Carregant web FCAC

Diverses varietats de la gamma Muria Bio han estat guardonades al premi italià Biolmiel 2018 i al Concurso Hispano-Luso de Mieles Ecológicas

Dues noves distincions internacionals per a la col·lecció de mel ecològica Muria BIO

06/02/2019

Les mels de la gamma ecològica de Muria BIO han destacat a l’edició de 2018 del premi italià BIOLMIEL, el concurs de les millors mels ecològiques del món.

Les varietats de Taronger i Alta Muntanya han estat guardonades amb medalla d'or i la de Farigola ha estat premiada amb medalla de plata, posicionant així encara més la marca Muria a nivell internacional, ja que és l'única empresa que ha obtingut dues medalles d'or i una de plata dins de la mateixa edició.

La 10a edició del Premi BIOLMIEL, creat el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l'experiència del premi oleic BIOL, ha comptat amb la participació de 183 mostres de mel ecològica provinents de diferents països com Itàlia, Espanya, Grècia, Sèrbia, Romania o Eslovènia, entre d'altres, i ha estat fallat a les instal·lacions del CREA (Consell de Recerca Agrícola i Anàlisi de l'Economia Agrària), a la ciutat italiana de Bolonya. A més del tast final, les mostres participants han estat analitzades en paràmetres d'humitat, acidesa i HMF (hidroximetilfurfural).

L'objectiu d'aquesta innovadora iniciativa en el sector de l'apicultura orgànica és difondre la qualitat de la mel orgànica i recolzar la gestió de la biodiversitat i la producció inspirada en criteris de responsabilitat social. També promociona la qualitat de la mel provinent de l'apicultura orgànica i la disseminació de coneixements específics sobre el tema; enforteix la relació entre l'apicultura i el desenvolupament sostenible; millora les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promociona l'intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s'ocupen de l'apicultura de qualitat i sensibilitza al consumidor cap als productes agroalimentaris de la cultura mediterrània en general i de manera particular de la mel.

Les varietats de Taronger (86,7), Farigola (86,6), Romaní (81,4) i Alta Muntanya (80,7) de Muria BIO també han estat guardonades, de manera recent, en el I Concurso Hispano-Luso de Mieles Ecológicas. Les mels de Taronger i de Farigola, que han competit amb una vintena de mels nacionals i internacionals, han estat la 2a i la 3a classificades dins de la categoria de Mels Clares. Aquest certamen, organitzat per la Universitat de Lleó i la Consultora Apícola Urzapa, és l'únic que avalua mels professionals del conjunt de la Península Ibèrica.

La col·lecció de Mel Ecològica Muria BIO consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: Alta Muntanya, Castanyer, Bosc, Mil flors, Eucaliptus, Bruc, Farigola, Cantueso, Taronger, Acàcia i Romaní. La gamma es complementa amb una col·lecció de Xarops i Suplements Alimentaris/ Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors.

Totes les gammes de mels ecològiques de Muria BIO seran presents a la propera edició de la fira BioFach, que es celebrarà en Nuremberg (Alemanya) del 13 al 16 de febrer. (Pavelló 5 Estand 5/171)

 

Sobre Muria

La família Muria, apicultors des de 1810, va llançar la seva marca Muria BIO el 2016 i ja s’ha posicionat com una de les marques líders del sector al nostre país.

La qualitat de les seves mels ecològiques està avalada pels nombrosos guardons rebuts el darrer any com el Reconeixement COOPCAT per la seva contribució a la societat, el cooperativisme i el saber fer, traslladant els principis i valors cooperatius a la vida diària; Premi a la Internacionalització (Premis Cambra de Tortosa); 2a Millor Mel del IX Congrés Nacional d'Apicultura; Premi 31a edició Premis PIMEC a l'empresa més competitiva de Catalunya; Premi Internacional Great Taste; III Concurs Nacional de Mels (Associació Espanyola d'Apicultors) o el 33è Concurs de la Mel Firabril del Perelló.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya