El Campus Olot de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i La Fageda Fundació han encetat una col·laboració en forma de projecte de cocreació. El nou projecte s’emmarca dins l'àmbit del disseny com a motor de canvi social i pretén dotar d'identitat visual el nou projecte El Rebost de la Fageda, consistent en un hort ecològic gestionat per les persones de la fundació amb més necessitat de suport i que forma part d'una nova línia d'activitat de la institució.
Des del proppassat mes de setembre i fins a Nadal, un grup de 6 alumnes d'ESDAP lideren i gestionen un procés creatiu que pren com a base les idees proposades per persones amb inquietuds plàstiques que formen part de la fundació. El resultat final serà la imatge gràfica del nou projecte.
L'experiència s’està desenvolupant a les instal·lacions de La Fageda i abasta tres àmbits: la generació de marca i signes d'identitat, la senyalística i els elements de marxandatge (merchandising) i promoció del nou projecte. Aquesta experiència pretén integrar les persones amb diferents capacitats motrius i intel·lectuals en el nivell de decisions estratègiques d'una empresa a través de la creació de la marca i la transmissió de valors.
Pere Alvaro, professor de l’ESDAP que coordina el projecte ha manifestat que “els alumnes han après a tractar i a treballar amb persones amb diferents capacitats i això ha estat un aprenentatge i un enriquiment per a ells, més enllà de l’experiència de tirar endavant una nova línia d’activitat”. Per la seva banda, Cristóbal Colón, president de La Fageda, considera que “aquesta col·laboració ens ha demostrat la bona entesa que pot haver-hi entre estudiants universitaris i la nostra institució”. “Ens ha sorprès el gran nivell de creativitat que s’ha generat en els equips mixtes composats per persones ateses de La Fageda i estudiants de disseny d’Olot.”
La Fageda Fundació és una entitat sense afany de lucre que té com objectiu oferir feina real i digna a les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen malaltia mental o discapacitat intel·lectual, a través de l’explotació d’una granja de vaques, d’horta i fruiterar, la producció de iogurts, gelats i melmelades i la prestació de serveis de jardineria i d’atenció als visitants.
Les seccions de crèdit de les cooperatives agràries catalanes podran accedir a la contractació de pagarés de l’Institut Català de Finances...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui al matí, a la Taula Sectorial Agrària de cereals-herbacis amb el...
Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats 176 tones d'arròs de la collita...
Maria Casoliva, representant de la branca de fruita i horta de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegida presidenta del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora molt positivament que des d’una iniciativa parlamentària es proposi incrementar...
Representants de l’ASC, SCCL -cooperativa de segons grau de la qual són sòcies totes les cooperatives agràries amb secció de crèdit de...
Després de la intervenció en el monogràfic sobre la pagesia del Parlament, dimarts passat, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...
En el context de mobilitzacions de la pagesia, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit amb el Departament...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h