Comunicats de premsa

La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal

21/11/2018

L’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura es va interessar per descobrir “de primera mà la força del cooperativisme i l’expertesa vitivinícola d’una Cooperativa centenària que avui abraça 7 àrees productives i 5 DOP’s”

Cellers Domenys -una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes- va rebre la visita de l’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura, consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La Consellera, en nom de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, es va interessar pel desenvolupament del projecte cooperatiu de Cellers Domenys, com un exponent de projecte intercomarcal comú referent al sud de Catalunya, així com per les seves estratègies de futur. El motiu d’aquesta trobada era “veure de primera mà la força del cooperativisme i l’expertesa vitivinícola d’una Cooperativa centenària que avui abraça 7 àrees productives i 5 DOP’s”, afirmava Jordà.

Juntament amb la Consellera, també van participar en la jornada el Sr. Carmel Mòdol i Bresolí, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; el Sr. Joan Godia i Tresànchez, Subdirector General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; el Sr. Salvador Puig i Rodríguez, Director de l’Institut Català de la Vinya (INCAVI); el Sr. Àngel Xifré i Arroyo, Director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona; la Sra. Alba Balcells i Barril, Cap de Relacions Institucionals; i la Junta Rectora de Cellers Domenys encapçalada pel Sr. Lluís Urgell i Montserrat i el Sr. Lluís Roig i Rovira, president i gerent de Cellers Domenys, respectivament.

La trobada va començar a mig matí a Sant Jaume dels Domenys amb la rebuda a la Consellera i als diversos directors. A continuació, se’ls va fer passar a la Sala d’actes de Cellers Domenys per donar-los a conèixer la Cooperativa: orígens, identitat, productes, projectes de futur…

Tot seguit, la Sra. Jordà va signar el Llibre d’honor de la Cooperativa per continuar amb una visita guiada per les diferents instal·lacions de Cellers Domenys a Sant Jaume dels Domenys: les oficines, la secció de crèdit, el Celler vitivinícola, el Laboratori enològic i, finalment, l’agrobotiga. La jornada va cloure amb un dinar de germanor entre tots els assistents a la trobada.

Sobre Cellers Domenys

Cooperació, participació, innovació, responsabilitat social… Des de 1917, aquests i molts d’altres són el conjunt de valors que mouen a Cellers Domenys a treballar per construir una entitat compromesa amb les persones i el territori.

Avui, Cellers Domenys és una de les cooperatives més grans i sòlides del territori, fruit de la unió de 7 cooperatives catalanes dels municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. Un model de fusió i un saber fer que han convertit a Cellers Domenys en una de les cooperatives vitivinícoles referents del sud de Catalunya.

En total, suma més de 500 socis, gestiona unes 2.500 hectàrees i té el reconeixement de 4 denominacions d’origen vitivinícoles: Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya; a més de l’oleícola DO Siurana, a través de la cooperativa de segon grau Ceolpe. La seva àmplia producció inclou diverses marques de vins, caves i olis.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Entrega de premis a 14 cooperatives per la seva aportació a la societat
Entrega de premis a 14 cooperatives per la seva aportació a la societat 13/12/2018 Barcelona, dijous, 13 de desembre. – La Confederació de Cooperatives de Catalunya celebrarà l’acte d’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 que, per segon any, destaquen l’aportació a la...
Cevipe presenta el most de raïm ecològic
Cevipe presenta el most de raïm ecològic "Sol de Nit" 12/12/2018 La cooperativa de segon grau CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) ha presentat un nou producte de la família "Sol de Nit". Es tracta de most ecològic monovarietal de parellada (blanc) i...
El disseny com a motor de canvi social
El disseny com a motor de canvi social 05/12/2018 El Campus Olot de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i La Fageda Fundació han encetat una col·laboració en forma de projecte de cocreació. El nou...
5a Fira Oleotèxtil
5a Fira Oleotèxtil 03/12/2018 La cooperativa Agrària Espluguenca celebra l'arribada de l'oli nou amb la 5a edició de la Fira Oleotèxtil. Serà el pròxim dissabte 8 de desembre a l'Espluga Calba, on la...
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018 29/11/2018 Rafel Muria, xef de la marca de mel de luxe artMuria, ha estat present al Fòrum Gastronòmic de Girona 2018 com a ambaixador de la marca familiar i de la nova marca de mel artesanal Mel La Paquita,...
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals 28/11/2018 De la redolta al calçot És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni...
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país 27/11/2018 El proper divendres 14 de desembre al matí se celebrarà la segona edició de l’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018, l’acte tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya (Pl. de Salvador Seguí,...
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona 27/11/2018 Està previst que el proper 2019 finalitzin les obres d’ampliació que Castell d’Or té a Vila-rodona, un edifici amb 6500m2 que comptarà amb dues plantes subterrànies amb una capacitat per a 4...
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars 27/11/2018 La setmana passada es va signar el compromís per la certificació GLOBALG.A.P. entre un grup de socis i Cooperativa d’Ivars, i que suposarà la implantació definitiva d’aquest segell a un...
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018 26/11/2018 Mel Muria ha estat guardonada amb el Premi a la Internacionalització a la cinquena edició dels Premis Cambra, convocats per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa...
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa 22/11/2018 El 19 de febrer del 2019 farà cent anys que es va aprovar la construcció del Sindicato de Cooperación Agrícola de Gandesa, un projecte de l’arquitecte Cèsar Martinell que va ser possible...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x