Carregant web FCAC

24 d’abril a Lleida | Projecte RDI per la sostenibilitat econòmica i mediambiental

La FCAC aposta per una agricultura de precisió i la gestió eficient dels cultius

El projecte europeu Low Input Sustanaible Agriculture, emmarcat en l’estratègia RIS3CAT, té una durada de 3 anys i un cost superior a 2 M€

24/04/2019

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya organitza, avui 24 d’abril, una jornada de presentació del projecte europeu LISA (Low Input Sustanaible Agriculture) a Lleida. L’objectiu d’aquest projecte d’innovació és avançar en l’aplicació de tècniques d’agricultura de precisió que facilitin una gestió més eficient d’inputs com adobs, fitosanitaris o aigua tant a les parcel·les com a les comunitats de regants.

Amb el projecte LISA, s’esperen obtenir resultats concrets per a la reducció de les dosis de l’aigua de reg, dels adobs i de fitosanitaris per tal de rebaixar costos i minimitzar l’impacte ambiental. També es pretén aconseguir produccions més homogènies en qualitat i en quantitat, i més resistents a possibles fluctuacions de costos i als efectes del canvi climàtic.

Les entitats participants en el projecte també treballen en l’àmbit de diferents tecnologies de captació de dades (sensors, vols satèl·lit, drons i avioneta), el processament de les dades en sistemes d’informació geogràfica, l’estimació de la demanda d’inputs i la detecció i el control de males herbes.

LISA és un projecte RDI amb una durada de tres anys i un pressupost de 2,19 milions d’euros. Està emmarcat dins la comunitat COTPA, en el programa RIS3CAT, i cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La Federació hi participa dins un consorci liderat per FEMAC -clúster dels mitjans de producció agrícola- i amb socis com l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, Universitat de Lleida, Cooperativa Agrícola Falset-Marçà, Agropíxel, Codorniu, Centre Tecnològic de l’Aigua i Fundació Privada Cetaqua.

 

Més informació

DATA:  Dimecres 24 abril
HORA: 9.45 h (inici de la jornada)
LLOC:  ETSEA Lleida  (Sala de Graus – ed. 1  |  Av. de l’Alcalde Rovira Roure, 191)

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya