Comunicats de premsa

Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb un producte d’excel·lent qualitat però amb un descens general de la collita

21/11/2018

Els actes començaran a les 10 h amb la possibilitat de visitar el trull per veure com surt l’oli nou, el concert de la vallenca Susannes Cantautora Rural (11 h) i altres activitats lúdiques

La Societat Agrícola de Valls organitza aquest diumenge 25 de novembre a partir de les 10 h una nova edició de la Festa de l’Oli Nou de Valls que permetrà tastar el tradicional esmorzar d’olivaire ben regat amb oli nou procedent de les olives dels prop de 400 socis de l’entitat.

L’oli de la Societat Agrícola de Valls, emprat dins la DOP Siurana, es podrà trobar en les tradicionals garrafes de 5 i 2 litres i amb altres formats com l’ampolla de vidre de tres quarts, de mig i d’un quart de litre. Enguany la collita s’ha vist afectada per un descens evident a tot el territori de la DOP Siurana de prop d’un 50% respecte l’any passat.

Com sempre, aquesta jornada festiva i esperada pels socis i per molts visitants a la capital de l’Alt Camp, començarà amb una jornada de portes obertes al trull, per visitar les instal·lacions, el seu funcionament i també el raig d’oli procedent de les olives que els associats acaben de portar al molí. A la mateixa esplanada de l’aparcament de la cooperativa tindrà lloc el tradicional esmorzar d’olivaire que es traslladaria a l’interior de la cooperativa en cas de pluja.

El preu del tiquet de l’esmorzar d’olivaire serà de 3€ i tots aquells que comprin una garrafa de 5 litres obtindran un descompte de 2€ presentant el tiquet de l’esmorzar. La previsió que s’ha fet des de l’organització és que al llarg del matí se serveixin més 400 esmorzars.

Actuació de la cantautora rural Susannes

Paral·lelament, a les 11 h tindrà lloc l’actuació de la cantant vallenca Susannes, cantautora rural, que presentarà el seu nou disc “Cultivant la Terra”. Aquesta serà la primera actuació de la vallenca després de la victòria la setmana passada al concurs PortAutors que va celebrar-se al Teatret del Serrallo de Tarragona.

També hi haurà inflables durant el matí pels més petits.

Les previsions d’enguany

Els prop de 400 socis productors d’oliva de l’Agrícola de Valls en les més de 415 hectàrees conreades es troben ara mateix immersos en la campanya de recollida de la collita, que ja va començar fa unes setmanes, el dia 30 d’octubre, i que s’espera que finalitzi a principis de desembre si tot evoluciona favorablement, tot i que les pluges de les darreres setmanes poden fer allargar la collita alguns setmanes. Enguany la previsió de la Societat Agrícola de Valls és baixa respecte l’any passat, que va ser una campanya excel·lent. De fet es parla d’una reducció que pot situar-se en el 50% . Amb tot, l’oli de la collita d’enguany surt amb una qualitat excel·lent, amb un gust suau e intens en els gustos característics de les olives arbequines.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica presenten candidatura a les eleccions del CCPAE del 4 de juny
Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica presenten candidatura a les eleccions del CCPAE del 4 de juny 23/05/2019 Unió de Pagesos, juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica...
El Masroig, IX Fira del Vi Solidari 2019
El Masroig, IX Fira del Vi Solidari 2019 23/05/2019   - Cinc cellers del Masroig aporten el seu vi a l’Obra Social Sant Joan de Déu per aconseguir fons per a la recerca en càncer infantil. - La cantant i actriu Núria Feliu, el cantautor Pau...
La FCAC es reuneix amb candidats dels diferents partits polítics per defensar  les propostes del sector agroalimentari
La FCAC es reuneix amb candidats dels diferents partits polítics per defensar les propostes del sector agroalimentari 22/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut trobades, aquestes últimes setmanes, amb candidats de les diferents forces polítiques que es presenten a les eleccions al...
AGROCAT amplia la seva planta de fabricació de pinsos a Sant Fruitós de Bages
AGROCAT amplia la seva planta de fabricació de pinsos a Sant Fruitós de Bages 22/05/2019 L'Agropecuària Catalana SCCL, AGROCAT, ha inaugurat aquest dissabte 18 de maig l'ampliació de la planta de fabricació de pinsos, situada a Sant Fruitós de Bages. Amb una inversió de 10...
Les cooperatives agràries catalanes gaudeixen de bona salut
Les cooperatives agràries catalanes gaudeixen de bona salut 17/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat el nou quadre de comandament Dashboard.coop sobre l’evolució del sector en els últims 6 anys en el marc de la XXXVI...
Coselva presenta el nou licor d’avellana
Coselva presenta el nou licor d’avellana 16/05/2019 La cooperativa Coselva ha tret al mercat el licor d’avellana de la mà de l’empresa Bodegas y Destilerías Lehmann. Es tracta de la nova aposta de la cooperativa de la Selva del Camp per...
Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Ivars signen un acord de cooperació vertical pel desenvolupament del cultiu de pistatxos entre els seus associats
Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Ivars signen un acord de cooperació vertical pel desenvolupament del cultiu de pistatxos entre els seus associats 15/05/2019 La Cooperativa d’Ivars i Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) han signat un conveni de cooperació vertical per a la impulsió del conreu de pistatxos en finques de socis de la...
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya 15/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXVI Assemblea General el pròxim divendres, 17 de maig, a Santa Bàrbara (Montsià). El president de la Generalitat, Quim...
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades 15/05/2019 L’obrador funciona al mateix temps com un espai de treball i terapèutic on 30 persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental hi troben feina o ocupació La Fageda llança aquesta...
Candidatures a les eleccions del CCPAE del 4 de juny
Candidatures a les eleccions del CCPAE del 4 de juny 10/05/2019 Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica presentaran candidatures...
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019 06/05/2019 Si tenim en compte que El Perelló (Tarragona) està considerat como el ‘poble de la mel’, i tot un referent del sector de l’apicultura a nivell nacional, l’èxit dels seus productes no...
Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez
Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez 06/05/2019 Dins la seva estratègia de recuperar la tradició vinícola de casa nostra, Cellers Unió presenta el seu nou Vimblanc elaborat amb Pedro Ximénez. Es tracta d’una petita producció elaborada al...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x