Comunicats de premsa

Dijous, 14 de març, a Tortosa

La FCAC promou l’apoderament de les dones a les cooperatives

12/03/2019

La jornada es dirigeix a les sòcies de cooperatives de Terres de l’Ebre, després que l’any passat s’organitzés a Lleida

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una jornada per promoure el lideratge, la motivació, l’emprenedoria i l’apoderament de les dones. La sessió, que porta per títol “Les dones a les cooperatives agràries de les Terres de l’Ebre”, es farà dijous, 14 de març, al Parador de Tortosa i es preveu la participació d’una trentena de dones.

A Catalunya, hi ha unes 6.600 dones associades a cooperatives agràries, que representen un 21% dels 31.480 socis productors. La seva presència en els consells rectors és inferior al 4% i, del total de 204 cooperatives federades, només 6 estan presidides per una dona.

Ramona Mota, portaveu del Grup de Dones FCAC, explica que “tradicionalment, el món rural cooperatiu ha estat un sector masculinitzat. Moltes dones participen de manera informal, irregular i precària en el mercat de treball, però el caràcter majoritàriament familiar de les cooperatives agràries amaga, molt sovint, el seu paper en tasques que han d’adaptar i compaginar amb responsabilitats familiars i domèstiques. Per això estem promovent la creació d’un grup de treball que té com a finalitat fomentar la capacitació de les sòcies i la seva participació en els òrgans de decisió i govern”.

Amb aquest objectiu, Ramona Mota, que és membre del consell rector de la Cooperativa d’Ivars, participarà en la jornada de dijous. També ho faran Casi Subirats, de la junta de la Cooperativa Agrícola de Godall, i Begoña Amorós, directora de la SAT Cítrics de les Terres de l’Ebre.

Igualment està prevista la intervenció de la cap de l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura al Montsià, Rosabel Arbó, i de la responsable de polítiques transversals i d’igualtat de gènere d’aquesta mateixa Conselleria, Loli Jiménez. Finalment, Lourdes Mora, consultora sènior especialitzada en estratègia de negoci i millora d’habilitats directives, lideratge i treball en equip, gestionarà el taller “Eines clau per a l’apoderament de la dona”.           

L’acció s’emmarca en el conveni subscrit per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya amb l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitat per tal de promoure la incorporació de dones en els òrgans de decisió del sector.

 

PROGRAMA

Jornada “Les dones a les cooperatives agràries de les Terres de l’Ebre”
Dijous 14 de març 
Parador de Tortosa  (Castell de la Zuda, s/n - TORTOSA)

9 h a 9.15 h Benvinguda
Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)

9.15 h a 10 h FCAC i la igualtat d’oportunitats
Domènec Vila, cap d’Unitat de Serveis, Formació i Desenvolupament Rural de FCAC

10 h a 11 h Experiències en primera persona
Ramona Mota, membre Consell Rector de Cooperativa d’Ivars i SC, SCCL (Ivars d’Urgell)
Casi Subirats, membre Consell Rector de Cooperativa Agrícola de Godall, SCCL (Godall)
Begoña Amorós, directora de Cítrics de les Terres de l’Ebre (Camp-redó)

11 h Fem un cafè

11.15 h a 12.15 h La situació de la dona a territori: Terres de l’Ebre
Rosabel Arbó, cap de l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura al Montsià
Programa de Dones del Món Rural i Marítim de Catalunya
Loli Jiménez, responsable de Polítiques Transversals i d’Igualtat de Gènere del DARP

12.15 h a 14h Taller: Eines clau per a l’apoderament de la dona
Concepció Curet, directora del Màster en Gestió d’Empreses Agroalimentàries de la Universitat de Barcelona i Sòcia-Directora de GlobalMed, SLL Consultoria de Direcció

14 h Prenem un aperitiu

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x