemple. El president de la Diputació també va ressaltar el gran actiu que són les cooperatives i els seus socis per als municipis ja que són gent dels pobles que fan coses per al poble: econòmicament, socialment, culturalment... Per últim, va donar la primícia que la Diputació de Tarragona tancarà un acord per poder acabar la rehabilitació de l’excel·lent Celler Modernista de Rocafort de Queralt.

Reconeixements als socis en actiu més antic i més joves de Cellers Domenys Posteriorment als parlaments i per donar per tancada la part més institucional d’aquesta vetllada, Cellers Domenys va voler retre homenatge al present i al futur de la Cooperativa. És per això que van atorgar un reconeixement en forma de placa commemorativa al soci en actiu més gran de Sant Jaume dels Domenys i als socis en actius més joves de cada poble que conforma Cellers Domenys:

  • Soci més gran en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Josep Grimau Cañas
  • Soci més jove en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Mouatamid Ahlalouch
  • Soci més jove en actiu de Banyeres del Penedès: Joan Josep Benach Esteve
  • Soci més jove en actiu de La Bisbal del Penedès: Josep Rustullet Mañé
  • Soci més jove en actiu de Rocafort de Queralt: Roger Miró Roselló
  • Soci més jove en actiu de Blancafort: Francesc Farré Rofes
  • Soci més jove en actiu de Rodonyà: Ferran Coll Martínez
  • Soci més jove en actiu de Pira: Eduard Escolà Ferran

Acte social: aperitiu amenitzat, sopar de gala, premis i… la Lloll Bertran. L’esdeveniment va comptar també amb una part més social. És per això, que un cop finalitzat l’acte institucional va tenir lloc un aperitiu a la fresca amenitzat amb música jazz en directe i tot seguit el sopar de gala que va comptar amb un brindis per part del Sr. Urgell i el Sr. Graset amb el Cava Brut Nature Edició especial Centenari que Cellers Domenys ha produït per a l’ocasió i que se’n va regalar una ampolla a cada assistent.

A continuació, i com a fi de festa, es van realitzar diferents sortejos amb atractius premis per al públic i va tenir lloc l’actuació de la reconeguda humorista catalana, Lloll Bertran.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC planteja els reptes de les cooperatives agràries al conseller de Treball, Chakir El Homrani
La FCAC planteja els reptes de les cooperatives agràries al conseller de Treball, Chakir El Homrani 12/02/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix avui, 12 de febrer, amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, amb l’objectiu de definir els...
Dues noves distincions internacionals per a la col·lecció de mel ecològica Muria BIO
Dues noves distincions internacionals per a la col·lecció de mel ecològica Muria BIO 06/02/2019 Les mels de la gamma ecològica de Muria BIO han destacat a l’edició de 2018 del premi italià BIOLMIEL, el concurs de les millors mels ecològiques del món. Les varietats de Taronger i Alta...
La FCAC denuncia que les importacions ensorren els preus dels cítrics
La FCAC denuncia que les importacions ensorren els preus dels cítrics 04/02/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) denuncia que les importacions de cítrics procedents de països tercers com Sudàfrica, Egipte, Marroc i Turquia estan condicionant...
Les benzineres de les cooperatives adopten nous sistemes més eficients per garantir la seguretat
Les benzineres de les cooperatives adopten nous sistemes més eficients per garantir la seguretat 01/02/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha subscrit, avui al matí, un acord amb l’empresa Servistar2000 per oferir nous serveis a les estacions de carburants de les...
Unió s’especialitza per adaptar-se a les demandes del sector
Unió s’especialitza per adaptar-se a les demandes del sector 25/01/2019 El Grup Unió ha celebrat la seva primera Assemblea General de socis des de la reestructuració empresarial que va dur a terme l’any passat. L’acte, celebrat a Reus, ha comptat amb...
Les cooperatives, crítiques amb una decisió que perjudica les instal·lacions de carburants del sector cooperatiu
Les cooperatives, crítiques amb una decisió que perjudica les instal·lacions de carburants del sector cooperatiu 25/01/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) mostra la seva disconformitat amb la sentència del Tribunal Suprem que ha desestimat la totalitat del recurs presentat, a través de...
El Celler de Capçanes aposta per la formació al Priorat
El Celler de Capçanes aposta per la formació al Priorat 24/01/2019 El Celler de Capçanes continuant amb la responsabilitat social amb el territori aposta per la formació, per aquesta raó el president del Celler de Capçanes, Luis Miguel Molina Montoro, i la...
Una oportunitat perduda...
Una oportunitat perduda... 21/01/2019 El documental “D’on ve el que mengem”, emès en el programa 30Minuts de diumenge 13 de gener, va posar damunt la taula un tema que considerem molt rellevant per al conjunt de la ciutadania....
La FCAC considera que l’aranzel a l’arròs és imprescindible per restablir l’equilibri
La FCAC considera que l’aranzel a l’arròs és imprescindible per restablir l’equilibri 17/01/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) entén que era necessària l’aprovació de la clàusula de salvaguarda per a la importació d’arròs que ha aprovat la Unió Europea,...
Cellers Unió amplia el seu Celler dels Guiamets
Cellers Unió amplia el seu Celler dels Guiamets 15/01/2019 Cellers Unió ampliarà el celler dels Guiamets per a augmentar la capacitat de producció i dotar-lo d’una nova sala de criança i nova línia d’embotellat. Es tracta d’una clara aposta de...
La FCAC s’oposa a l’aplicació d’un cànon per consum d’aigua als ramaders
La FCAC s’oposa a l’aplicació d’un cànon per consum d’aigua als ramaders 15/01/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a la proposta del Govern de la Generalitat d’aplicar un impost addicional per l’ús de l’aigua a les granges de porcí i...
Entrega de premis a 14 cooperatives per la seva aportació a la societat
Entrega de premis a 14 cooperatives per la seva aportació a la societat 13/12/2018 Barcelona, dijous, 13 de desembre. – La Confederació de Cooperatives de Catalunya celebrarà l’acte d’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 que, per segon any, destaquen l’aportació a la...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x