Comunicats de premsa

Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez

06/05/2019

Dins la seva estratègia de recuperar la tradició vinícola de casa nostra, Cellers Unió presenta el seu nou Vimblanc elaborat amb Pedro Ximénez. Es tracta d’una petita producció elaborada al Celler de Vinebre, una de les localitats amb una tradició de Vimblanc més arrelada. Cellers Unió preveu elaborar menys d’un miler d’ampolles a l’any d’aquest producte.

Si bé la tradició marca que aquest vi de postres s’elabori amb macabeu, Cellers Unió ha optat per la varietat Pedro Ximénez. “Aquesta varietat aconsegueix un grau més alt que el macabeu i accepta molt bé la criança oxidativa. Per tant aconseguim un producte amb aromes molt intensos i amb més cos.”- expliquen des del Celler. A més, la Pedro Ximénez és una varietat molt escassa a la Ribera d’Ebre, cosa que converteix aquest Vimblanc en un producte encara més singular.

L’elaboració parteix de raïms assecats a sol i serena durant 10 dies. Aquests raïms es deshidraten i es panseixen, concentrant tots els seus sucres. Després es fa la fermentació i es passa a la criança pel mètode de soleres i criaderes, a partir d’una solera de 15 anys. El mètode d’elaboració i la solera s’han conservat gràcies a la feina d’un dels bodeguers dels Celler de Vinebre, el Josep Caballé, que ha mantingut viva aquesta tradició.

El Vimblanc de Cellers Unió és un vi de color castany intens amb reflexes daurats. En nas ens evoca la mel i les figues seques, amb notes de vainilla i pebre. En boca és agradablement untuós, dens, amb sabors de caramel i panses, que es combinen amb una suau i elegant acidesa, i desemboquen en un final fresc i persistent. Les seves propietats digestives el converteixen en un vi de postres ideal. Marida amb tot tipus rebosteria, xocolata, bunyols o pastís de poma al forn.

Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l’any 1942. Agrupa milers de famílies d’agricultors catalans i, actualment, elabora vins de les denominacions d’origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x