Carregant web FCAC

Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades

Amb un creixement de vendes del 22% l’any passat i una renovació complerta de la seva gamma de varietats, LA FAGEDA es reposiciona en el mercat de les melmelades tradicionals

15/05/2019

L’obrador funciona al mateix temps com un espai de treball i terapèutic on 30 persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental hi troben feina o ocupació

La Fageda llança aquesta primavera un nou assortiment de melmelades amb una imatge i un packaging més moderns, tot i que sense perdre les arrels. La gamma, pensada per a esmorzars, presenta 7 gustos de melmelades: maduixa, préssec, figa, pera, pruna, tomàquet i fruits vermells. A banda del gustos, s’han introduït innovacions pel que fa a l’elaboració ja que contenen exclusivament sucre de canya i suc de llimona, a banda de la fruita natural amb un percentatge superior al 60%. Per tant, no conté ni colorants ni conservants i la seva textura es consistent i amb trossos de fruita.

La nova imatge destaca per la claredat i transparència ja que les etiquetes permeten  veure-hi dins el pot. L’eslògan que l’il·lustra diu: “L’únic secret és la bona fruita cuita lentament”. Així ho testimonien els 40.000 visitants que cada any recorren les instal·lacions de La Fageda a Santa Pau i poden observar els vuit focs que couen lentament el contingut de vuit grans olles. En els pots també s’hi pot llegir la procedència de la fruita, la més propera i de la millor qualitat possibles, tot elaborat al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

L’envàs segueix sent de vidre i està disponible en dos formats, pots individuals de 230g o dos packs amb assortits diferents, cadascú dels quals conté 3 pots de 43g.

L’any 2018 La Fageda va produir 37.000kg de melmelades (9% més que el 2017) i va facturar pel mateix concepte 219.000 euros (22% superior a l’exercici anterior).

La Fageda elabora melmelades des del 2012, moment en que va ser necessari recol·locar 20 treballadors de l’antic viver forestal que s’havien quedat sense feina. Actualment hi ha prop de 30 persones que treballen o fan feines ocupacionals a l’obrador de melmelades de La Fageda.

La Fageda va néixer a Olot ara fa 37 anys. 5 anys més tard es traslladar a la finca actual de Mas Els Casals, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa on  desenvolupa diverses activitats agropecuàries. A banda de portar una granja de vaques de llet, elabora gelats i és el segon fabricant de iogurt a Catalunya. Cal remarcar que el 60% de la plantilla de la fundació presenta una discapacitat psíquica o un malaltia mental crònica. També presta serveis d’habitatge, ocupacionals i de lleure.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya