Comunicats de premsa

Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb un producte d’excel·lent qualitat però amb un descens general de la collita

21/11/2018

Els actes començaran a les 10 h amb la possibilitat de visitar el trull per veure com surt l’oli nou, el concert de la vallenca Susannes Cantautora Rural (11 h) i altres activitats lúdiques

La Societat Agrícola de Valls organitza aquest diumenge 25 de novembre a partir de les 10 h una nova edició de la Festa de l’Oli Nou de Valls que permetrà tastar el tradicional esmorzar d’olivaire ben regat amb oli nou procedent de les olives dels prop de 400 socis de l’entitat.

L’oli de la Societat Agrícola de Valls, emprat dins la DOP Siurana, es podrà trobar en les tradicionals garrafes de 5 i 2 litres i amb altres formats com l’ampolla de vidre de tres quarts, de mig i d’un quart de litre. Enguany la collita s’ha vist afectada per un descens evident a tot el territori de la DOP Siurana de prop d’un 50% respecte l’any passat.

Com sempre, aquesta jornada festiva i esperada pels socis i per molts visitants a la capital de l’Alt Camp, començarà amb una jornada de portes obertes al trull, per visitar les instal·lacions, el seu funcionament i també el raig d’oli procedent de les olives que els associats acaben de portar al molí. A la mateixa esplanada de l’aparcament de la cooperativa tindrà lloc el tradicional esmorzar d’olivaire que es traslladaria a l’interior de la cooperativa en cas de pluja.

El preu del tiquet de l’esmorzar d’olivaire serà de 3€ i tots aquells que comprin una garrafa de 5 litres obtindran un descompte de 2€ presentant el tiquet de l’esmorzar. La previsió que s’ha fet des de l’organització és que al llarg del matí se serveixin més 400 esmorzars.

Actuació de la cantautora rural Susannes

Paral·lelament, a les 11 h tindrà lloc l’actuació de la cantant vallenca Susannes, cantautora rural, que presentarà el seu nou disc “Cultivant la Terra”. Aquesta serà la primera actuació de la vallenca després de la victòria la setmana passada al concurs PortAutors que va celebrar-se al Teatret del Serrallo de Tarragona.

També hi haurà inflables durant el matí pels més petits.

Les previsions d’enguany

Els prop de 400 socis productors d’oliva de l’Agrícola de Valls en les més de 415 hectàrees conreades es troben ara mateix immersos en la campanya de recollida de la collita, que ja va començar fa unes setmanes, el dia 30 d’octubre, i que s’espera que finalitzi a principis de desembre si tot evoluciona favorablement, tot i que les pluges de les darreres setmanes poden fer allargar la collita alguns setmanes. Enguany la previsió de la Societat Agrícola de Valls és baixa respecte l’any passat, que va ser una campanya excel·lent. De fet es parla d’una reducció que pot situar-se en el 50% . Amb tot, l’oli de la collita d’enguany surt amb una qualitat excel·lent, amb un gust suau e intens en els gustos característics de les olives arbequines.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Entrega de premis a 14 cooperatives per la seva aportació a la societat
Entrega de premis a 14 cooperatives per la seva aportació a la societat 13/12/2018 Barcelona, dijous, 13 de desembre. – La Confederació de Cooperatives de Catalunya celebrarà l’acte d’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 que, per segon any, destaquen l’aportació a la...
Cevipe presenta el most de raïm ecològic
Cevipe presenta el most de raïm ecològic "Sol de Nit" 12/12/2018 La cooperativa de segon grau CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) ha presentat un nou producte de la família "Sol de Nit". Es tracta de most ecològic monovarietal de parellada (blanc) i...
El disseny com a motor de canvi social
El disseny com a motor de canvi social 05/12/2018 El Campus Olot de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i La Fageda Fundació han encetat una col·laboració en forma de projecte de cocreació. El nou...
5a Fira Oleotèxtil
5a Fira Oleotèxtil 03/12/2018 La cooperativa Agrària Espluguenca celebra l'arribada de l'oli nou amb la 5a edició de la Fira Oleotèxtil. Serà el pròxim dissabte 8 de desembre a l'Espluga Calba, on la...
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018 29/11/2018 Rafel Muria, xef de la marca de mel de luxe artMuria, ha estat present al Fòrum Gastronòmic de Girona 2018 com a ambaixador de la marca familiar i de la nova marca de mel artesanal Mel La Paquita,...
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals 28/11/2018 De la redolta al calçot És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni...
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país 27/11/2018 El proper divendres 14 de desembre al matí se celebrarà la segona edició de l’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018, l’acte tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya (Pl. de Salvador Seguí,...
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona 27/11/2018 Està previst que el proper 2019 finalitzin les obres d’ampliació que Castell d’Or té a Vila-rodona, un edifici amb 6500m2 que comptarà amb dues plantes subterrànies amb una capacitat per a 4...
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars 27/11/2018 La setmana passada es va signar el compromís per la certificació GLOBALG.A.P. entre un grup de socis i Cooperativa d’Ivars, i que suposarà la implantació definitiva d’aquest segell a un...
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018 26/11/2018 Mel Muria ha estat guardonada amb el Premi a la Internacionalització a la cinquena edició dels Premis Cambra, convocats per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa...
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa 22/11/2018 El 19 de febrer del 2019 farà cent anys que es va aprovar la construcció del Sindicato de Cooperación Agrícola de Gandesa, un projecte de l’arquitecte Cèsar Martinell que va ser possible...
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal 21/11/2018 Cellers Domenys -una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes- va rebre la visita de l’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura, consellera del...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x