Carregant web FCAC

Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb un producte d’excel·lent qualitat però amb un descens general de la collita

21/11/2018

Els actes començaran a les 10 h amb la possibilitat de visitar el trull per veure com surt l’oli nou, el concert de la vallenca Susannes Cantautora Rural (11 h) i altres activitats lúdiques

La Societat Agrícola de Valls organitza aquest diumenge 25 de novembre a partir de les 10 h una nova edició de la Festa de l’Oli Nou de Valls que permetrà tastar el tradicional esmorzar d’olivaire ben regat amb oli nou procedent de les olives dels prop de 400 socis de l’entitat.

L’oli de la Societat Agrícola de Valls, emprat dins la DOP Siurana, es podrà trobar en les tradicionals garrafes de 5 i 2 litres i amb altres formats com l’ampolla de vidre de tres quarts, de mig i d’un quart de litre. Enguany la collita s’ha vist afectada per un descens evident a tot el territori de la DOP Siurana de prop d’un 50% respecte l’any passat.

Com sempre, aquesta jornada festiva i esperada pels socis i per molts visitants a la capital de l’Alt Camp, començarà amb una jornada de portes obertes al trull, per visitar les instal·lacions, el seu funcionament i també el raig d’oli procedent de les olives que els associats acaben de portar al molí. A la mateixa esplanada de l’aparcament de la cooperativa tindrà lloc el tradicional esmorzar d’olivaire que es traslladaria a l’interior de la cooperativa en cas de pluja.

El preu del tiquet de l’esmorzar d’olivaire serà de 3€ i tots aquells que comprin una garrafa de 5 litres obtindran un descompte de 2€ presentant el tiquet de l’esmorzar. La previsió que s’ha fet des de l’organització és que al llarg del matí se serveixin més 400 esmorzars.

Actuació de la cantautora rural Susannes

Paral·lelament, a les 11 h tindrà lloc l’actuació de la cantant vallenca Susannes, cantautora rural, que presentarà el seu nou disc “Cultivant la Terra”. Aquesta serà la primera actuació de la vallenca després de la victòria la setmana passada al concurs PortAutors que va celebrar-se al Teatret del Serrallo de Tarragona.

També hi haurà inflables durant el matí pels més petits.

Les previsions d’enguany

Els prop de 400 socis productors d’oliva de l’Agrícola de Valls en les més de 415 hectàrees conreades es troben ara mateix immersos en la campanya de recollida de la collita, que ja va començar fa unes setmanes, el dia 30 d’octubre, i que s’espera que finalitzi a principis de desembre si tot evoluciona favorablement, tot i que les pluges de les darreres setmanes poden fer allargar la collita alguns setmanes. Enguany la previsió de la Societat Agrícola de Valls és baixa respecte l’any passat, que va ser una campanya excel·lent. De fet es parla d’una reducció que pot situar-se en el 50% . Amb tot, l’oli de la collita d’enguany surt amb una qualitat excel·lent, amb un gust suau e intens en els gustos característics de les olives arbequines.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya