Carregant web FCAC

Les varietats de Taronger i Romaní de Mel Muria han estat guardonades amb el 1r i 2n Premi, respectivament, de la Fira d’Olis i Mels celebrada aquest cap de setmana a El Perelló (Tarragona)

Diferents varietats de Mel Muria, presents a EcoSalud Barcelona i Firabril 2019

16/04/2019
Mel Múria
Mel Múria © Mel Múria

Les mels de la gamma ecològica de Muria Bio han destacat a la 28a edició d’EcoSalud, el Saló de la Salut i els Productes Naturals, un punt de trobada per a tots els professionals dels productes naturals, com Mel Muria, i per a totes aquelles persones interessades en la cura natural de la salut i els estils de vida saludables.

Els productes de Muria Bio a EcoSalud, exposats sota el paraigües de la distribuïdora Natur Diet Muria, han tingut molt bona acollida i han estat un èxit absolut. A l’estand de Muria Bio les bresques naturals han estat el producte estrella i han generat molt d’interès, ja que dins del sector ecològic, es valora molt una manipulació mínima del producte. En aquest cas, tal com surt de l’arna, la mel es col·loca a les caixes sense necessitat de ser tallada i mantenint totes les propietats de la natura.

Dins dels actes del Saló, el dissabte dia 13, Rafel Muria, apicultor i gerent de SAT Ltda. Apícola El Perelló, va oferir la ponència “Què passa amb la mel espanyola?”. La xerrada va tenir un gran èxit i el públic que va omplir la sala Corner de Vida Saludable va sortir molt satisfeta amb la informació proporcionada. Rafel Muria va remarcar la necessitat d’adquirir mels nacionals, tant als consumidors finals com al públic professional d’herboristeries i dietètiques.

Aquest cap de setmana Mel Muria també ha estat present a Firabril, la Fira de l’Oli i de la Mel d’El Perelló (Tarragona).

En aquesta 34 ª edició, la gastronomia ha tornat a ser un dels punts forts. Rafel Muria fill, el Xef de la Mel, va inaugurar la Fira parlant sobre com aquest producte natural, tan important per a la família Muria, inspira la seva cuina.

A la Fira no ha faltat la venda de mel, el mític concurs del “Pes amb Mel” entre els assistents i el 34è Concurs de la Mel, en el que les mels de Taronger i de Romaní de Mel Muria han estat guardonades amb el 1r i 2n premi, respectivament.

Rafel Muria Jr. va clausurar la Fira amb la preparació de diferents combinacions gastronòmiques sota el títol “La creativitat i la mel”. El jove xef, va emplatar vuit plats amb mel i va oferir una degustació del seu particular “Rusc amb Mel” entre tots els assistents.

Sobre Muria: la família Muria, apicultors des de 1810, va llançar la seva marca Muria BIO el 2016 i ja s’ha posicionat com una de les marques líders del sector, tant a nivell nacional com internacional.

La qualitat de les seves mels ecològiques està avalada pels nombrosos guardons rebuts el darrer any com el Reconeixement CoopCat per la seva contribució a la societat, el cooperativisme i el saber fer, traslladant els principis i valors cooperatius a la vida diària; Premi a la Internacionalització (Premis Cambra de Tortosa); 2a Millor Mel del IX Congrés Nacional d'Apicultura; Premi 31a edició Premis PIMEC a l'empresa més competitiva de Catalunya; Premi Internacional Great Taste; III Concurs Nacional de Mels (Associació Espanyola d'Apicultors) o el 33è Concurs de la Mel Firabril del Perelló (Tarragona); 2 medalles d’or i 1 de plata Premi Biolmiel 2018 (Itàlia) i 2a i 3a classificació categoria Mels Clares Premi I Concurso Hispano-Luso de Mieles Ecológicas (Lleó).

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya